Για τον Μητροπολίτη Αρχιεπίσκοπο Κίκκου. Οι δηλώσεις του υπονομεύουν το γραφείο του αρχιεπισκόπου στο πεζοδρόμιο

Στην αντεπίθεση, είναι ο Μητροπολίτης Κύκου για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. “Ο αρχιεπίσκοπος είναι επίμονα ανίατος”

Η ανακοίνωση είναι όπως είναι.

Διάβασα τις εκθέσεις-δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομ Β ‘σε μια πρόσφατη συνέντευξη σε μια τοπική εφημερίδα և μόνο την πίκρα και την απογοήτευση για όσα είπε για την κατάσταση և άτομα և, στην πραγματικότητα, τους αδελφούς του αρχιεπισκόπου, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Δεν είναι προς το παρόν για να σκεφτούμε αυτά που είπε, διατηρούμε το δικαίωμα να το παρουσιάσουμε αντικειμενικά στο σχετικό βιβλίο, το οποίο θα δημοσιεύσουμε σύντομα, βάσει των αναλλοίωτων αποδεικτικών στοιχείων για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 2006.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει τις τότε εκλογές της Αρχιεπισκοπής, πρέπει να σημειώσουμε ότι η συμπεριφορά του, καθώς και το περιεχόμενο των δηλώσεών του, υπονομεύει το πεζοδρόμιο, το θεσμικό όργανο, το ρόλο του αρχιεπισκόπου στην εκκλησία, αλλά επομένως κατευθύνεται στο πρόσωπό του. :

Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου δεν είναι πρόσφατη, ենք σημειώνουμε με λύπη ότι, παρά την περιπέτεια της υγείας του στην ηλικία του, παραμένει επίμονα ανίατος σε αυτό το θέμα.

Ταυτόχρονα, αυτή η συνέντευξη τον απογοητεύει γιατί είναι γεμάτη ανακρίβειες, προκαταρκτικές παραποιήσεις γεγονότων και, δυστυχώς, μια σοβαρή κατάχρηση της αλήθειας. Όσοι γνωρίζουν τα γεγονότα της εκλογής του αρχιεπισκόπου և, ευτυχώς, πολλοί τα γνωρίζουν, μπορούν να αρνηθούν την ευτυχία του μαζί μας և να γίνουν υπερασπιστές της αλήθειας.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε με λύπη ότι οι εξαιρετικά επιθετικές, αν όχι καταστροφικές, δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σηματοδοτούν αρνητικά το πνεύμα των Χριστουγέννων, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των μεγάλων γιορτών των Θεοφανίων, των ταραχών και των σκανδάλων μεταξύ των ανθρώπων μας. Εμείς, οι Ύπατοι Ιερείς, πρέπει να είμαστε πηγή ξεκούρασης για τους ανθρώπους μας և, πρώτα απ ‘όλα, σε αυτές τις δύσκολες μέρες, λόγω της επιδημίας των κορωνών, πρέπει να τους προσφέρουμε ειρήνη վստահ εμπιστοσύνη στον Θεό.

Αδελφικά, από την πραγματική αγάπη για τον Χριστό, θέλουμε να υπακούμε στην ευτυχία Του λόγω της ηλικίας Του και της καλής υγείας του, πρωτίστως, αυτών των ιερών ημερών, που, μεταξύ άλλων, πρέπει να είναι ημέρες αυτογνωσίας για να λυγίσουμε μέσα μας. և, με τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου, “μην φοβάστε τον εαυτό σας” για να κάνετε βαθιά αυτοκριτική, να αναζητήσετε την αγάπη των αδελφών του, αλλά αντί για το έλεος του Θεού, να φλεγμονή և προσβλητικές συνεντεύξεις և για να κάνετε δηλώσεις.

Source