Γιος Ονσον. Σημειώνει ότι το μπλοκ λειτουργεί, αλλά ακόμα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τα μέτρα λιτότητας, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή στο νοτιοανατολικό Λονδίνο στις 20 Δεκεμβρίου, “αρχίζουν να ισχύουν”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζον Ονσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης να λάβει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, ο κ. John Onson δεν απέκλεισε μια τέτοια απόφαση, αλλά είπε ότι τα δεδομένα για τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να αξιολογηθούν.

Αναφέρθηκε στην πτωτική τάση των γεγονότων τις τελευταίες δύο ημέρες. Μεμονωμένες αναλύσεις δείχνουν ότι ο πρώτος ρυθμός μετάδοσης κοραναϊού παρατηρείται πράγματι στο Λονδίνο.

“Φυσικά, εάν υπάρχει ανάγκη για αυστηρότερους περιορισμούς, τους οποίους δεν αποκλείω, θα έρθουμε στο κοινοβούλιο. “Αλλά πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη τις ενδείξεις του αντίκτυπου των μέτρων, διότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη σοβαρή ζημία που έχει προκληθεί στην ψυχική υγεία, την εργασία και την περιουσία των ανθρώπων αποκλείοντας αυτά”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζον Ονσον.

Ταυτόχρονα, ο ντόπιος πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sterzion, ανακοίνωσε την απαγόρευση παραγγελίας αγαθών στο κατάστημα, περαιτέρω περιορισμούς στην εργασία από το σπίτι και απαγόρευση χρήσης αλκοόλ σε ανοιχτούς χώρους σε ορισμένες περιοχές.

Ο Μπόρις Τζον Ονσον επανέλαβε ότι εάν ο στόχος του εμβολιασμού περίπου 14 εκατομμυρίων πιο ευάλωτων ατόμων από τον ιό επιτευχθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου, ορισμένα περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να επανεκτιμηθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ορισμένα κέντρα εμβολιασμού θα εγχύσουν τους πολίτες “το συντομότερο δυνατό” σε 24ωρη βάση.

Τα κέντρα εμβολιασμού παραμένουν ανοιχτά από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., με την αντιπολίτευση να ζητά παράταση.

Η ανακοίνωση έγινε από τον κ. John Onson, προσθέτοντας ότι ένα δίκτυο 233 νοσοκομείων, περισσότεροι από χίλιοι τοπικοί γιατροί, 200 φαρμακεία και 50 κέντρα μαζικού εμβολιασμού ήδη μετακινούνται «εξαιρετικά γρήγορα» με το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Πρόσθεσε ότι το όριο των περαιτέρω εμβολιασμών αυτή τη στιγμή είναι ο αριθμός των εμβολίων που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης, η παροχή εμβολίων βρίσκεται πίσω από το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα, αλλά στην περίπτωση του εμβολίου Oxford / AstraZeneca υπάρχουν αντικειμενικοί παράγοντες που περιορίζουν τη διαδικασία βιολογικής παραγωγής εμβολίων.

Συγκεκριμένα, χρειάζονται 58-60 ημέρες για την επεξεργασία των κυττάρων και άλλες 28 ημέρες για να μετατραπεί η πρώτη ύλη σε φιαλίδιο για ένεση. Στη συνέχεια απαιτούνται 60 διαφορετικές δοκιμές ποιότητας, οι οποίες απαιτούν 20-30 ημέρες.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι έχει αποστείλει 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, εκφράζοντας εύλογη ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι σε θέση να παράγει 2 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα.

Source