Γιος Ονσον. Η Αγγλία βρίσκεται σε παγκόσμιο αδιέξοδο έως τα μέσα Φεβρουαρίου

Οι ηγέτες του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας (NHS) έχουν προηγουμένως προειδοποιήσει ότι τα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη αύξηση των περιπτώσεων και ζήτησαν την αύξηση του επιφυλακτικού στο υψηλότερο επίπεδο, στο 5ο επίπεδο.

“Χωρίς περαιτέρω δράση, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το NHS να υπερφορτωθεί σε πολλές περιοχές τις επόμενες 21 ημέρες”, ανέφερε η δήλωση.

“Επί του παρόντος, υπάρχουν πολύ υψηλοί ρυθμοί μετάδοσης στην κοινότητα. “Υπάρχουν πολλοί παθιασμένοι ασθενείς σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας”, ανέφεραν. “Οι περιπτώσεις αναπτύσσονται σχεδόν παντού στα περισσότερα μέρη της χώρας, κυρίως λόγω μιας νέας, πιο μεταδοτικής μετάλλαξης στον ιό”, πρόσθεσαν.

Στις 2 Ιανουαρίου, οι εισαγωγές νοσοκομείων στη χώρα υπερέβησαν τον μέγιστο αριθμό που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας, φτάνοντας τις 3145.

Η Βρετανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ των υποθέσεων Covid-19 σήμερα – 58.784 περιπτώσεις, 40 407 επιπλέον θανάτους. Περισσότερες από 50.000 νέες υποθέσεις παραμένουν τις τελευταίες επτά ημέρες.

Source