Δήλωση του εκπροσώπου του AKP Çelik σχετικά με το νέο σύνταγμα

Ο εκπρόσωπος του AKP Ömer Çelik έκανε δηλώσεις σχετικά με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής (MYK) που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του κόμματος υπό την προεδρία του Προέδρου και του προέδρου του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

επίσης έξω από τα σύνορα της Τουρκίας σημείωσε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με σταθερό τρόπο Steel, “στις επιχειρήσεις της περασμένης εβδομάδας καθώς συνεχίζουμε να καταργούμε το PKK και έλαβε χώρα η ασφάλεια εκτός DEAS”, είπε.

“ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ”

Σημειώνοντας ότι παρακολουθούν τις διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi και τις δηλώσεις διαφόρων χωρών σχετικά με αυτό το θέμα, ο Çelik είπε:

* Καθώς οι Τουρκικές προσεγγίσεις προς το δικαίωμα της κυριαρχίας με οποιονδήποτε τρόπο δεν μπορούμε να δεχτούμε, είπε η πρόταση συνεχίζεται.

* Όσοι αναμένουν μια λεπτομερή κατανόηση των γεγονότων στη χώρα τους, είναι ικανοποιημένοι με το να κάνουν εξαιρετικά αγενείς, τυπικές δηλώσεις σχετικά με τα γεγονότα στη χώρα μας.

* Η Τουρκία δεν ισχύει, όπως εκφράζεται στις δηλώσεις αυτές.

Δηλώνοντας ότι όλοι στο Βόσπορο χρησιμοποιούν το δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν, ο Çelik είπε, «Στη συνέχεια, προσεγγίσεις όπως το μπλοκάρισμα, η κατοχή, η απομάκρυνση του πρύτανη δεν εισέρχονται σε δημοκρατικές διαμαρτυρίες. Το Boğaziçi είναι ένα πανεπιστήμιο που είναι το αγαπημένο μας. Από τώρα και στο εξής, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στην υγιή λειτουργία της εκπαιδευτικής ζωής », είπε.

“ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΑΣΜΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ”

Αναφερόμενος στους περιορισμούς που επέβαλε το Twitter στον πρόεδρο MHP Devlet Bahçeli και στον Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu, ο Çelik είπε:

* Οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν ως κανάλι ελευθερίας. Τώρα, στο μυαλό τους, ενεργούν σαν δημόσια αρχή με αυθαίρετες αποφάσεις.

* Γιατί οι διαχειριστές του TRNC στερούνται αυτού του γεγονότος δίνοντας «μπλε κλικ» στους διαχειριστές PKK / PYD; Πώς το κάνεις αυτό; Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναδειχθεί ως ελευθεριακός μηχανισμός, αλλά τώρα αρχίζει να μετατρέπεται σε μηχανισμό που καταπολεμά τις εθνικές διαθήκες και καταπολεμά την εθνική κυριαρχία και νόμο.

* Αυτό θα φέρει τον ψηφιακό φασισμό, την ψηφιακή δικτατορία. Τώρα η νέα πρόκληση είναι ο κυβερνοχώρος. Αντί να συμβάλλουν αρνητικά σε αυτήν την περιοχή κρίσης, θα έπρεπε να παρουσιάσουν μια λογική εξήγηση.

“Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ Στρατιωτικός δεν θα αποσύρεται από την ΚΥΠΡΟ”

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τις δηλώσεις του, ο Çelik δήλωσε ότι προσπαθούν να δείξουν ευαισθησία για την υγιή διεξαγωγή των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα. δείχνοντας ότι συνεχίστηκε με θετική ημέρα που συμβάλλει θετικά στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας Steel, οι λέξεις συνεχίστηκαν ως εξής:

* Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη ριζοσπαστική γλώσσα. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν είναι κατακτητική δύναμη στην Κύπρο. Αντιθέτως, είναι μια ειρηνευτική δύναμη. Τούρκοι στρατιώτες πήγαν εκεί για να αποτρέψουν τις σφαγές.

