Για αυτούς τους λόγους, παρά την απόφραξη, το αίμα ρέει συνεχώς στην άσφαλτο

Ο Ason Eason Senekkis, σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης για την Οδική Ασφάλεια των Λιπών, συνέταξε μια έκθεση σχετικά με τη συμμόρφωση των θανατηφόρων ατυχημάτων և στους δρόμους το 2020 μέσω της εκπομπής “Alpha Information”.

Παρά τον αποκλεισμό, 47 θάνατοι αναφέρθηκαν το 2020. Όπως εξήγησε ο κ. Seneca, στις αρχές του έτους, κατά τη διάρκεια του πρώτου αποκλεισμού, ελπίζαμε για μείωση των θυμάτων, αλλά καθώς ανακαλύφθηκε διεθνώς, ο αποκλεισμός δεν άλλαξε.

Αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους. Οι άδειοι δρόμοι έχουν επιτρέψει στους οδηγούς να αυξήσουν την ταχύτητά τους, να αυξήσουν την κατανάλωση αλκοόλ και το άγχος που προκαλείται από την επιδημία.

Σημείωσε ότι αυτοί οι λόγοι δεν αποτελούν δικαιολογία, և είναι απαραίτητο να μελετήσουμε αυτό το φαινόμενο για να το αντιμετωπίσουμε.

Πρόσθεσε ότι μετά την αύξηση των προστίμων, είχαμε τον «κακό Δεκέμβριο», προσθέτοντας ότι είχαμε αυξημένες επιθεωρήσεις και προσθέσαμε παράπονα, ειδικά για την ταχύτητα, μετά τη μείωση του ορίου ανοχής.

«Δεδομένου του γεγονότος ότι έχουν προστεθεί εγκλήματα, τα οποία τώρα ρυθμίζονται σε εξωδικαστική, μη δικαστική βάση, ավել αύξησαν τους αστυνομικούς ελέγχους σε περιορισμένες ώρες, καθώς το καφενείο επιτρέπει κεντρικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις πόλεις, είπε, και όταν ρωτήθηκε για τα νησιά, εξήγησε ότι το λύνει, ειδικά στις κεντρικές αρτηρίες, που περνούν από κατοικημένες περιοχές. Όσον αφορά τις αντιδράσεις, είπε ότι μια μικρή ομάδα φωνάζοντας δεν θα μπορούσε να σταματήσει το έργο που θέλει η σιωπηλή πλειοψηφία, γιατί απλά δεν ακούγεται τόσο δυνατά.

“Δεν είναι σωστό να ακολουθούμε την πρακτική που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, είναι πολύ πιο πιθανό να βάλεις τους ανθρώπους στη μέση”

Από τη θετική πλευρά, είχαμε σημαντική μείωση στα σοβαρά τραύματα. Το 2020 ήταν μια δύσκολη, χωρίς προηγούμενο έτος, πρόσθεσε, “θα αποτελέσει τη βάση για εθνικές στρατηγικές στην ΕΕ.”

Source