Δήλωση της Ένωσης Θρησκευτικών Αξιωματούχων σχετικά με την απόφαση

Ο Gökhan İnik, Πρόεδρος της Ένωσης Θρησκευτικών Αξιωματούχων, έκανε μια δήλωση σχετικά με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για μαθήματα Κορανίου.

Υπενθυμίζοντας τη σχετική δικαστική απόφαση, ο İnik είπε, “Δυστυχώς, οι δηλώσεις του δικηγόρου του συνδικάτου Hizmet-Sen μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και τη διαστρέβλωση των ειδήσεων από ορισμένα μέλη του Τύπου παραπλανήθηκαν το κοινό και δημιούργησαν μια διαφορετική αντίληψη. “

Στη δήλωσή του, «Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι δηλώσεις του κατηγορούμενου, όπως το γεγονός ότι ο δικηγόρος του κατηγορούμενου τόνισε τον κοσμικό, ο οποίος ουσιαστικά εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας,« η απόφαση αποτελεί ορόσημο για αυτούς »προκάλεσαν αναταραχές στην κοινωνία και προκάλεσαν αντιδράσεις». Ο Inik συνέχισε ως εξής:

έμβλημα69

«Αν και στα ειδησεογραφικά προγράμματα που παρακολούθησε ο επικεφαλής του Hizmet-Sen, ισχυρίστηκε ότι τρία μέλη που οργανώθηκαν στα συνδικάτά τους αγωνίζονταν για να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δικαιώματα και κατά συνέπεια εφαρμόστηκαν στο συνταγματικό δικαστήριο, ο νόμος που έφερε στο δικαστήριο δεν έχει καμία σχέση με τα προσωπικά δικαιώματα των μελών είναι μια πλήρης αντίφαση. Αυτοί οι αξιωματικοί, που είναι επίσης μέλη του συλλόγου μας, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα προσωπικά τους δικαιώματα.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ποια μη κυβερνητική οργάνωση είναι οργανωμένη, τα προσωπικά δικαιώματα κάθε προσωπικού που εργάζεται στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων προστατεύονται από τον Νόμο για τις Θρησκευτικές Υποθέσεις 29/93 (55/2017) και δεν υπάρχει καν ούτε ένα θύμα.

Ο Gökhan İnik, ο οποίος επέκρινε επίσης ορισμένους δημοσιογράφους, συνέχισε ως εξής:

«Εμείς, που πιστεύουμε στο κράτος δικαίου, θα θέλαμε να είναι γνωστό ότι είμαστε επίσης εναντίον των δογματικών ιδεών, οι οποίες είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα, που προσπαθούν να περιορίσουν τη θρησκευτική εκπαίδευση.

Καθώς η Ένωση Θρησκευτικών Υπαλλήλων, με την πεποίθηση ότι η Θρησκευτική Εκπαίδευση είναι συνταγματικό δικαίωμα, θέλουμε το Κράτος να διασφαλίσει ότι κάθε άτομο που το επιθυμεί μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το δικαίωμα, κάνοντας τις απαραίτητες νομικές ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό. “

Source