Γραμματέας εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη | Νέα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τσαντ Βόλφ αναμενόταν για διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, πριν ξεκινήσει στο Μπαχρέιν και το Κατάρ για συνομιλίες με περιφερειακούς ομολόγους του για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Στην Κύπρο, ο Γραμματέας Wolf και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα παρευρεθούν τη Δευτέρα το απόγευμα στην πρωτοποριακή τελετή, στη Λάρνακα, για τις εγκαταστάσεις του περιφερειακού Κυπριακού Κέντρου Γης, Ανοικτής Θάλασσας και Λιμενικής Ασφάλειας (CYCLOPS), το οποίο είναι αποτέλεσμα Πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

Την Τρίτη, ο Χριστοδουλίδης θα δεχτεί τον Wolf στο υπουργείο για συνομιλίες one-to-one, ακολουθούμενες από διαβουλεύσεις με επίσημες αντιπροσωπείες, με σκοπό την αναθεώρηση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, τα ζητήματα που συζητήθηκαν θα περιλαμβάνουν επίσης τα επόμενα βήματα για την ένταξη της Κύπρου στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από τις Βίζες των ΗΠΑ. Οι δύο αξιωματούχοι αναμένεται επίσης να υπογράψουν μια δήλωση προθέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων.

.Source