* Δυστυχώς, βλέπουμε ότι τα τμήματα που εξακολουθούν να έχουν τη λογική αυτών των σφαγών είναι απασχολημένα παράγοντας τις ίδιες ρατσιστικές προσεγγίσεις. Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών εκεί είναι μόνιμη. Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί.

* Ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως δύναμη κατοχής. Λένε ότι το να είσαι εγγυητής και να είσαι στρατιώτης δεν είναι μόδα. Ούτε η εγγύηση δεν είναι ξεπερασμένη, ούτε εξαφανίστηκαν οι λόγοι για τους Τούρκους στρατιώτες.

“Ο ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ”

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τις νέες μελέτες για το σύνταγμα, ο Çelik είπε:

* Εκείνοι που λένε «ας επιστρέψουμε στο κοινοβουλευτικό σύστημα» σήμερα δεν μπορούσαν να φέρουν τον κατάλληλο διαχωρισμό του συστήματος εξουσίας, σύστημα ελέγχου της ισορροπίας στο έργο του κοινοβουλευτικού συστήματος εκείνη την εποχή. Προσπαθούν να τραβήξουν το ζήτημα αλλού λέγοντας «κοινοβουλευτικό σύστημα».

* Ο Πρόεδρος εκλέγεται από τον λαό. Μια εξουσία που δίνεται στο έθνος δεν μπορεί να αποσυρθεί από το έθνος. Πώς προβλέπουν το σύστημα με βάση τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις προσεγγίσεις για το είδος της Συνέλευσης που θέλουν να συζητηθούν ενώπιον του έθνους.

* Ακόμα κι αν έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε μόνοι μας, εμείς, ως AK Party ή Λαϊκή Συμμαχία, επιθυμούμε τον ευρύτερο συμβιβασμό. Το Σύνταγμα είναι η ταυτότητα μελλοντικών περιόδων. Πρέπει να συμφωνηθεί. Όλοι πρέπει να συμβάλουν θετικά σε αυτό.

* Το έργο που θα κάνει ο πολιτικός θεσμός στο σύνταγμα είναι το χρέος μας για τις μελλοντικές γενιές. Όλοι θα παραπονεθούν για ένα συνταγματικό πραξικόπημα στην Τουρκία, αλλά προκαλεί κριτική από την αρχή η πολιτική πολιτική πολιτική δεν έχει εκπληρώσει το συνταγματικό της καθήκον. Χρειαζόμαστε ένα νέο σύνταγμα στις μελλοντικές γενιές όποιον ασχολείται με την πολιτική σήμερα. Οι μελλοντικές γενιές το αξίζουν.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Muharrem İnce, ο οποίος παραιτήθηκε από το CHP, “Δεν θα είμαι ποτέ μαζί με τη Λαϊκή Συμμαχία”, είπε ο Çelik, “Δεν είναι δυνατόν όλοι να είναι με τη Λαϊκή Συμμαχία”.

“ΔΕΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥΣ ΜΕΡΟΥΣ”

Επικρίνοντας ότι το AKP και ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρούνται υπεύθυνοι για τις παραιτήσεις από το CHP, ο Çelik χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

* Όσοι αποκαλούν αμέσως το Προεδρικό Συγκρότημα ένα άδικο και δυστυχώς ανήθικο «παλάτι» ζητούν τον Πρόεδρό μας, το κόμμα μας και την κυβέρνησή μας πίσω από αυτές τις εξελίξεις.

* Τέλος πάντων, όταν κάποιος παραιτείται από το κόμμα του, αν κάποιος βγει και συνδεθεί μαζί μας, δείχνει πόσο αδύναμοι είναι. Αν μπορούμε να απομακρύνουμε κάποιον από το πάρτι κάποιου όποτε θέλουμε, αν το λέει, προσβάλλει το δικό του πάρτι. DHA

Μπορεί να σας ενδιαφέρειΕπίσκεψη «Νέο Σύνταγμα» από το Destici στο AkşenerΕπίσκεψη «Νέο Σύνταγμα» από το Destici στο AkşenerΜπορεί να σας ενδιαφέρειΔήλωση του «νέου συντάγματος» του SarıgülΔήλωση του «νέου συντάγματος» του Sarıgül

.Source