Γιατί η Castor Maritime Stock σημείωσε άνοδο το Φεβρουάριο

Τι συνέβη

Μετοχές της Castor Maritime (NASDAQ: CTRM) κέρδισε 61,2% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την S&P Global Market Intelligence. Το απόθεμα σε ένα σημείο του μήνα αυξήθηκε έως και 170% καθώς οι επενδυτές αγόρασαν το δυναμικό της εταιρείας για να επωφεληθούν από την αυξανόμενη ζήτηση για ικανότητα πλοίου.

Και λοιπόν

Η Castor Maritime είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο και επικεντρώνεται σε πλοία ξηρού φορτίου. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα στόλο έξι πλοίων, αλλά η εταιρεία επιδιώκει επιθετικά να αυξήσει αυτό το σύνολο. Η Castor τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε δύο συμφωνίες, προσθέτοντας τη χωρητικότητα των δεξαμενόπλοιων στο μείγμα της και διπλασιάζοντας το μέγεθος του στόλου της.

Ένα φορτηγό πλοίο που τραβά πλησιάζει την αποβάθρα.

Πηγή εικόνας: Getty Images.

Είναι μια καλή στιγμή για επέκταση. Η πανδημία διέκοψε τις αλυσίδες εφοδιασμού και άφησε πολλά πλοία εκτός θέσης για να χειριστεί την κανονική ροή αγαθών, πράγμα που θα σήμαινε υψηλότερες τιμές για τη διαθέσιμη ικανότητα. Εν τω μεταξύ, οι διακοπές κατά το παρελθόν έτος έχουν αφήσει ορισμένους χειριστές να προσπαθούν να εξαργυρώσουν χρήματα και να δημιουργήσουν ευκαιρίες να αγοράσουν πλοία σε λογικές τιμές.

Ο τροχός πιθανότατα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Πέτρος Παναγιωτίδης δήλωσε σε δήλωση της 18ης Φεβρουαρίου ότι η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στο σχέδιό της να αναπτύξει το στόλο της, λέγοντας: «εργαζόμαστε επιμελώς για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση ελκυστικών ευκαιριών που μας παρουσιάζονται σε μεγέθη και τμήματα σκαφών».

Και τώρα τι

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εταιρεία σε μια ελκυστική θέση, αλλά η αγορά φαίνεται να έχει τιμή στην ευκαιρία. Τις τελευταίες 90 ημέρες, η Castor έχει κάνει από τις συναλλαγές σε λιγότερο από δύο φορές τις πωλήσεις σε 4,5 φορές τις πωλήσεις. Καθώς αυτά τα νέα πλοία εντάσσονται στο στόλο και αρχίζουν να δημιουργούν έσοδα, αυτός ο αριθμός θα εξομαλύνει ορισμένα, αλλά τα πράγματα δεν τείνουν να κινούνται γρήγορα για τις εταιρείες μεταφορών.

Ακόμα κι αν ο Castor συνεχίσει την εκστρατεία επέκτασης, θα ήμουν προσεκτικός να αγοράσω τις μετοχές, δεδομένου του πόσο έχουν ήδη ανέβει.

Αυτό το άρθρο αντιπροσωπεύει τη γνώμη του συγγραφέα, ο οποίος ενδέχεται να διαφωνεί με την «επίσημη» θέση σύστασης μιας συμβουλευτικής υπηρεσίας premium της Motley Fool. Είμαστε ετερόκλητοι! Η αμφισβήτηση μιας διατριβής επενδύσεων – ακόμη και μιας δικής μας – μας βοηθά όλους να σκεφτούμε κριτικά για την επένδυση και να λάβουμε αποφάσεις που μας βοηθούν να γίνουμε πιο έξυπνοι, πιο ευτυχισμένοι και πλουσιότεροι.

Source