Δήλωσε ότι τα νέα και οι ισχυρισμοί ότι είχε «εγκριθεί παράνομα» δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, Υφυπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Şahap Aşıkoğlu Δήλωσε ότι τα νέα και οι ισχυρισμοί που “εγκρίθηκαν παράνομα” από την εταιρεία δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

Στη δήλωση που έγινε “εξ ονόματος του υφυπουργού” από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου, αναφέρεται ότι υπάρχει πλήρης συναίνεση σχετικά με την άδεια τόσο στο Kib-Tek όσο και στο Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (YEK).

Στη δήλωση, η οποία επεσήμανε ότι μια νομική κατάσταση δημιουργήθηκε ως “παράνομη” στις εν λόγω ειδήσεις, καταγράφηκαν τα εξής:

«Χθες, μιας εκπομπής εφημερίδας στο Διαδίκτυο Κόνκορντ ΟτέλΈνιωσα την ανάγκη να εξηγήσω εκ μέρους μου σχετικά με τους ισχυρισμούς που έγιναν σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος ηλιακής ενέργειας της.

Πρώτα απ ‘όλα, ο πρώτος ηθικός κανόνας της δημοσιογραφίας είναι η λήψη πληροφοριών και απόψεων από όλα τα μέρη.

Εάν τα νέα δεν γίνονται με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορεί να αναμένεται να είναι αντικειμενικά και σωστά. Δεν ζητήθηκαν πληροφορίες και γνώμη στο υπουργείο στις ειδήσεις. “

Στη δήλωση ότι οι ισχυρισμοί που έγιναν στις ειδήσεις και τις ειδήσεις φέρεται να έχουν εγκριθεί από τον Υφυπουργό του Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας Şahap Aşıkoğlu για την εφαρμογή χρήσης ηλιακής ενέργειας του Concorde Hotel δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, δηλώνοντας ότι δεν έλαβε θετικό απάντηση επειδή δεν ήταν κατάλληλη στην περιοχή,

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εξηγήσαμε στις αρχές του ιδρύματος ότι δεν θα ήταν δυνατόν να παραχθεί ενέργεια και να την δώσουμε στο σύστημα και μεταφέραμε τις πληροφορίες ότι θα μπορούσαν να κάνουν το έργο που ήθελαν να κάνουν χωρίς εκτός δικτύου, χωρίς αντισταθμίζοντας την παραγόμενη ενέργεια. Το ίδρυμα υιοθέτησε επίσης αυτήν τη μέθοδο, αν και ήταν ακριβότερη.

Στο πλαίσιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπάρχουν δύο σχετικά συστήματα στις άδειες που εκδίδονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας. το ένα είναι στο δίκτυο (σύστημα συνδεδεμένο στο δίκτυο), δηλαδή, περιλαμβάνεται στο σύστημα και εκκαθάριση. Το άλλο εφαρμόζεται χωρίς να συμπεριληφθεί στο σύστημα. Με άλλα λόγια, η παραγόμενη ενέργεια δεν δίνεται στο σύστημα και δεν υπάρχει αντιστάθμιση.

Στα έργα που περιλαμβάνονται στο σύστημα, τα ιδρύματα υπόκεινται στην άδεια της Kıb-Tek και επομένως του YEK για παραγωγή ενέργειας. Τα έργα που δεν θα συμπεριληφθούν στο σύστημα δεν χρειάζονται την άδεια του Kib-Tek επειδή δεν υπάρχει δημόσια ζημιά. Στο άρθρο 10 του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι σαφώς γραμμένο ότι τα έργα που δεν θα περιληφθούν στο σύστημα δεν απαιτείται να λάβουν άδεια από την Kib-Tek.

Σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής YEK που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, συζητήσαμε ότι οι απαιτήσεις μεσαίου εισοδήματος, οι οποίες ήταν αρκετά υψηλές, πρέπει να επιλυθούν χωρίς να επιβαρύνουν το σύστημα. Βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο κατανάλωσης της ενέργειας που παράγει στα ιδρύματα του ιστότοπου.

Είναι μια άδεια που μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε θέλει άδεια. Δεν εξαρτάται από το σύστημα, επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να λάβουμε άδεια από την Kib-TEK και είναι στόχος τόσο του διοικητικού συμβουλίου του YEK όσο και του υπουργείου ως μέθοδος. Επειδή αυτή η μέθοδος επιλύει τα ενεργειακά προβλήματα των ιδρυμάτων χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρος στο σύστημα. “

.Source