Για να εξαλειφθεί η καταγγελία του Gerskipu στον δήμο

Τα «πρόσχημα της ενοχής» περιγράφουν τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Μεταρρύθμιση του Γενικού Επιτελείου, για τη σωτηρία του δήμου Γεροσκούπου.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σε μια δήλωση, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Σωτηρία της Πόλης του Γεροσκήπου δήλωσε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών φάνηκε να ετοιμάζει έναν «ηρωικό», όπως το περιγράφει, ανάκληση του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω των αλλαγών που προωθεί το Κοινοβούλιο. ,

“Είναι προφανές από τις δηλώσεις του ότι η στάση του συνδέεται κυρίως με τον προγραμματισμό των συγχωνεύσεων που προωθήθηκαν στη σύνοδο ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ο οποίος, σε γενικές γραμμές, αν δει, δεν διαφέρει πολύ από αυτόν που πρότεινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από πρόταση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, οι δήμοι μειώνονται κατά 10, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών. 13, σημειώνει την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Σωτηρία της Πόλης του Γεροσκούπου.

Στην ερώτηση, προσθέτουν, εάν αυτές οι αλλαγές είναι ο λόγος για την «ολίσθηση» των μεταρρυθμίσεων του FOI, πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών. Απλά λέμε ότι “οι μάσκες έχουν πέσει”. Αυτή η αύξηση, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, μέσω μιας μελέτης που ανέθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών, αυτό δεν τεκμηριώνεται, σημειώνουν, προσθέτοντας ότι οι πρόσθετοι δήμοι μελετήθηκαν στην πραγματικότητα ως σενάρια από τον ερευνητή, που περιγράφονται ως «βιώσιμα». Το Υπουργείο Εξωτερικών κινδυνεύει, αλλά δεν φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός ότι ορισμένοι από τους δήμους που πρότεινε το υπουργείο του δεν συμπεριλήφθηκαν στα σενάρια μελέτης που του είχε ανατεθεί, αλλά είναι τουλάχιστον ένας δήμος που δεν είναι βιώσιμος.

Η ομάδα πρωτοβουλίας επικρίνει το Υπουργείο Εξωτερικών για την άρνηση διεξαγωγής δημοψηφισμάτων του ΔΗΣΥ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «εάν η Κυβέρνηση ությունը το Υπουργείο Εξωτερικών. Απαλλαγείτε από την σκοπιμότητα, την αλαζονεία, τη μανία, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταρρύθμιση. “

Πηγή: KYPE

Source