Γιόρτασαν το νέο έτος με επεισόδια και προσβάλλουν τον πυροσβέστη

Στα περιστατικά που οδήγησαν στον τραυματισμό του πυροσβέστη, μια ομάδα 40 ατόμων γιόρτασε το νέο έτος στη Σωτήρα.

Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, η αστυνομία και οι πυροσβέστες πήγαν σε μια περιοχή της Αμμοχώστου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα, έβαλαν φωτιά σε διάφορα μοτοποδήλατα, τα οποία μετέφεραν επί τόπου. Μερικά από τα πρόσωπα των υπόπτων ήταν καλυμμένα με κουβέρτες, ενώ άλλα φορούσαν μάσκες.

Ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μερικοί από αυτούς που συγκεντρώθηκαν στη σκηνή άρχισαν να καταραστούν, ρίχνοντας πέτρες στους πυροσβέστες της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, κατάσβεσαν τη φωτιά και επιτέθηκαν στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα το μέλος της Αστυνομίας να χρησιμοποιεί το όπλο υπηρεσίας του, πυροβολώντας μια προειδοποιητική πυρκαγιά στον αέρα, αποτρέποντας έτσι την επίθεση, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να υποχωρήσουν, αλλά διαφορετικά αντικείμενα στο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της ρίψης αντικειμένων. Υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου βρέθηκε να έχει πρησμένο δεξί πόδι και απολύθηκε μετά τη λήψη πρώτων βοηθειών.

Υπό την πίεση των επεισοδίων, μετά τη διαφυγή των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν επί τόπου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στη σκηνή, η οποία θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί.

Η αστυνομία ερευνά περιπτώσεις παρενόχλησης, εμπρησμού, επίθεσης κατά της επιβολής του νόμου, κοινής επίθεσης, προκαλώντας πραγματική σωματική βλάβη και υλικές ζημιές.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αμμόχωστο ΤΑΕ.

Source