Δήλωση S-400 του υπουργού Άμυνας Akar: Δεν υπάρχει κάτι που θα το χρησιμοποιούμε συνεχώς

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, με το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τουρκίας (ΗΠΑ) που οδηγεί σε ένταση S-400 για την Ελλάδα και δίνοντας παραδείγματα των πρώην χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας “θα χρησιμοποιήσει όλη την ώρα δεν είναι κάτι τέτοιο. “Αυτός είπε.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι τα συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο μοντέλο πυραύλων S-300 που βρίσκεται στο ελληνικό νησί της Κρήτης.

Ο Akar υπενθύμισε ότι οι πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας είχαν όπλα της σοβιετικής εποχής, παρόλο που ήταν αργότερα μέλη του ΝΑΤΟ, και είπε: “Αυτά τα όπλα διατηρούνται στο σύστημα εντός του ΝΑΤΟ. Είπαμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, όποιο μοντέλο και αν είναι χρησιμοποιείται στα S-300 της Κρήτης. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Πυραύλους S-300 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία, την Κυπριακή Δημοκρατία από τις αντιρρήσεις της Τουρκίας σχετικά με την κυβέρνηση της Αθήνας το 1999 στάλθηκαν στο νησί της Κρήτης και χρησιμοποιήθηκαν μόνο κατά τη διάρκεια μιας άσκησης το 2013.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, για την αναλογία του κρητικού μοντέλου, σχετικά με τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, “Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που θα το χρησιμοποιούμε συνεχώς. Αποφασίζουμε να το χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με την κατάσταση της απειλής” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σε δήλωση το Σάββατο, ιδιαίτερα σε περίπτωση μη λήψης όπλων από συμμαχικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, η Τουρκία προειδοποίησε ότι θα οδηγήσει σε νέες κυρώσεις.

Εκπρόσωπος του υπουργείου, CAATS (Ο αγώνας ενάντια στον εχθρικό νόμο κυρώσεις μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών), αναφερόμενος σε κυρώσεις σύμφωνα με το νόμο, “Ζητούμε από την Τουρκία να κρατήσει αυτό το σύστημα στα χέρια”. χρησιμοποίησε την έκφραση.

.Source