Δήλωση ενημέρωσης ασφαλείας από το WhatsApp – Kıbrıs Haberci

Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι με την τελευταία ενημέρωση, τα δεδομένα που κοινοποιήθηκαν στο Facebook δεν έχουν αλλάξει. Η εταιρεία είπε ότι οι προσωπικές επικοινωνίες είναι ασφαλείς και η τελευταία ενημέρωση αφορά το WhatsApp Business, το οποίο χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με τη νέα ενημέρωση του WhatsApp, η οποία χρησιμοποιείται από σχεδόν 2 δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Τέλος, νέες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα κοινοποιήθηκαν σε μια δήλωση e-mail από την εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος του WhatsApp δήλωσε ότι με τη νέα ενημέρωση, τα προσωπικά δεδομένα επικοινωνίας δεν θα επηρεαστούν.

Η δήλωση στο Forbes και στο The Verge περιελάμβανε τις ακόλουθες δηλώσεις.

«Όπως δηλώσαμε στην ανακοίνωση τον Οκτώβριο, θέλουμε να διευκολύνουμε τις αγορές που πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα WhatsApp και τη βοήθεια που λαμβάνεται από επιχειρήσεις. Αν και πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το WhatsApp για να επικοινωνούν με τις οικογένειες και τους φίλους τους, ο αριθμός των χρηστών που προσεγγίζουν επιχειρήσεις αυξάνεται επίσης. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις θα έχουν την επιλογή να λαμβάνουν ασφαλείς υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μητρικής μας εταιρείας Facebook.

Αυτή η ενημέρωση δεν αλλάζει τις πρακτικές κοινής χρήσης δεδομένων του WhatsApp με το Facebook και δεν επηρεάζει την ιδιωτική επικοινωνία σας με φίλους και συγγενείς όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Το WhatsApp δεσμεύεται βαθιά για την προστασία του απορρήτου των ανθρώπων. Είμαστε σε άμεση επαφή με τους χρήστες μέσω WhatsApp, ώστε να μπορούν να αναθεωρήσουν τη νέα πολιτική ασφαλείας μας τον επόμενο μήνα.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ FACEBOOK

Μια δήλωση σχετικά με τις συζητήσεις που ήρθε με την ενημέρωση έγινε από τον Will Cathcart, τον διευθυντή που διορίστηκε από το Facebook στο WhatsApp.

Κάνοντας δήλωση στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Cathcart δήλωσε ότι η εν λόγω ενημέρωση σχετίζεται με επιχειρηματική επικοινωνία και ότι το Whatsapp δεν θα αλλάξει εφαρμογές κοινής χρήσης δεδομένων με το Facebook. Ο διαχειριστής υποστήριξε επίσης ότι αυτή η ενημέρωση δεν θα επηρεάσει την επικοινωνία των χρηστών με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Υπενθυμίζοντας ότι το Whatsapp και το Facebook δεν μπορούν να δουν ιδιωτικά μηνύματα με μέθοδο κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο, η Cathcart δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί για την τεχνολογία κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο και ότι θα υποστηρίξει την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.

Επισημαίνοντας ότι η εν λόγω ενημέρωση πρέπει να αντιμετωπιστεί όσον αφορά την επικοινωνία των εταιρειών, δήλωσε ότι οι εταιρείες διαχείρισης απαιτούν εργαλεία για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα μηνύματα που λαμβάνουν και ότι είναι δύσκολο για τους χρήστες να αγοράσουν τα πράγματα που ζητούν από τις εταιρείες μέσω Whatsapp.

Σε μια ξεχωριστή δήλωση, η Cathcart εξήγησε τους λόγους για την ενημέρωση: Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το WhatsApp για να συνομιλήσουν με φίλους και συγγενείς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσεγγίζουν επιχειρήσεις μέσω WhatsApp. Ενημερώνουμε την πολιτική απορρήτου μας για να αυξήσουμε περαιτέρω τη διαφάνεια και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους στο WhatsApp. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις θα έχουν την επιλογή να λαμβάνουν ασφαλείς υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μητρικής μας εταιρείας Facebook. Ωστόσο, άτομα που δεν προτιμούν να στέλνουν μηνύματα ή να επικοινωνούν με επιχειρήσεις στο WhatsApp δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή.

Ή ΑΠΟΔΟΧΗ Ή ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η προθεσμία για την έγκριση της νέας ενημέρωσης είναι η 8η Φεβρουαρίου 2021. Το WhatsApp απαιτεί έγκριση αυτής της ενημέρωσης, εκτός από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χρήστες που δεν εγκρίνουν τη νέα πολιτική δεδομένων του WhatsApp έως τις 8 Φεβρουαρίου δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή από αυτήν την ημερομηνία.

NTV

Source