Γνωστό ως «πράσινος χρυσός», πωλείται για 250 λίρες ανά λίτρο

πανό99

Ο Βιομηχανικός Μηχανικός Furkan Mustafa Uysal, ο οποίος έχει εργοστάσιο ελαιολάδου, άρχισε να παράγει μαζικά λάδι αβοκάντο, το οποίο παρήγαγε κατόπιν αιτήματος ενός πελάτη, σε υψηλή ζήτηση. Ο νεαρός επιχειρηματίας, ο οποίος κατάφερε να πιέσει το λάδι αβοκάντο αφού έκανε κάποιες προσαρμογές στη μηχανή συμπίεσης ελαιολάδου, ξεκίνησε προσπάθειες να δημιουργήσει τη δική του μάρκα.

Ο Furkan Mustafa Uysal δήλωσε ότι τα αβοκάντο παράγονται σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή και είναι χαρούμενος που κατάφεραν να παράγουν ένα διαφορετικό προϊόν αβοκάντο. Ο Uysal είπε: «Λόγω της χαμηλής διαφοράς θερμοκρασίας το καλοκαίρι και τους χειμερινούς μήνες στην περιοχή μας, έδωσε εντολή στους ανθρώπους της περιοχής μας να παράγουν τροπικά φρούτα. Δεδομένου ότι το αβοκάντο αναπτύσσεται σε εύκρατο κλίμα, το έχει κρατήσει στην περιοχή και την περιοχή μας. Ως ένα γεωγραφικά χαρακτηρισμένο προϊόν, το αβοκάντο αποτελεί πλέον το βιοπορισμό πολλών οικογενειών. Ένας από τους πελάτες μας μας έφερε φρούτα αβοκάντο και μας ζήτησε να κάνουμε λάδι. Ξεκινήσαμε μια μελέτη σχετικά με αυτό λόγω των εμπειριών μας στον τομέα. Ως αποτέλεσμα των ερευνών μας από το εξωτερικό, διαπιστώσαμε ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι κατάλληλες για αυτό. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ένα νέο προϊόν από αβοκάντο», είπε.

Είπε ότι χάρη στο λάδι αβοκάντο, τα αβοκάντο που δεν φαίνονται στα ράφια μεταφέρονται στην οικονομία και οι σπόροι χρησιμοποιούνται στην παραγωγή δενδρυλλίων. Εκφράζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για πετρέλαιο, ο Uysal δήλωσε ότι περίπου το 10% του αβοκάντο μπορεί να μετατραπεί σε λάδι.

Δηλώνοντας ότι το λάδι που παράγουν είναι σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, ο Uysal είπε: «Μετά την παραγωγή λαδιού αβοκάντο, το στείλαμε πρώτα στο εργαστήριο τροφίμων στην Αττάλεια. Έχουμε δει ότι το λάδι αβοκάντο που παράγουμε είναι σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα. Στη συνέχεια, κάναμε αίτηση στα απαιτούμενα μέρη και λάβαμε άδειες παραγωγής για να ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή. Τώρα, ως μάρκα, στοχεύουμε να δείξουμε το αβοκάντο ως διαφορετικό προϊόν στα ράφια. Το λάδι αβοκάντο χρησιμοποιείται ειδικά στη βιομηχανία καλλυντικών και τροφίμων. Το γεγονός ότι το λάδι αβοκάντο δεν βρίσκεται πολύ στην περιοχή μας το εμποδίζει να χρησιμοποιηθεί ως τροφή. Τα αιτήματα που λαμβάνουμε βασίζονται κυρίως στην αξιολόγηση της εταιρείας καλλυντικών. “Το λάδι αβοκάντο είναι πολύ ευεργετικό για το δέρμα σύμφωνα με την έρευνά μας.”

πανό134

Source