“Για να βρούμε μια λύση στην Κύπρο, η χαλασμένη και πεισματάρης στάση τους πρέπει να εγκαταλειφθεί”

Η Δημοκρατία της Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, επισημαίνοντας τη σημασία μιας πραγματικής λύσης στην Κύπρο, «χαλάρωσε και εγκατέλειψε την επίμονη στάση των Ελλήνων για να βρει μια πραγματική λύση στο νησί πριν από λίγο και πρέπει να αποδεχτώ την ύπαρξη της Τουρκίας. Αγνοούν τους Τούρκους στο νησί. “Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε αυτό.”

Δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες, ο Akar είπε, “Οι Έλληνες πρέπει να το καταλάβουν αυτό και οι τρίτοι πρέπει να το δουν αυτό.” μίλησε.

“Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΗΠΑ”

Κύπρος, τονίζοντας ότι είναι εθνικό ζήτημα για την Τουρκία Akar, “Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Είμαστε στην ίδια θέση σήμερα όπως ήμασταν στην Κύπρο το 1974 ». είπε.

Επισημαίνοντας τη σημασία μιας πραγματικής λύσης στο νησί, ο Akar είπε: «Για να βρεθεί μια πραγματική λύση στο νησί το συντομότερο δυνατόν, οι Έλληνες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χαλασμένη και πεισματάρης στάση τους και να αποδεχθούν την τουρκική παρουσία. Αγνοούν τους Τούρκους στο νησί. Αυτό δεν είναι δυνατό. Δεν είναι δυνατή η πρόοδος υπό αυτές τις συνθήκες. Οι Έλληνες πρέπει να το καταλάβουν αυτό και τρίτοι πρέπει να το δουν. ” μίλησε.

Το Αιγαίο και η Μεσόγειος στην Τουρκία και οποιοδήποτε έργο υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επιβιώσουν τα ακάρεα δεν είναι η ΤΔΒΚ, “Είμαστε όλοι ευθύνες μας ως εγγυητές, θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στην γαλάζια πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. ” είπε. Ο Akar, που θυμήθηκε τους μάρτυρες και τους βετεράνους με ευγνωμοσύνη, γιόρτασε επίσης τη νέα χρονιά του Mehmetçi.

Ο Άκαρ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ και με τους διοικητές δυνάμεων Μεχμέττσικ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος στη Λιβύη, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΨΗΛΑ ΚΑΛΗ”

Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος της Τουρκίας στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα προβλήματα στην Κύπρο, βάσει του διεθνούς δικαίου, σε προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικών λύσεων, δήλωσε ο Ακαρ: “Από αυτή την άποψη σκοπεύουμε πάρα πολύ καλά”. είπε.

Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο διερευνητικών μέτρων και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στον διαχωρισμό υγρών θυμίζει συνομιλίες στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, είπε:

“Η Τουρκία είναι η τρίτη από αυτές” ναι, ας συναντηθούμε “, λέει. Το ειλικρινές μας χέρι για ειρήνη και λύση κρέμεται πάντα στον αέρα. Δυστυχώς, τρίτα μέρη επιμένουν να μην το δουν αυτό, παίρνουν πλευρές. Η μόνη προσδοκία μας από τρίτα μέρη είναι ότι είναι αντικειμενικά, υγιή, λογικά και λογικά. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να το βρούμε συνέχεια. Οι Έλληνες γείτονές μας, που εκμεταλλεύονται την κατάσταση με κάθε ευκαιρία, χρησιμοποιούν εξαιρετικά προκλητικούς, προκλητικούς, αυξανόμενους εντάσεις τρόπους και μεθόδους. Κλείνουν τις δικές τους ενέργειες και κατά κάποιον τρόπο μπερδεύουν τα αιτήματά μας, τα οποία είναι ανοιχτά σε διάλογο, ειρηνικές μεθόδους, σεβαστές στο διεθνές δίκαιο, και στο πλαίσιο των συμφωνιών. Το έκαναν επίσης συνήθεια. Οι προσπάθειες της Ελλάδας ενόψει της πρόκλησης από την Τουρκία δείχνουν και η παράσταση είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Το προσωπικό της TAF και οι διοικητές μου φίλοι έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν την καλή γειτονία με σύνεση, αξιοπρέπεια και υπομονή, και συνεχίζουν να το κάνουν. “

Δηλώνοντας ότι αυτά τα λάθη, παράλογες και παράλογες πρακτικές της Ελλάδας έχουν αρχίσει να φαίνονται από τον λογικό Έλληνα, ο Akar είπε: “Δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφυγή της Ελλάδας από τις συνομιλίες, αλλά οι άνθρωποι στην κορυφή γνωρίζουν τα γεγονότα και δεν μπορούν να συναντηθούν επειδή δεν έχουν πρόσωπο για να συναντηθούν”. είπε.

