Γιατί το Βασιλικό Ναυτικό έστειλε τέσσερα πολεμικά πλοία στο English Channel την πρώτη ημέρα του Brexit;

Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΕ-ΗΒ για την αλιεία από Γάλλους δύτες και άλλα σκάφη στα γαλλικά ύδατα; 4 Αποστολή προσδιορισμού πλοίου ή «κανονικής λειτουργίας».

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό έστειλε τέσσερα πολεμικά πλοία στο English Channel για να διασφαλίσει ότι οι όροι της εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ πληρούνται πλήρως μετά το Brexit, σύμφωνα με το Daily Mail.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, λίγες ώρες πριν από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας, τα τέσσερα πλοία φορτωμένα με κανόνια και πολυβόλα έφευγαν από το Πόρτσμουθ σε μια αποστολή να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια παράνομης αλιείας στα βρετανικά ύδατα.

Η HMS Trent, αξίας 100.100 εκατομμυρίων δολαρίων, ηγείται της αποστολής, συνοδευόμενη από τους HMS Tamar, HMS Tyne και HMS Mersey. Σύμφωνα με τον Ήλιο, το HMS Severn βρίσκεται επί του παρόντος στον αέρα ως μέρος της άσκησης.

Σύμφωνα με τους όρους της εμπορικής συμφωνίας Brexit, τα υπόλοιπα πλοία από τη Γαλλία προς την Ευρώπη μπορούν να αλιεύουν στα βρετανικά ύδατα για άλλα πεντέμισι χρόνια, αλλά θα πρέπει να φέρουν το ένα τέταρτο των ψαριών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τις τελευταίες μέρες του περασμένου έτους, σύμφωνα με το Daily Mail, υπήρξε διαρροή ότι τα στρατιωτικά πολεμικά πλοία θα αποστέλλονταν στην περιοχή για να ξεπεραστεί οποιαδήποτε ένταση στην περιοχή, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Τελικά, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό, τα πλοία έφυγαν όπως είχε προγραμματίσει το Πόρτσμουθ μέχρι το τέλος του 2020.

“Νωρίτερα αυτό το μήνα, υπήρχαν φόβοι ότι η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στην περιοχή θα θυμίζει αναμνήσεις για τους” Code Wars “της δεκαετίας του 1970, επεισόδια στα οποία το Βασιλικό Ναυτικό έπρεπε να παρέμβει για να εμποδίσει τα Ισλανδικά πλοία να επιδιώκουν τους Βρετανούς. τράτες, “γράφει το Daily Mail.

HMS Trent σε ένα παλαιότερο βίντεο.

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Alan West, τον πρώην αρχηγό του Ναυτικού, η απόφαση αποστολής πλοίων στον Maul ήταν «προληπτική» και έπρεπε να ληφθεί ως ένδειξη ότι η Βρετανία ελέγχει τα ύδατά της. Σύμφωνα με μια πηγή στο Υπουργείο Άμυνας, ο Sun αναφέρει ότι δύο σκάφη θα παρακολουθούν τα νερά, αντικαθιστώντας τα δύο αγκυροβολημένα στο λιμάνι σε τακτά χρονικά διαστήματα. “Αλλά για την πρώτη ημέρα του Brexit, ήθελαν και τα τέσσερα πολεμικά πλοία να είναι στη θάλασσα ως ένδειξη αποφασιστικότητας”, ανέφερε η πηγή.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε στο Daily Mail ότι τα τέσσερα πλοία είχαν φύγει για το Πόρτσμουθ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ως μέρος των «κανονικών επιχειρήσεων».

Πηγή: protothema.gr

Source