“Γιορτάζουμε πικρά την Ημέρα των Οδηγών”

Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Φικρί ΑτάογλουΈκδοση μηνύματος με αφορμή την 21η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουριστικών Οδηγών.

Ο Ataoğlu χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις στο μήνυμά του:

«Οι οδηγοί μας, ένα από τα δομικά στοιχεία του τουριστικού κλάδου, ασκούν το επάγγελμά τους, μένοντας μακριά από την οικογένειά τους για μέρες όταν είναι απαραίτητο, αντιμετωπίζοντας τις πιο δύσκολες συνθήκες και συνεχώς βελτιώνοντας τον εαυτό τους, προκειμένου να παρουσιάσουν τον ιστορικό, πολιτιστικό, φυσικό και παρόμοιο πλούτο της χώρας μας.

Φέτος γιορτάζουμε πικρά την Παγκόσμια Ημέρα Τουριστικών Οδηγών λόγω της πανδημίας. Δυστυχώς, η πανδημία επηρέασε περισσότερο τον τομέα του τουρισμού και των θυγατρικών του.

Οι οδηγοί μας, τους οποίους βλέπουμε ως πρεσβευτές του τουρισμού, έχουν μεγάλο ρόλο και σημασία στην προώθηση της χώρας μας και στην ανάπτυξή της στον τομέα του τουρισμού. Είστε ο αρχιτέκτονας των μέγιστων θετικών εντυπώσεων που θα σας αφήσουν οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας.

Η επιτυχία σας συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την ανακάλυψη της τουριστικής οικονομίας της χώρας μας. Οι ρόλοι των πρεσβευτών προώθησης, οδηγών, που έχουν τόσο σημαντικό μερίδιο στον τουριστικό τομέα, δεν μπορούν να απορριφθούν.

Όπως είναι γνωστό Κορωνοϊός Η επιδημία επηρέασε τη χώρα μας καθώς και ολόκληρο τον κόσμο, θέτοντας πολλούς τομείς σε αδιέξοδο, καθώς και επηρεάζοντας αρνητικά τις τουριστικές δραστηριότητες. Προετοιμασμένο στον κόσμο όπως και στη χώρα μας Κορωνοϊός Έχουμε μια πιο θετική προσδοκία έως το 2021, σύμφωνα με τα μέτρα και τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στον τομέα του τουρισμού. Στον σημερινό κόσμο των διαφόρων πρωτοβουλιών, πιστεύω ακράδαντα ότι οι πρεσβευτές του τουρισμού και οι ενδιαφερόμενοι του τουρισμού θα απαλλαγούν από αυτήν την αρνητική ατμόσφαιρα σε σύντομο χρονικό διάστημα με ενότητα και αλληλεγγύη.

Ως Υπουργείο, ήμασταν πάντα ο συνεργάτης λύσης των οδηγών μας σε όλα τα θέματα που αφορούν το επάγγελμα του προσανατολισμού, και από τώρα και στο εξής, προσωπικά και όλοι οι συνάδελφοί μου θα ενισχύσω περαιτέρω αυτόν τον δεσμό.

Συγχαίρω όλους τους οδηγούς μας που εργάζονται αφοσιωμένοι στην προώθηση της χώρας μας με αυτά τα συναισθήματα και σκέψεις. “

.Source