Γιορτάζουν μόνες στο σπίτι, αφήνοντας ένα καλό παράδειγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευάγγελος Αγάπιος

Οι χθεσινές ειδικές αποφάσεις άλλαξαν δραματικά τους επερχόμενους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, καθώς σηματοδότησαν το τέλος των φετινών τραπεζιών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε να δώσει ένα καλό παράδειγμα για τη διατήρηση των νέων εκδηλώσεων, διαβεβαιώνοντας ότι η υποδοχή της Πρωτοχρονιάς θα τον βρει στο σπίτι, μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια του.

“Σας διαβεβαιώνω ότι όπως όλοι οι πολίτες θα τηρούν τα διατάγματα και τα πρωτόκολλα, έτσι θα γιορτάσω τον ερχομό της νέας χρονιάς με τη γυναίκα μου και τη γυναίκα μου, χωρίς τα παιδιά και τα εγγόνια μου.”

Οι πολίτες φαίνεται να ακολουθούν το παράδειγμα του Προέδρου, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα, αντιμετωπίζοντας τους ως ένα άλλο βήμα για να σταματήσει η επιδημία …

Ανακοινώσεις πολιτών.
“Οι άνθρωποι θα υπακούσουν, το τραπέζι έχει μειωθεί σε δέκα άτομα. Συνήθιζα να κάνω 20-30.
“Το κακό έχει κρατήσει, πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού.”
“Είναι για το καλό μας, είναι για την υγεία μας. Είμαστε μεγάλοι, θέλουμε να δώσουμε προσοχή. “

Η κίνηση της κυβέρνησης να περιορίσει τις συγκεντρώσεις φαίνεται επίσης να είχε σημαντικό αντίκτυπο στο τραπέζι καταναλωτών της Πρωτοχρονιάς.

“Καθώς ο αριθμός των μελών της οικογένειας μειώνεται, το ίδιο ισχύει και για το ποσό που αγοράζεις.”
“Θα είναι σίγουρα λιγότερο.”

Ο αέρας της ελευθερίας, ωστόσο, είναι η ηρεμία του αύριο για τον αριθμό των ατόμων που συγκεντρώθηκαν για κάθε οικογένεια, όπως στην απαγόρευση ταξιδιού, που σημαίνει την υποδοχή της Πρωτοχρονιάς.

Ξενοδοχεία:

Με εντολή των υπουργών, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα δεν επηρεάζονται καθόλου. Η τραπεζαρία τους είναι ανοιχτή μόνο σε όσους μένουν σε αυτά, ενώ ο μέγιστος αριθμός κάθε τραπεζιού θα είναι 6 άτομα.

Φιλόκηπρος Ραβανίδης, Γενικός Διευθυντής της PASYXE
Τα εστιατόρια των ξενοδοχειακών τμημάτων παραμένουν ανοιχτά για τους κατοίκους, διατηρώντας όλα τα πρωτόκολλα, ο μέγιστος αριθμός των οποίων είναι 75 άτομα.

Εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι τραπεζαρίες του ξενοδοχείου θα είναι ανοιχτές σε όσους διαμένουν μέχρι τις 11 μ.μ. αντί στις 9 π.μ., όπως απαιτείται από το διάταγμα.

Τα νηπιαγωγεία παραμένουν ανοιχτά

Η μέθοδος μάθησης κλειστής απόστασης, όπως αποδεικνύεται, θα είναι ανοιχτή σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία έως τις 10 Ιανουαρίου, την ημέρα που θα τεθούν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, παραμένουν ανθυγιεινά με εντολή του Υπουργού Υγείας. Το ίδιο ισχύει και για τα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων των προσχολικών, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.

Source