Δήλωση στα τουρκικά από τους διοργανωτές του “Here Up”

Διοργανώνοντας μια διαμαρτυρία με περίπου 10 χιλιάδες ανθρώπους στη νότια Κύπρο, οι διοργανωτές του “Os Dame-Here Up” δημοσίευσαν μια δήλωση στα τουρκικά για τους Τουρκοκύπριους.

Στη δήλωση που έγινε, οι Τουρκοκύπριοι που έδωσαν μηνύματα υποστήριξης όλη την εβδομάδα για την υπέροχη πορεία στη Λευκωσία ευχαριστήθηκαν επίσης. Η δήλωση έχει ως εξής:

Ευχαριστούμε ειλικρινά τους σχεδόν 10.000 ακτιβιστές που συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία μας ενάντια στη διαφθορά και τον αυταρχισμό των κρατικών μηχανισμών. Χαιρετίζουμε όλες τις οργανωμένες ομάδες και τους πολίτες που μας συνοδεύουν, σεβόμενοι το πολιτικό πλαίσιο, τις αρχές της εκδήλωσης, κατά της διαφθοράς, κατά της διαχείρισης της πανδημίας με κατασταλτικά μέτρα, υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης, όχι του αστυνομικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Τουρκοκύπριους πολίτες μας που μας υποστήριξαν με διάφορα μηνύματα όλη την εβδομάδα και τους διαδηλωτές που εξέφρασαν την έντονη επιθυμία τους για επανένωση της Κύπρου με πολλά πανό γραμμένα στα τουρκικά.

Η υπέροχη πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, Os Dame! Προς την κυβέρνηση του Αναστασιάδη, η οποία έχασε όλη της τη νομιμότητα και έπρεπε να παραιτηθεί! Δείχνει ακριβώς τι εννοούσαμε όταν φωνάζαμε. Απάντησε επίσης στην Αστυνομία, η οποία προσπαθούσε να τρομάξει τους ανθρώπους με ισχυρισμούς ότι ορισμένες ομάδες θα κάνουν σκηνή. Διατηρώντας την ειρηνική φύση της πορείας όπως ανακοινώσαμε, διοργανωτές και 10.000 παρευρισκόμενοι απέδιωξαν αποτελεσματικά την Αστυνομία από τους ανοιχτούς δρόμους για να εκφράσουν κοινωνική οργή.

Ο θυμός, που πήρε μια ξεκάθαρη πολιτική μορφή, έριξε την ήδη αντισυνταγματική απόφαση που απαγορεύει τις συναντήσεις στο σκουπιδοτενεκές και φώναξε ότι οι μέρες αφθονίας τους ήταν πραγματικά αριθμημένες!

Οσ Νταμ! Επιτροπή συντονισμού

#ωςδαμε20_2

# αυτοκινητόδρομος20_2

# αρκετά20_2

Source