Δήλωση της Ιατρικής Εταιρείας σχετικά με την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου στην TRNC

Η τουρκοκυπριακή ιατρική ένωση τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου, μία από τις παραλλαγές SARS CoV-2, εντοπίστηκε στη χώρα και όσο λιγότερη είναι η εξάπλωση της λοίμωξης στην κοινωνία, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα είναι οι παραλλαγές εξάπλωση.
Στη δήλωση της ένωσης, τονίστηκε ότι ο ρυθμός μετάδοσης και ο ρυθμός δευτερογενούς επίθεσης της παραλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου υπολογίστηκαν από τους ειδικούς και επισημάνθηκε ότι η σημασία της συνέχισης του εμβολιασμού χωρίς επιβράδυνση και η ενεργός παρακολούθηση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο.
Η δήλωση περιλαμβάνει μέτρα και πρακτικές που μπορεί να είναι χρήσιμες για τον περιορισμό του ρυθμού της επιδημίας και ορισμένες από αυτές. Αναφέρθηκε ότι η εφαρμογή καραντίνας για 14 ημέρες για όλες τις χώρες όταν εισέρχονται στη χώρα και υπενθυμίζει ότι η συμμόρφωση με κοινωνικά και ατομικά μέτρα είναι πιο σημαντική από ποτέ.
“ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”
Σε μια γραπτή δήλωση του Τουρκοκυπριακού Ιατρικού Συλλόγου, είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη ότι οι μεταλλάξεις αναπτύσσονται στο γενετικό τους υλικό κατά τη διάρκεια της αντιγραφής και της εξάπλωσης των ιών, ιδίως των ιών RNA, συμπεριλαμβανομένων των κορωνών.
Αν και η πλειονότητα των μεταλλάξεων δεν έχει σοβαρή επίδραση, έχει σημειωθεί ότι ο ιός μπορεί να παρέχει ένα πλεονέκτημα με ορισμένες μεταλλάξεις και αυξημένη μεταδοτικότητα.
Στη δήλωση ότι οι μεταλλάξεις SARS CoV-2 που προκαλούν τη νόσο Covid-19 εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο και ότι το Covid-19 εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμια απειλή, οφείλονται οι παραλλαγές SARS CoV-2 (B.1.1.7, B.1.351) στις μεταλλάξεις που έχουν προσδιοριστεί μέχρι στιγμής, P.1) στις προκαταρκτικές μελέτες, αναφέρθηκε ότι οι ρυθμοί μετάδοσης ενδέχεται να έχουν αυξηθεί.
“Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗ”
Στη δήλωση του Συνδέσμου, στη δήλωση που έκανε χθες από το Υπουργείο Υγείας, “Εντοπίστηκε παραλλαγή της Βρετανίας σε 16 από τα 20 δείγματα που στάλθηκαν από τη χώρα μας για ανάλυση μετάλλαξης.” Τονίστηκε ότι ο ρυθμός μετάδοσης και ο δευτερεύων ρυθμός επίθεσης της εν λόγω παραλλαγής B1.1.7 υπολογίστηκαν από τους ειδικούς.
Στη δήλωση, η οποία έχει παρατηρηθεί ότι εξαπλώνεται και γίνεται κυρίαρχη στις κοινωνίες όπου έχουν παρατηρηθεί παραλλαγές, όσο λιγότερη είναι η εξάπλωση της λοίμωξης στην κοινωνία, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα διάδοσης των παραλλαγών.
“ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝΤΑΙ …

έμβλημα69

Στη δήλωση, η οποία υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο εμβολιασμός χωρίς επιβράδυνση και ενεργή παρακολούθηση, παράλληλα με τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για τη μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας, τα μέτρα και οι πρακτικές που μπορεί να είναι χρήσιμα για τη διακοπή της Ο ρυθμός της επιδημίας καταγράφηκε ως εξής:
«Αξιόπιστη εφαρμογή δοκιμής στην είσοδο της χώρας, επιπλέον εφαρμογή καραντίνας για περίοδο κατάλληλο για την κατάσταση της επιδημίας στη χώρα προέλευσης (επί του παρόντος 14 ημέρες για όλες τις χώρες) και επιδίωξη αρνητικότητας με επανάληψη της δοκιμής.
Υπενθυμίζοντας ότι η συμμόρφωση με κοινωνικά και ατομικά μέτρα είναι πιο σημαντική από ποτέ:
Σωστή χρήση των μασκών,
Διατήρηση φυσικής απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ ατόμων,
Συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής των χεριών,
Δεν είμαι με πολλούς ανθρώπους για περισσότερο από 15 λεπτά σε κλειστές περιοχές,
Συχνός και επαρκής αερισμός περιορισμένων χώρων,
Διαμονή στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, αναβολή περιττών ταξιδιών και επιστροφή στο σπίτι το συντομότερο δυνατό ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής απόστασης μάσκας όταν είναι απαραίτητο να φύγετε από το σπίτι,
Δημιουργία και ανταλλαγή ακριβών, αποτελεσματικών και γρήγορων δεδομένων σύμφωνα με τις συνθήκες της χώρας με ένα βιώσιμο και οικονομικά αποδοτικό σχέδιο μοριακής παρακολούθησης που μπορεί να συμβάλει σε μέτρα δημόσιας υγείας, μελέτες εμβολίων, παρακολούθηση και θεραπεία κλινικών ασθενών.
Δημιουργία συστημάτων που θα επιτρέψουν την έγκαιρη ανίχνευση πιθανών αλλαγών στο ρυθμό εξάπλωσης, τη δυναμική μετάδοσης και τη σοβαρότητα της νόσου του Covid-19 στην κοινωνία με στενή παρακολούθηση σε κάθε χώρα,
Το να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με τη χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται λόγω των ανεπαρκών επιπέδων εμβολιασμού και ανοσίας στην κοινωνία. ”

Source