Ο Akar θυμήθηκε τα νέα για την κακή οικονομία της Ελλάδας και είπε:

«Μια ξέφρενη μόδα εξοπλισμού έχει ξεκινήσει με το κόστος της μείωσης των μισθών και των μισθών του ελληνικού λαού. Αγοράστε όσα πλοία, αεροπλάνα, υποβρύχια θέλετε, δεν είναι αρκετό. Αυτό που θα συμβεί θα συμβεί στον αγαπητό Έλληνα. Δυστυχώς, ο Έλληνας γείτονάς μας ακολουθεί λανθασμένη πολιτική για να καταστρέψει την ευημερία και τη ζωή των ανθρώπων, φέρνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην ήδη προβληματική οικονομία. Προσπαθούν να διατηρήσουν αυτόν τον εξοπλισμό εντελώς αντίθετο τόσο με στρατιωτικά όσο και με οικονομικά γεγονότα. “

“ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ”

Ο Akar και οι διοικητές, που επισκέφτηκαν τη Λιβυκή Ομάδα Εργασίας, έτρωγαν δείπνο με το προσωπικό του τροχόσπιτου. Απευθυνόμενος στο προσωπικό μετά το γεύμα, ο Akar δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις περνούν μια πολυάσχολη περίοδο.

“Ο Mehmetçik έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί χωρίς κανένα ατύχημα ή πρόβλημα.” Είπε ο Ακάρ, τα δικαιώματα της Τουρκίας, η συνάφεια των δραστηριοτήτων τους για την προστασία των συμφερόντων και δήλωσε ότι συνέχισαν με αποφασιστικότητα.

Τα ακάρεα, που κατέχουν 83 εκατομμύρια της ασφάλειας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν και για να συμβάλουν στην ασφάλεια μιας φιλικής και αδελφικής χώρας, όπως η Κύπρος, επίσης, εκφράζει τις εκπομπές του Show Show, η πολιτική ενότητα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών περιοχών της Τουρκίας και της γης τόνισε ότι σέβεται την ακεραιότητα.

Τα ακάρεα δηλώνουν ότι 500 χρόνια κοινής ιστορίας και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, σε μια στιγμή που ο καθένας είναι μακριά, με εντολή του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ότι η συνεργασία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ο Akar είπε, “Το κύριο πρόβλημα στη Λιβύη είναι η ομάδα Haftar και εκείνοι που την υποστηρίζουν, το πρόβλημα πηγάζει από εδώ.” μίλησε.

Επισημαίνοντας ότι οι σφαγές που πραγματοποιήθηκαν από τον putchist Hafter αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά με 21 μαζικούς τάφους που βρέθηκαν στο Tarhuna, ο Akar είπε: «Δυστυχώς, ο κόσμος συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός ενάντια σε αυτά, αλλά πιστεύουμε ότι η εθνική κυβέρνηση συναίνεσης δεν θα αφήσει αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η έρευνα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα συνεχιστεί και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και θα λογοδοτηθούν. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Δηλώνοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση, συνεργασία και συμβουλευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη στη Λιβύη, ο Akar είπε ότι περίπου 3 χιλιάδες Λίβυοι εκπαιδεύτηκαν ως αποτέλεσμα των μελετών.

Εφιστώντας την προσοχή στην εμφάνιση ορισμένων χωρών μετά την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας, ο Akar είπε: «Εκείνοι που απουσίαζαν στο χρόνο τους προσπαθούν να πάρουν έναν ρόλο, έναν parsa και ένα μέρος για τον εαυτό τους. Αυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται. Είμαστε πάντα στην Τουρκία, τη Λιβύη, λένε οι Λιβύοι, με αυτήν την κατανόηση, κινούμαστε. ” είπε.

Ο Akar εξέφρασε επίσης την κριτική του για την Επιχείρηση Eirene και είπε: «Ξεκίνησαν μια επιχείρηση χωρίς συντονισμό και συνεργασία με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και χωρίς μια σαφή και σαφή απόφαση του ΟΗΕ για αυτό το θέμα. Πρόκειται για μια προκατειλημμένη, μεροληπτική λειτουργία με αμφισβητήσιμη νομιμότητα. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. ” μίλησε.

