Γυναίκες φύλακες ασφαλείας στο Masjid al-Haram

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας μοιράστηκε τις φωτογραφίες των γυναικών φρουρών ασφαλείας που περιπολούν την περιοχή στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter με το μήνυμα “Φρουροί ασφαλείας από την περιοχή. Επισκέψεις Χατζ και Umrah”.

Αυτό το ιστορικό βήμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Όραμα της Σαουδικής Αραβίας το 2030” από τον Πρίγκιπα Μωάμεθ Μινχάιντ Σαλμάν.

Οι γυναίκες φύλακες θα διασφαλίσουν την τάξη στην περιοχή κατά τη διάρκεια των επισκέψεων προσκυνήματος και umrah.

Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Turki al-Sheikh, διευθυντής της Γενικής Αρχής Ψυχαγωγίας (GEA) της Σαουδικής Αραβίας, σχολίασε στο Twitter ότι “Η χώρα μας είναι σε υπηρεσία”.

Στην ανάρτησή του, ο ακαδημαϊκός Τουρκός Αλ Χαμάντ σχολίασε, “Μια φωτογραφία που αντικαθιστά χιλιάδες λέξεις” και είπε, “Σαουδική Αραβία, η οποία έχει έρθει έντονα στη σύγχρονη εποχή”

Το ερευνητικό πρόγραμμα της Τουρκίας στο Soner Cagaptay του Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον στην αρχή “της Σαουδικής Αραβίας για πολλά χρόνια είδε την καλύτερη φωτογραφία PR Kingdom Kingdom”, σύμφωνα με την αξιολόγηση.

Με την ανακοίνωση που έγινε τον Οκτώβριο του 2019, άνοιξε ο δρόμος για τις γυναίκες να υπηρετήσουν σε διαφορετικές μονάδες του στρατού με τις τάξεις των στρατιωτών, του σώματος, λοχίας και αξιωματικού, και τον Ιανουάριο του 2020 το πρώτο γυναικείο στρατιωτικό τμήμα ήταν σε λειτουργία.

.Source