Δείτε πώς … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο ρόλος της κυπριακής αστυνομίας είναι πολύπλευρος αυτές τις μέρες, λέει ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος της αστυνομικής έδρας. Κύριος. Σε δήλωση προς την ΚΥΠΕ, ο Αντρέου είπε ότι η αστυνομία καλείται να παρακολουθεί την εφαρμογή μέτρων αφυδάτωσης, αλλά επιπλέον, πρέπει να ασχοληθεί με την αστυνομία για την πρόληψη εγκλημάτων, ιδίως εγκλημάτων ιδιοκτησίας.

Έχει ήδη αναφέρει ότι έχουν καταρτιστεί επιχειρησιακά σχέδια για την τροχαία, προσθέτοντας ότι οι ευθύνες τους έχουν αυξηθεί αυτή τη στιγμή.

Σε σχέση με την εφαρμογή του διατάγματος του νόμου για την απολύμανση, η αστυνομία θα συνεχίσει την ίδια πολιτική για τις επιθεωρήσεις, είπε ο κ. Andreu, σημειώνοντας ότι οι επιθεωρήσεις θα αυξηθούν όπου υπάρχουν πληροφορίες που δημοσιεύονται, παρατηρούνται ή λαμβάνονται που ενδέχεται να υπάρχουν. Παραβιάσεις μέτρων.

Όταν ρωτήθηκε για τις επιθεωρήσεις στους οικισμούς, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης ανέφερε ότι εφαρμόζεται η ίδια πολιτική. Ενδεικτικά, είπε, ο περιορισμός του σπιτιού ισχύει εδώ και αρκετό καιρό, ο οποίος τροποποιείται κάθε φορά.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά, ως αστυνομία, τα μέλη της δύναμης, το τελευταίο πράγμα που θέλουν ως αστυνομία, είναι να πραγματοποιούν έρευνες στο σπίτι. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό γίνεται όταν λαμβάνονται πληροφορίες ότι παραβιάζονται τα προβλήματα της εξουδετέρωσης μέσα στα σπίτια, όπως συνέβη πρόσφατα με 18 άτομα που είχαν πάρτι στην Πάφο με άλλα γεμάτα κύβους.

Συνεχίσαμε, νόμιμα և πάντα με κατάλληλα և νομικά μέσα, για τη διενέργεια επιθεωρήσεων will θα συνεχίσουμε όπου διαπιστώθηκαν παραβιάσεις կա υπάρχουν πληροφορίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία θα παρέμβει και, εάν είναι απαραίτητο, θα υποβληθούν καταγγελίες, παρά το γεγονός ότι οι διαμαρτυρίες δεν είναι το τέλος, όπως τόνισε. Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζονται να κάνουν αναφορά σε ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία πρέπει να ψάξει στο σπίτι, πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι “αυτό θα γίνει νόμιμα από τους νόμους που διέπουν τις έρευνες σπιτιών”, προσθέτοντας ότι ένας αστυνομικός δεν χρειάζεται να εισέλθει σε ένα σπίτι για να μάθει εάν υπάρχουν περισσότερα άτομα. “Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, συνήθως οι άνθρωποι είναι πιο ενημερωμένοι τώρα, δίνουν πληροφορίες στην αστυνομία”, πρόσθεσε.

Διευκρίνισε επίσης ότι τα παράπονα, οι πληροφορίες που παρέχονται από το κοινό στην αστυνομία, δεν είναι το «καρφί», όπως αναφέρεται σε κάποια έκθεση, αλλά η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που κατανοούν την κατάσταση και παρέχουν πληροφορίες. Η αστυνομία παρεμβαίνει αμέσως, ανάλογα με την υπόθεση, πρόσθεσε.

Στο ερώτημα πόσο δύσκολη είναι η δουλειά της αστυνομίας, όταν το καθήκον πρέπει να υπερβαίνει οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα, κύριε. Ο Αντρέου χαρακτήρισε το έργο της αστυνομίας ως δύσκολο, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι θα συμμορφωθούν με αυτό.

Η αστυνομία μας είπε. “Λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων, βρίσκονται στους δρόμους 24 ώρες την ημέρα, Κυριακή և δημόσιες αργίες և προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα μέλη μας χωρίς διακοπή, σε κάθε άπορο πολίτη.”

Σημείωσε ότι η αστυνομία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κάθε μέρα, κυρίως για την καταπολέμηση της επιδημίας, η οποία καλείται να εξισορροπήσει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, να ανταποκριθεί ήρεμα στις αντιδράσεις ορισμένων πολιτών, ειδικά αυτές τις μέρες, όπως σήμερα. Νέο έτος, νέο έτος αύριο, αλλά Սուրբ γενέθλια των Χριστουγέννων γενικά.

Γι ‘αυτό πρόσθεσε: “Προτρέπουμε για άλλη μια φορά τους ανθρώπους να υποχωρήσουν, ώστε να μην έχουμε δύσκολο χρόνο να εκφράσουμε παράπονα”.

Για το νέο έτος 2021, κ. Ο Αντρέου ήθελε να έχει καλύτερες μέρες ως αστυνομικός όσον αφορά τα επιδημικά προβλήματα, να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα, εξηγώντας ότι η αστυνομία, εκτός από την εκτέλεση της λειτουργίας της αστυνομίας, είναι επίσης πολίτες της κοινωνίας.

Εάν κάποιος πολίτης πάσχει από την επιδημία, τα μέλη μας έχουν παρατηρήσει τον κ. Andreu, υποφέρουν δύο φορές. Όπως εξήγησε, αφενός, εκπληρώνουν τις ευθύνες τους με το δύσκολο καθήκον της παρακολούθησης των γεγονότων και, αφετέρου, ως πολίτες της κοινωνίας, οι οποίοι πρέπει επίσης να συμμορφωθούν με αυτά τα γεγονότα.

Ήθελε να συνεχίσουμε. “Για να περάσουμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο, όσον αφορά άλλα ζητήματα, ζητήματα κυκλοφορίας που θέλουμε να ασφαλίσουμε με τον ασφαλιστή με κάθε τρόπο το 2021, είτε πρόκειται για επιδημικό πρόβλημα ή θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, μείωση εγκλήματος, ασφαλισμένη κοινωνία.”

Στην ερώτηση, ποιο μέρος των πολιτών παραβιάζει συχνότερα το νόμο για την απολύμανση, κύριε. Ο Αντρέου είπε ότι άτομα διαφορετικών ηλικιών παραβιάζουν την απόφαση του Νόμου για την Απολύμανση, αλλά προσθέτουν κυρίως νέους. Σημείωσε ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι σχετικά λίγες.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο περιστατικό στη Λεμεσό χθες, όταν ένας 56χρονος άνδρας πλησίασε έναν αστυνομικό σε ένα κατάστημα επειδή δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, χθες το βράδυ στις 4 μ.μ. Γύρω στο 00, αντί να σέβεται ότι ένα από τα μέλη της δύναμης του έδωσε εντολή να φορέσει προστατευτική μάσκα. Ο 56χρονος άνδρας επιτέθηκε προφορικά σε αστυνομικό και μετά τον επιτέθηκε, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του. “Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες”, κατέληξε.

Source