Δήλωση του μηνύματος “Ημέρα Εργαζομένων Δημοσιογράφων στις 10 Ιανουαρίου” από τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar εξέδωσε συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της «Ημέρας Εργασίας των Δημοσιογράφων της 10ης Ιανουαρίου».

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο, που είναι απαραίτητα στοιχεία της δημοκρατίας και της ελευθερίας της σκέψης, γιορτάζουν την Ημέρα Εργασίας Δημοσιογράφων της 10ης Ιανουαρίου με τα πιο ειλικρινά και ειλικρινά συναισθήματα, «Για να φωτίσει και να ενημερώσει το κοινό, τηρώντας τις αρχές της ορθής αναφοράς, της αμεροληψίας και της ηθικής του Τύπου, Εύχομαι επιτυχία στους εργάτες μας στον τύπο. χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Τατάρ επεσήμανε τη σημασία που έχουν τα μεγάλα καθήκοντα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του Τύπου και τόνισε ότι είναι μεταξύ των καθηκόντων τους να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι στον Τύπο εργάζονται σε ένα πιο σύγχρονο και δημοκρατικό περιβάλλον.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο με τις τεχνολογικές εξελίξεις και επεσήμαναν ότι αναμένουν από τους εργαζομένους στον Τύπο να ανακοινώσουν τις αλήθειες στην Κύπρο, τις αδικίες του τουρκοκυπριακού λαού και τη σωστή φωνή της εθνικής υπόθεσης, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοκρατία και την πολυφωνία.

“Πάντα αποδίδουμε σημασία στην ελευθερία του Τύπου”

Ο Τατάρ τόνισε επίσης ότι αναμένουν από τα μέλη του Τύπου να ενεργούν σύμφωνα με τις αρχές της ορθής αναφοράς, της αμεροληψίας, του σεβασμού των προσωπικών δικαιωμάτων και της ηθικής του Τύπου.

Τονίζοντας ότι αποδίδουν πάντα σημασία στην ελευθερία του Τύπου, ο Τατάρ είπε στο μήνυμά του:

“Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα μέσα ενημέρωσης και τους εργαζομένους στον Τύπο να εργαστούν σε πιο σύγχρονα περιβάλλοντα. Γιορτάζουμε την Ημέρα Εργασίας Δημοσιογράφων των μέσων ενημέρωσης και των εργαζομένων στον Τύπο που εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους επιδεικνύοντας μεγάλη θυσία στις πιο δύσκολες συνθήκες και κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας, ενώ ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους του Τύπου που δεν είναι μεταξύ μας. Εύχομαι το έλεος του Θεού. “

Source