Γιατί πρέπει να λάβουμε εμβόλιο κοραναϊού;

Τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν κατά του ιού κορανοϊού παγκοσμίως έχουν μεγάλη σημασία για τη διάσωση ζωών εκατομμυρίων ανθρώπων και για την παύση της πανδημίας. Μέχρι στιγμής, 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εκτιμάται ότι ο εμβολιασμός, η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία της Τουρκίας, είναι η πρώτη παρτίδα 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου που δεν ξεφεύγουν από το δρόμο εκείνο το βράδυ. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι τουλάχιστον το 60-70 τοις εκατό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ασυλία στην κοινωνία. Γιατί λοιπόν να εμβολιαστούμε;

Είναι ασφαλή τα εμβόλια;

Τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν κατά του κοροναϊού βασίζονται σε υψηλότερη τεχνολογία και γνώση από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην ιστορία και είναι τα ασφαλέστερα από όλα. Επιπλέον, οι κλινικές δοκιμές διεξάγονται σε δεκάδες χιλιάδες άτομα διαφόρων ηλικιών και εθνοτικών ομάδων, και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα εμβόλια έχουν μόνο ήπιες παρενέργειες. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι το εμβόλιο Pfizer / BioNtech, Moderna και Sinovac, το οποίο αναφέρει ποσοστά αποτελεσματικότητας μεταξύ 90-95 τοις εκατό, είναι πολύ υψηλότερο από τα εμβόλια που είχαν προηγουμένως αναπτυχθεί για διάφορες ασθένειες. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 9 στους 10 εμβολιασμένους ανθρώπους δεν θα αρρωστήσουν.

Θα προτιμούσατε να κάνετε εμβόλιο;

Σύμφωνα με τα νέα της NTV, όλες οι ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19, ενέχουν κινδύνους. Σύμφωνα με τα δεδομένα του “0ur World in Data”, περίπου 1,5 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια σε όλο τον κόσμο μεταξύ του 1990 και του 2017. Αυτές οι ασθένειες περιλαμβάνουν φυματίωση, ιλαρά, ηπατίτιδα Β, αιμόφιλο γρίπη τύπου B, τέτανο, μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα, κίτρινο πυρετό και διφθερίτιδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣ …

Το Covid-19, που σε κάνει να αρρωσταίνεις για μία ή δύο εβδομάδες, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους γονείς, τα παιδιά, τους συναδέλφους και τους στενούς φίλους σου. Όταν εμβολιάζεστε, προστατεύετε επίσης τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Το Covid-19 είναι επί του παρόντος μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί από εμβόλια και ο εμβολιασμός πριν είναι πολύ αργά είναι ένας πολύ ισχυρός λόγος για την προστασία των αγαπημένων σας προσώπων.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν ή δεν μπορούν να εργαστούν λόγω ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από εμβόλια. Αυτό τους αναγκάζει να μην μπορούν να φροντίσουν τα εξαρτώμενα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους και / ή των γηράσκων γονέων. Το ίδιο ισχύει και για το Covid-19, η καλύτερη μέθοδος για την εξασφάλιση του μέλλοντος αυτών που είναι υπό την ευθύνη σας είναι να εμβολιαστούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Λόγω του νέου τύπου πανδημίας ιών κορώνας, η εκπαίδευση παιδιών σε όλο τον κόσμο έχει διακοπεί και η ανισότητα ευκαιριών μεταξύ των μαθητών έγινε πιο ορατή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οργής. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο μαθητές δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στο σχολείο λόγω του ιού της κορώνας και είπε ότι ήταν «το μεγαλύτερο πλήγμα στην εκπαίδευση στη σύγχρονη ιστορία».

Από την άλλη πλευρά, σε αυτήν την περίπτωση η Τουρκία και έκλεψε σχεδόν ένα χρόνο για το μέλλον του κόσμου. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ κρίσιμο να εμβολιαστούν τα παιδιά προκειμένου να αποκατασταθούν οι απώλειες στην εκπαίδευση και να αφήσουν ένα ασφαλές μέλλον.

ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λόγω του νέου τύπου πανδημίας ιών κοραλλιών, σημειώθηκαν σημαντικές οικονομικές απώλειες, ιδίως στον τομέα του τουρισμού, των τροφίμων και των ποτών, των αεροπορικών εταιρειών και των ταξιδιών, και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη δουλειά τους. Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), σημειώθηκε ότι το 2020 και το 2021, σχεδόν όλα τα κέρδη παραγωγής των προηγούμενων τεσσάρων ετών θα εξαλειφθούν, με απώλεια παραγωγής περίπου 8,5 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως λόγω του νέου τύπου πανδημίας ιών κορώνας. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη στον κόσμο είναι να διασφαλιστεί η ασυλία των κοπαδιών στον κόσμο με εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί κατά του Covid-19.

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

Για χιλιάδες χρόνια, η ανθρωπότητα υπέφερε από επιδημίες και η Νίλι υπέφερε σημαντικές απώλειες. Με την εισαγωγή εμβολίων, το επίπεδο ευεξίας έχει αυξηθεί και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην επιστήμη. Στις περιόδους που το εμβόλιο δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο, το ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού πληθυσμού πέθανε το 1346-1352 από την επιδημία της πανώλης. Ο πληθυσμός Inca στο Μεξικό μειώθηκε από 20 εκατομμύρια το 1618 σε 1,6 εκατομμύρια λόγω ευλογιάς. Στη Χαβάη, ο πληθυσμός μειώθηκε από 500 χιλιάδες σε 84 χιλιάδες το 1779 λόγω τυφοειδούς.

