Δεδομένα SMS: Αγορά αγαθών και άσκηση των πιο δημοφιλών λόγων για έξοδο κατά το κλείδωμα

Η αγορά αγαθών και η σωματική άσκηση ήταν οι πιο δημοφιλείς λόγοι που οι άνθρωποι στην Κύπρο επέλεξαν να πάνε έξω από τα σπίτια τους την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία για τα αιτήματα sms που απεστάλησαν από το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Εγκρίθηκαν συνολικά 346.676 sms αιτήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία στις 12 Ιανουαρίου, στάλθηκαν συνολικά 380.199 sms, εκ των οποίων 351.625 ήταν έγκυρα και 346.676 εγκρίθηκαν.

Η Κύπρος μπήκε σε κλείδωμα τριών εβδομάδων από τις 10 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 καθώς νέες περιπτώσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων αυξήθηκαν και το σύστημα υγείας δέχθηκε πίεση. Οι ισχύοντες περιορισμοί επιτρέπουν στα άτομα να πάνε στη δουλειά, εάν πρέπει και να εγκαταλείψουν το σπίτι τους δύο φορές την ημέρα αφού λάβουν άδεια μέσω sms για συγκεκριμένους λόγους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο υψηλότερος αριθμός αιτημάτων sms που έστειλαν χθες οι Κύπριοι ήταν για προμήθειες / υπηρεσίες (Νο 2), ακολουθούμενη από σωματική άσκηση (Νο 6) και άλλους λόγους (No.8) .

Από τα συνολικά 346.676 sms που εγκρίθηκαν την Τρίτη, 126.118 στάλθηκαν για αγορά αγαθών ή βασικών αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένης της απογείωσης, ενώ 85.439 στάλθηκαν για σωματική άσκηση και 64.965 για «άλλους λόγους». Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κίνηση διαζευγμένων ή χωρισμένων γονέων, η οποία είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών, για εξειδικευμένες θεραπείες για άτομα με αναπηρία ή χρόνιες ασθένειες, μαζί με τον φροντιστή τους και μετάβαση ή επιστροφή από καταφύγια ζώων για τη φροντίδα ή τη διατροφή αδέσποτων ζώων.

Άλλα 22.576 sms εγκρίθηκαν για άτομα που ήθελαν να βοηθήσουν άλλους που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους ή άτομα που πρέπει να προστατευτούν ή που βρίσκονται σε αυτο-απομόνωση ή / και σε μέρη υποχρεωτικής απομόνωσης. Εγκρίθηκαν συνολικά 34.320 sms για επίσκεψη σε φαρμακείο ή γιατρό, 6.065 sms εγκρίθηκαν για ταξίδια σε δημόσιες υπηρεσίες, 5.983 για ταξίδια στην τράπεζα και 1.210 για παρακολούθηση θρησκευτικής υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης ατομικής προσευχής.

(CNA)

Source