Δηλώνοντας ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συναίνεσης υποστηρίζει πολιτικές λύσεις, ο Akar είπε:

«Το Χάφταρ, το πιόνι των συνωμοτών πραξικοπήματος και των ξένων εταίρων, το παιχνίδι των άλλων, ήρθε στην περιοχή στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών και την πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης που αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ, και άρχισε να φαίνεται στις αυταπάτες που στοχεύουν άμεσα τους Τούρκους στρατιώτες και τα στοιχεία TSK που παρείχαν στρατιωτική συνεργασία, βοήθεια και συμβουλευτική υποστήριξη. . Δεδομένου ότι είχε κολλήσει, δεν μπόρεσε να φύγει από το σπίτι του, μπήκε σε αυταπάτες με στόχο τα στοιχεία TSK για να κάνει κάτι με τον δικό του τρόπο. Πραγματοποιήθηκε πραξικόπημα στη Λιβύη για τις σφαγές που υπέστησαν οι καταπιεσμένοι και βοηθήστε τα θύματα να ουρλιάσουν που απάντησαν θετικά μόνο στην Τουρκία, θέλουν να ξεχάσουν ότι οι διώξεις και οι σκληροί να παραμείνουν σιωπηλοί. Κάνουν κάθε είδους διαφωνία για να καλύψουν τη δική τους σκληρότητα και σφαγές. Αυτές είναι μάταιες προσπάθειες, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά. Αυτός ο λεγόμενος στρατάρχος δεν γίνεται στρατεύτης αγοράζοντας μια στολή από την αγορά ή φορώντας τις τάξεις που έχετε λάβει. Αυτό είναι θέμα εκπαίδευσης, εμπειρίας, καρδιάς, καρπού. Δεν μπορεί να είναι στρατάρχος δίνοντας κάθε χρήμα που μπορεί να σκεφτεί και να φορέσει τα ρούχα του. Αυτός ο ανίκανος ανίκανος κάνει το καλύτερό του για να θέσει συνομιλίες, ομιλίες, πολιτικές λύσεις σε αδιέξοδο για λογαριασμό κάποιου και να καλύψει τις δικές του σφαγές, δολοφονίες και εγκλήματα. “

Υπογραμμίζοντας ότι ο Χαφτάρ ήταν υπεύθυνος για το αίμα που ρέει στη Λιβύη, ο Άκαρ είπε:

«Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο δολοφόνος Χατάρ και οι υποστηρικτές του πρέπει να γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης τουρκικών στοιχείων, τα στοιχεία του δολοφόνου Χαφτάρ θα θεωρούνται παντού νόμιμοι στόχοι. Αφήστε τους να το θυμούνται αυτό. Αφού κάνουν μια τέτοια κίνηση, δεν μπορούν να βρουν μέρος για να ξεφύγουν. Επομένως, όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί. Εδώ δημιουργήθηκε εκεχειρία και διεξάγονται πολιτικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο αυτής της εκεχειρίας. Αυτές οι πολιτικές συνομιλίες προσπαθούν να βρουν μια λύση. Έτσι, το σημείο εδώ είναι να βοηθήσουμε όλους να βρουν αυτήν την πολιτική λύση. Εκτός από αυτό, οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να ληφθεί είναι λάθος. Είναι σημαντικό η ενότητα, η ακεραιότητα της Λιβύης και η Λιβύη να ανήκει στους Λιβύους. “

Επισημαίνοντας τη σημασία των προσπαθειών των κομμάτων προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Akar είπε, “Εάν αυτά δεν είναι κατανοητά, γνωρίζουμε ότι αν δεν είναι κατανοητά, ο ήρωας, ο αλτρουιστής, του οποίου η ιστορία είναι γεμάτη δόξα και τιμή, και αν δεν έχει καταλάβει τη δύναμη του TSK μέχρι σήμερα, ξέρουμε πώς να το εξηγήσουμε με άλλο τρόπο. είπε.

Η Τουρκία επανέλαβε ότι ήταν με αδέρφια της Λιβύης σε δικαιολογημένες περιπτώσεις Akar, “Ξέρετε ότι όλοι, δείχνοντας ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, μπορούμε να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτούς για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε , μην επιστρέψεις από εδώ. ” μίλησε.

(ΑΑ)

Source