Δήλωση «Blue Homeland» από τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Τατάρ: Δεν θα επιστραφεί ποτέ

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), Ersin Tatar, έκανε αξιολογήσεις στην κρατική τηλεόραση στην ημερήσια διάταξη. Ο Πρόεδρος της Τατάρ της ΤΔΒΚ, η ΤΔΒΚ, η πολιτική απάντηση της Τουρκίας, με υποστήριξη σε όλους τους τομείς, επέστησε την προσοχή στις πολιτικές και οικονομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

“ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΑΡΑŞ ΩΣ ΑΝΟΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ”

Εκφράζοντας ότι το άνοιγμα της Βαρόσχα σηματοδότησε το έτος 2020, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ είπε: «Το άνοιγμα της Βαρόσα ήταν πολύ καλό και σηματοδότησε το 2020. Το 2020 αναγνωρίστηκε ως σημαντική κίνηση από την υποστήριξη της Τουρκίας. Είναι η παραλία που ανοίγουμε τώρα, είναι δημόσιος τομέας, δεν αγγίξαμε ιδιωτική ιδιοκτησία. Τώρα μπορούμε να δούμε το Varosha ως ανοιχτή ζώνη », είπε.

“Η ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑŞ ΔΕΝ Μειώνεται με τον ΟΗΕ”

Υπενθυμίζοντας ότι έχει άρθρα σχετικά με την ανάγκη να ανοίξει το Maraş υπό τη διοίκηση της ΤΔΒΚ από το 1994, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ δήλωσε ότι με μια λύση δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα στην Κύπρο, η πρωτοβουλία Maraş και η Γαλάζια Πατρίδα είναι σημαντικά βήματα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του εθνικού αγώνα.

“Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα κοινά μας συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο Πρόεδρος Τατάρ, “Δεν θα πάω ποτέ πίσω από το έργο διάθεσης της Blue Homeland. Είμαστε δεσμευμένοι σε αυτό. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει το αντίθετο », είπε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΒΑΤΑΝΟ ΕΡΓΟ

Ο Πρόεδρος Τατάρ επεσήμανε τη σημασία της πρωτοβουλίας Maraş για το μέλλον της ΤΔΒΚ, δηλώνοντας ότι 85.000 άτομα έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα το Maraş.

Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι μετά την αποστρατικοποίηση του Βαρωσίου, το πρόβλημα ιδιοκτησίας θα επιλυθεί χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των ιδρυμάτων, δίνοντας προτεραιότητα στο στοιχείο της επιστροφής.

Η πλήρης υποστήριξη της Τουρκίας προς την ΤΔΒΚ αισθάνεται πάντα πίσω από τον πρόεδρο, υπογράμμισε ότι οι Τατάροι, πριν από το άνοιγμα προηγούμενων ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Τουρκία, ο Μάρας ήταν σε διαβούλευση με τις αρχές, είπε. Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε επίσης ότι δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με το άνοιγμα του Μαρά.

“Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις με το εμβόλιο για την Τουρκία και την ΕΕ”

Μιλώντας για την επιδημία του κοροναϊού που έχει επηρεάσει τον κόσμο, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ υπογράμμισε την επιτυχία των επαγγελματιών του τομέα της υγείας, ειδικά στον έλεγχο του COVID-19.

Εφιστώντας την προσοχή στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση χρονολογικά μετά την πρώτη υπόθεση που εμφανίστηκε τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος Τατάρ υπενθύμισε ότι προστατεύουν οικονομικά τους παραγωγούς και τους ανθρώπους με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία όλων των τομέων.

Σήμερα, με υπερβολική ανθρωπότητα σε αυτό το σημείο, το Covidien-19 θα προστατευτεί από επιδημία που εκφράζει τατάρ, πρέπει να σημειωθεί στην Τουρκία ότι, σε συνεννόηση και με την ΕΕ σχετικά με τον εμβολιασμό.

Source