Γιατί οι νέοι όροι του WhatsApp δεν εφαρμόζονται στην Ευρώπη; Νέα

φτάσετε στην Τουρκία, γιατί όχι στην Ευρώπη;

Ένα από τα αμφιλεγόμενα σημεία της νέας πολιτικής απορρήτου που η WhatsApp έχει επιβάλει στους χρήστες της να γίνει αποδεκτή έως τις 8 Φεβρουαρίου είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι αρχές δεν θα ισχύουν για χώρες της Ευρώπης. Facebook, οι νέες απαιτήσεις του WhatsApp ισχύουν μόνο για την Τουρκία που αναζητά; Γιατί προέρχεται αυτό το διττό πρότυπο, το οποίο τροφοδοτεί τις συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Θέλαμε να διευκρινίσουμε αυτό το ζήτημα, το οποίο η WhatsApp δεν ανέφερε στην τελευταία δήλωσή του σήμερα … Εδώ είναι η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση “διπλού προτύπου” που είναι περίεργη …

Όπως είναι γνωστό, η αμφιλεγόμενη νέα Πολιτική Απορρήτου του WhatsApp του Facebook δεν καλύπτει χρήστες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Σύμφωνα με τα νέα της Necdet Çalışkan από την Habertürk, οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και Πολιτική Απορρήτου του WhatsApp παρέχονται από την WhatsApp Ireland Limited εάν ο χρήστης ζει στην Ευρωπαϊκή Περιοχή και εντός του πεδίου εφαρμογής της WhatsApp LLC εάν ο χρήστης ζει εκτός της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας. Ο λόγος για αυτό έγκειται σε αυτό:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στην πραγματικότητα, το ζήτημα του συνδυασμού των δεδομένων των χρηστών Facebook και WhatsApp συζητείται ειδικά στην Ευρώπη από το 2016.

Στην πραγματικότητα, οι μονάδες προστασίας προσωπικών δεδομένων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιτάχθηκαν σε αυτήν την πολιτική κοινοποίησης με το επιχείρημα ότι δεν συμπεριλήφθηκε στους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου που έγιναν αποδεκτές από τους χρήστες κατά την εγγραφή στο WhatsApp και η WhatsApp δεσμεύτηκε ότι δεν θα κοινοποιούσαν δεδομένα στο Facebook.

Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης και της νομοθεσίας και των πρακτικών που ρυθμίζουν τα προσωπικά δεδομένα στην Ευρώπη, η WhatsApp ρυθμίζει τους όρους παροχής υπηρεσιών και τις αρχές απορρήτου με δύο διαφορετικούς τρόπους μέσω των δύο ξεχωριστών εταιρειών της.

Μία από αυτές τις εταιρείες, η WhatsApp Ireland Limited, περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες:

Γερμανία, Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Κροατία, Κάτω Χώρες, Ιρλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Ισλανδία, Κυπριακή Δημοκρατία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο , Ουγγαρία, Μάλτα, Μονακό, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβακία, Σλοβενία, Βατικανό και Ελλάδα.

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 150 ΧΩΡΕΣ

Όλοι οι χρήστες που ζουν εκτός αυτών των χωρών θεωρούνται ότι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της WhatsApp LLC. Έτσι, οι χρήστες του WhatsApp που ζουν σε οποιαδήποτε χώρα εκτός της ευρωπαϊκής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, έχουν ενημερωθεί ότι το WhatsApp εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της νέας πολιτικής απορρήτου. Αυτό δείχνει ότι η έναρξη αυτής της νέας πολιτικής απορρήτου σε περισσότερες από 150 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Σε 138 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το WhatsApp, το οποίο έχει 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά μήνα, ξεχωρίζει ως η πιο χρησιμοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων παγκοσμίως. Σύμφωνα με την έκθεση “We Are Social Digital 2020”, η οποία εξετάζει τη χρήση του Διαδικτύου, των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, των smartphone και του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, το WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε 138 χώρες, ενώ ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του Facebook Messenger κατατάσσεται πρώτη σε 74 χώρες .

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Δείκτη Ιστού, είναι μία από τις χώρες όπου η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp που χρησιμοποιείται πιο συχνά βρίσκεται στον λογαριασμό WhatsApp της Τουρκίας για το 88% των χρηστών του Διαδικτύου στην ηλικιακή ομάδα 16-64.

Source