Η παγκόσμια ισπανική επιδημία μεταξύ του 1918 και του 1920 έκανε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού με λιγότερα από 2 δισεκατομμύρια άτομα να αρρωσταίνει μέσα σε δύο χρόνια και να σκοτώσει μεταξύ 20 και 50 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ακόμα κι αν οι χαμηλότερες εκτιμήσεις ήταν σωστές, η ισπανική γρίπη πήρε πολύ περισσότερες ζωές από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο την ίδια περίοδο.

Λόγω της πανδημίας του ιού Corona, περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα έχουν μολυνθεί μέχρι στιγμής και περισσότερα από 1,76 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει. Ενώ ο αριθμός των περιπτώσεων και των θανάτων συνεχίζεται κάθε λεπτό, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει η επιδημία είναι ο μαζικός εμβολιασμός.

Μπορείτε να προστατευτείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα

Προς το παρόν προβλέπεται ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν κατά του νέου τύπου ιού κορώνας θα παρέχουν προστασία κατά του Covid-19 για 6-12 μήνες στη χειρότερη περίπτωση. Αυτή η περίοδος προστασίας είναι επαρκής χρόνος για την πρόληψη εκατομμυρίων θανάτων στον κόσμο, τη χαλάρωση των υπηρεσιών υγείας και την προστασία των οικονομικών πόρων που δαπανώνται για την ασθένεια. Ο Uğur Şahin, Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, εξήγησε ότι ελπίζει ότι όσοι λαμβάνουν το εμβόλιο που χορηγείται με δύο ενέσεις σε απόσταση τριών εβδομάδων θα είναι άνοσοι στον ιό της κορώνας για τουλάχιστον ένα χρόνο. “Μέχρι στιγμής, έχουμε μόνο έμμεσες ενδείξεις σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας που αποκτήθηκε έναντι του ιού της κορώνας. Μελέτες σε ασθενείς με Covid-19 έχουν δείξει ότι εκείνοι με ισχυρή ανοσοαπόκριση Τ κυττάρων εξακολουθούν να έχουν αυτή τη δύναμη έξι μήνες αργότερα. Έτσι, μπορούμε να είμαστε ασφαλείς για τουλάχιστον ένα χρόνο. Ωστόσο, οι δηλώσεις του Şahin, που χρησιμοποιούσαν τις εκφράσεις των εμβολίων Covid-19 κάθε χρόνο «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι μπορεί να χρειαστεί να ανανεωθούν», υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι θα εμβολιαστούν σε μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΝΟΣΑ ή ΝΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ

Ένας νέος τύπος πανδημίας ιού κορώνας δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ηλικιωμένους και τα χρόνια άρρωστα νεαρά και υγιή άτομα, αλλά επίσης λόγω των παραδειγμάτων Covidien-19 περιπτώσεις που έχασαν τη ζωή τους στο παρόν, τόσο στην Τουρκία όσο και σε άλλες χώρες. Επίσης, ακόμη και αν οι έφηβοι παρουσιάσουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί, ενέχουν μεγάλο κίνδυνο για τα ευάλωτα άτομα εξαπλώνοντας τον ιό της κορώνας σε άτομα γύρω τους. Ωστόσο, η κατάσταση γνωστή ως μακρά Covid, όπου τα συμπτώματα της νόσου διαρκούν τουλάχιστον 6 εβδομάδες, επηρεάζει περισσότερο τους νέους. Ο Long Covid, από την άλλη πλευρά, απειλεί την ποιότητα ζωής και ζωής ξεπερνώντας προβλήματα όπως κόπωση, ομίχλη εγκεφάλου, διαταραχή του καρδιακού ρυθμού και ακόμη και παράλυση. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό για τους νέους να εμβολιαστούν όσο και οι ηλικιωμένοι για να διασφαλιστεί η ασυλία των κοπαδιών στην κοινωνία.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι σε μια κοινωνία εμβολιάζονται, τόσο περισσότερο η επιδημία μπορεί να τελειώσει με την ίδια ταχύτητα, με μελέτες που έχουν κάνει πολλές φορές πριν. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι το 60-70 τοις εκατό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να αναπτύξει την ασυλία των κοπαδιών έναντι της νόσου. Αυτό είναι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία, ενώ τα 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο σημαίνει να εμβολιαστούν.

Η «ΦΥΣΙΚΗ» ΛΟΙΔΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΥΛΙΑ

Όπως το να τρώτε υγιεινά τρόφιμα, να ασκείτε και να κάνετε ρουτίνες υγειονομικούς ελέγχους, τα εμβόλια παίζουν επίσης ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων. Τα εμβόλια είναι ένα από τα πιο προσιτά και ασφαλέστερα διαθέσιμα μέτρα προληπτικής συντήρησης. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν επί του παρόντος ποιο επίπεδο προστασίας παρέχει ένας νέος τύπος ιού κορώνας έναντι μιας δεύτερης λοίμωξης, αλλά είναι σαφές ότι τα εμβόλια θα προστατεύσουν 10 στους 9 ανθρώπους που το έχουν. Από την άλλη πλευρά, αφήνοντας το Covid-19 στην τύχη μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο για τον επιζώντα όσο και για τους ανθρώπους γύρω του.

.Source