Δήλωση του Αζερμπαϊτζάν από τον υπουργό Άμυνας Άκαρ

ΑΓΚΥΡΑ – Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων πήγαν στο Αζερμπαϊτζάν. “Το προσωπικό μας είναι έτοιμο εκεί. Μετά την κατασκευή του κοινού κέντρου και την ενεργοποίησή του, οι 35 αξιωματικοί μας, ένας από τους οποίους είναι γενικός, θα αρχίσουν να εργάζονται αμέσως”, είπε.

Ο υπουργός Χουλούσι Ακάρ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Γιασάρ Γκίλερ πραγματοποίησε συνάντηση αξιολόγησης στο τέλος του έτους με τη συμμετοχή Διοικητών Δύναμης και αναπληρωτών υπουργών.

Στη συνάντηση, ο Διοικητής της Ομάδας Εργασίας της Λιβύης με το Αφγανιστάν, το Κατάρ, τη Σομαλία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο, ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, ο διοικητής των τουρκοκυπριακών ειρηνευτικών δυνάμεων στην ΤΔΒΚ, καθώς και οι διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού. έδωσε πληροφορίες για τις δραστηριότητες και την τελευταία κατάσταση στον τομέα. Οι διοικητές πραγματοποίησαν μια αξιολόγηση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Κάνοντας αξιολογήσεις σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, ο Υπουργός Άκαρ άγγιξε τις συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, λέγοντας: «Το Αζερμπαϊτζάν έχει απελευθερώσει τα εδάφη του που βρίσκονται υπό κατοχή εδώ και 30 χρόνια με την« Ενιαία Επιχείρηση Εσωτερικής »

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι στις 9 Νοεμβρίου κηρύχθηκε εκεχειρία και υπενθύμισε ότι αποφάσισαν να λειτουργήσουν το κοινό κέντρο με τη συμφωνία που είχαν συνάψει με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας. Ο Ακάρ είπε, “Το προσωπικό μας έχει πάει στο Αζερμπαϊτζάν και είναι έτοιμο εκεί. Αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του κοινού κέντρου και αρχίσει να λειτουργεί, ένας από τους 35 αξιωματικούς μας θα ξεκινήσει αμέσως το καθήκον του”

Δηλώνοντας ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων συνεχίζονται στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκών και των χειροποίητων εκρηκτικών, ο Akar είπε: «Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας, παρέχουμε στους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

“Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση στη Λιβύη”

Ο Mites δηλώνει ότι 500 χρόνια κοινής ιστορίας και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, είπε ότι όλοι απέχουν από μια εποχή όπου η συνεργασία με τη Λιβύη με τις οδηγίες του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δηλώνοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση, συνεργασία και συμβουλευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη στη Λιβύη, ο Akar δήλωσε ότι περίπου 3 χιλιάδες Λιβύοι εκπαιδεύτηκαν ως αποτέλεσμα των μελετών.

Ο υπουργός Akar τόνισε ότι η κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης στη Λιβύη είναι η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ. Η Τουρκία βρίσκεται στη Λιβύη μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης, είπε ότι ήταν απόλυτα σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο των δραστηριοτήτων εδώ.

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες πολιτικές διαπραγματεύσεις στη Λιβύη, ο υπουργός Άμυνας Άκαρ, δήλωσε ότι υποστήριξε μια πολιτική λύση, έχουν καταβάλει προσπάθειες σε αυτό το θέμα και επίσης στους συνομιλητές της Τουρκίας που δήλωσαν ότι το κατάλαβαν.

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε: «Όπως είπαμε από την αρχή, η Λιβύη ανήκει στους Λιβύους και οι αδελφοί μας στη Λιβύη θα λύσουν το πρόβλημα στη Λιβύη. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια και υποστήριξη στους Λιβύους αδελφούς και αδελφές μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ».

“Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στο τετελεσμένο γεγονός”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χούλουσι Ακάρ άγγιξε επίσης την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Αιγαίο της Τουρκίας, όλα τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο “στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας, βασίζεται στο διεθνές δίκαιο ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης”, είπε.

Hulusi Akar, “το διεθνές δίκαιο, οι διμερείς συμφωνίες και πολύ σοβαρές επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων που ανήκουν στην Τουρκία στο πλαίσιο των συμβάσεων είναι. “Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέρα και νύχτα για να προστατεύουμε και να παρακολουθούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας εναντίον τους.”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Είπαμε ότι δεν θα δώσουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός, δεν θα παραβιάσουμε ποτέ τα δικαιώματα και τους νόμους μας, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να αποδεχθούμε την τουρκική παρουσία στην ΤΔΒΚ, ότι εάν δεν γίνει αποδεκτή η ύπαρξη τουρκικού λαού με κυρίαρχα και ίσα δικαιώματα, δεν θα υπάρξει καμία λύση, συνεχίζουμε να λέμε». .

Κριτική από τον Άκαρ στην Ελλάδα Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει 16 υποψηφίους με μη στρατιωτικό καθεστώς στο Αιγαίο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, “Τι λογική είναι αυτή; Σαν να μην είναι αρκετό, έρχεται συνεχώς για τη διαιτησία αυτών των νησιών. … Τι είναι αυτή η πρόκληση, όχι η παρενόχληση; ” ερωτηθείς.

Υπενθυμίζοντας μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των προκαταρκτικών συνεντεύξεων και συνομιλιών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ ότι ο διαχωρισμός της υγρής στάσης της Ελλάδας επικρίθηκε ως εξής:

“Λέμε” ναι “σε όλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν έρχεται σε κανένα από αυτά. Γιατί; Επειδή είναι διστακτικοί, φοβούνται. Γιατί φοβούνται; Δεν έχουν δίκιο. Έχουμε δίκιο, είμαστε δυνατοί γι ‘αυτόν. πολιτικές λύσεις σε όλα τα προβλήματά μας μέσω του διαλόγου, ας το πούμε. Μου αρέσει η ένταση, εγώ τα γεγονότα. Αλλά αυτοί οι ίδιοι μέρα και νύχτα για να οδηγήσουν την Τουρκία δείχνουν τις καλύτερες προσπάθειές τους για να αυξήσουν την ένταση. “

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε: «Δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους, αλλά όποιος είναι πίσω τους. Χιονίστηκε επίσης στα βουνά που εμπιστεύτηκαν. Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κανείς εκτός από ένα ή δύο κράτη δεν είπε ναι στα εγωιστικά αιτήματά τους με βάση χαλασμένο συλλογισμό. “

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο τραπέζι αυτού του ζητήματος, “υπουργός Άμυνας Άκαρ,” Το μόνο πράγμα που θέλουμε να είναι αντικειμενικές από τρίτες χώρες “, είπε.

.Source