Για τη δολοφονία του Ανδρέα Στυλιανού το 2016, το Ανώτατο Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών αντί για ισόβια κάθειρξη

Το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε τον δολοφονημένο δολοφόνο Ανδρέα Στυλιανό σε δέκα χρόνια φυλάκιση, του οποίου η πρωτοβάθμια ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά από έφεση τον Φεβρουάριο.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της 15ης Απριλίου αναφέρει ότι ο αναιρεσείων έφερε παράνομα το θάνατο του Ανδρέα Στυλιανού από τη Λεμεσό στις 7.12.2016, διαπράττοντας έγκλημα δολοφονίας, για το οποίο η μέγιστη τιμωρία είναι φυλάκιση. ΖΩΗ

Ο δικηγόρος του αναιρεσείοντος κάλεσε το Ανώτατο Δικαστήριο να επιβάλει ποινή “ενόψει του γεγονότος ότι ενήργησε σε κατάσταση έντονης ψυχικής αναταραχής, με έντονο φόβο, με έντονη συναισθηματική κατηγορία, αισθάνεται επικίνδυνη για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του. “

Ο αναιρεσείων φέρεται να “δέχτηκε για ώρες τις διαδοχικές προκλήσεις και απειλές του θύματος, οι οποίες κατέληξαν σε πυροβολισμούς στο σπίτι του”. “Στη συνέχεια, με μια άμεση απάντηση, μια απώλεια αυτοέλεγχου, διέπραξε το έγκλημα με τραγικό τέλος.”

“Ο μορφωμένος δικηγόρος της αναιρεσείουσας κάλεσε να λάβουμε δεόντως υπόψη αυτές τις ειδικές περιστάσεις χωρίς να αμφισβητήσουμε τη συγκεκριμένη σοβαρότητα της δολοφονίας. Έχει προταθεί ότι τα γεγονότα δεν είναι ένας φρικτός φόνος, ούτε ένας φόνος στα πρόθυρα της δολοφονίας, αλλά αποκαλύπτει μια ειδική περίπτωση όπου όλοι οι ελαφρυντικοί παράγοντες αναγνωρίζονται νομικά, όλοι οι επιβαρυντικοί ταυτόχρονα. λείπουν παράγοντες.

“Ως μετριαστικοί παράγοντες, ανέφερε το λευκό ποινικό μητρώο του καταγγέλλοντος, την παραδοχή του, όπως το έθεσε, στη φάση έφεσης για τη δολοφονία, την ειλικρινή λύπη και τη συγγνώμη του, τις προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις και τους τρόπους που τηρούνται στο Κεντρικό Γραφείο. Φυλακές, οι ειδικές περιστάσεις της υπόθεσης և, ιδίως, η πρόκληση που συσσωρεύτηκε από το θύμα, η οποία κατέληξε σε πυροβολισμούς ով απώλεια ηρεμίας του καταγγέλλοντος, έλλειψη κατοχής և χρήση του προσβλητικού εργαλείου, έλλειψη συγχρονισμένης δράσης της υπόθεσης. “Οι πολίτες που δεν υποπτεύονταν την ομάδα ανθρώπων δεν κινδυνεύουν”, πρόσθεσε.

“Σε αυτήν την περίπτωση, η διαπίστωση ότι ο αναιρεσείων ενήργησε στις προαναφερθείσες ειδικές περιστάσεις, δηλαδή σε συνθήκες φόβου, συναισθηματικής επιβάρυνσης, πρόκλησης, χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό, χωρίς κρύο, αλλά αίσθημα απειλής για την οικογένειά του, δεν μπορεί να αγνοηθεί, ” αυτός είπε. Ο υπέρτατος στην απόφασή του.

Στην πραγματικότητα, αναφέρεται ότι «σύμφωνα με την κατάθεση, προσπάθησε να μιλήσει στο θύμα για να ηρεμήσει τις ψυχές».

“Όσον αφορά την παραδοχή της δολοφονίας στο στάδιο της έφεσης, όπως είπε ο μορφωμένος δικηγόρος του, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι σε αυτό το στάδιο δηλώθηκε τώρα ότι ο αναιρεσείων παραδέχτηκε ότι είχε διαπράξει παράνομη πράξη, δηλαδή, είχε σταματήσει το αυτοκίνητο “που αμφισβητήθηκε έντονα από την πρώτη στιγμή, προκαλώντας, όπως αποδείχθηκε, μια περιττή παράταση της διαδικασίας”, συνεχίζει.

Ως εκ τούτου, λέει, “δεν ήταν από την αρχή μια αποδοχή που θα μπορούσε να δοθεί τόσο σημαντική ως έκφραση γνήσιας, ειλικρινής μετάνοιας”.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ελαφρυντικούς παράγοντες, σημειώνοντας ότι «από την άλλη πλευρά, η αναιρεσείουσα δεν πρέπει να αγνοηθεί γνωρίζοντας τον θυμό του θύματος, ότι το θύμα επιστρέφει στο σπίτι για να εκτελέσει τις απειλές του, ιδίως τις συνεχείς διαμάχες και προσβολές.» τεταμένη, εκρηκτική ατμόσφαιρα απειλών που προτιμούσαν να περιπλανηθούν στην περιοχή և για να αναζητήσουν το θύμα, αποδεχόμενοι և να διακινδυνεύσουν οποιοδήποτε γεγονός σε οποιαδήποτε εκρηκτική κατάσταση.

“Δεν στράφηκε στο νόμο για προστασία, ούτε προσπάθησε να δραπετεύσει μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση, αλλά είναι σαφές ότι επέλεξε να επιλύσει τις διαφορές του με το θύμα με τον δικό του κώδικα, εκτός της προστασίας. ο νόμος »αναφέρει η απόφαση

Το αποτέλεσμα, πρόσθεσε, ήταν «τραγικό, η ευθύνη του καταγγέλλοντος, παρά τις ειδικές περιστάσεις στις οποίες διέπραξε το έγκλημα, παραμένει σοβαρό».

«Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις, επιβάλλουμε δέκα χρόνια φυλάκισης, η οποία περιλαμβάνει την περίοδο κατά την οποία ο αναιρεσείων έχει εκτίσει ως ποινή στην παρούσα υπόθεση», κατέληξε το Ανώτατο Δικαστήριο στην απόφασή του.

Πηγή: KYPE

Source