Δήλωση της ΕΕ «καθυστέρηση στην έγκριση εμβολίων»

Λέγοντας ότι η Επιτροπή της ΕΕ έκανε κάποια λάθη στη στρατηγική εμβολιασμού, ο von der Leyen είπε, “Δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε. Ήμασταν αργά στην έγκριση εμβολίων. Ήμασταν πολύ αισιόδοξοι για τη μαζική παραγωγή. Πιστεύουμε επίσης ότι οι παραγγελίες μας θα παραδοθεί εγκαίρως. ” μίλησε.

Ο Von der Leyen υπερασπίστηκε την απόφαση της ΕΕ να αγοράσει μαζικά εμβόλια έως και 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι σήμερα. Ο Von der Leyen είπε:

«Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα συνέβαινε εάν μια χούφτα μεγάλα κράτη μέλη ήταν βιαστικά και έλαβαν όλα τα εμβόλια και όλοι οι άλλοι έμειναν με άδεια χέρια. Τι θα σήμαινε μια τέτοια κατάσταση για την εγχώρια αγορά και για την ενότητα της Ευρώπης; Θα ήταν οικονομικά ανοησία και νομίζω ότι θα ήταν το τέλος της κοινότητάς μας. “

Καλούντες εταιρείες: Θέλουμε προβλεψιμότητα

Ο Von der Leyen είπε ότι ως ΕΕ εργάζονται για να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα, κατανοούν τις δυσκολίες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά ως ΕΕ, έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ εκ των προτέρων για να αυξήσουν τις ικανότητές τους.

“Τώρα θέλουμε προβλεψιμότητα.” Ο von der Leyen, ο οποίος προειδοποίησε τις φαρμακευτικές εταιρείες, τόνισε ότι έχουν δημιουργήσει έναν μηχανισμό άδειας για την εξαγωγή εμβολίων που παράγονται εντός της ΕΕ.

“Ένα από τα εμπόδια αφορά τώρα δύο συνθετικά μόρια. Εάν έχουν 250 γραμμάρια περισσότερο από αυτά, θα είναι σε θέση να παράγουν 1 εκατομμύριο περισσότερες δόσεις εμβολίου”, λέει ο von der Leyen, δίνοντας ένα παράδειγμα δυσκολιών στην παραγωγή. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Καμία αλλαγή στον στόχο εμβολιασμού

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχουν αλλάξει τον στόχο που έχει τεθεί για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού σε χώρες της ΕΕ.

Παρά τον στόχο του 70 τοις εκατό, η ΕΕ κινείται αργά λόγω έλλειψης εφοδιασμού και περικοπών στον εμβολιασμό, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή της ΕΕ επικρίνεται.

Από την έναρξη του εμβολιασμού στα τέλη Δεκεμβρίου, 26 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν σταλεί σε χώρες της ΕΕ και περισσότερα από 17 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί.

Source