Δελτίο τύπου της Πρωτοχρονιάς από την KSP

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΖΟΥΣΗΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΗ

Εργάτες, εργάτες, οι καταπιεσμένοι λαοί της Κύπρου και του κόσμου ·

Καθώς αφήνουμε το 2020 πίσω, ο ιμπεριαλισμός οδηγεί τον κόσμο προς τον αφανισμό στη βαρβαρότητα. Είδαμε για άλλη μια φορά ότι ο ιμπεριαλισμός είναι πόλεμος, φτώχεια και πείνα.

Η πανδημία Covid-19 κατακλύζει τον κόσμο. Είναι οι εργάτες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία, που έχασαν τη ζωή τους περισσότερο, οι φτωχοί. Οι ιδιοκτήτες κεφαλαίων, αντί να ικανοποιούν την υγεία και τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων, δεν σκέφτονται τίποτα άλλο από το να προστατεύουν τα μέγιστα κέρδη τους ακόμη και ενόψει της πανδημίας. Για το σκοπό αυτό, δημιουργούν πόρους για εξοπλισμό και πόλεμο, αλλά δεν διαθέτουν πόρους για τα προβλήματα των φτωχών εργαζομένων, όπως η υγεία, η πείνα και η στέγαση.

Η μόνη επιλογή ενάντια σε αυτήν τη βαρβαρότητα που βιώνεται: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ

Ο σοσιαλισμός είναι ένα σύστημα που βασίζεται στην ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόμενων υλικών και ηθικών αναγκών των εργαζομένων, όχι περισσότερο κέρδος. Είναι πιθανό και απαραίτητο να φτάσουμε στο σοσιαλισμό. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας. Διαφορετικά, η ανθρωπότητα δεν έχει μέλλον. Το προλεταριάτο και οι καταπιεσμένοι λαοί θα τερματίσουν κάθε μορφή ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Εάν ο σοσιαλισμός δεν κερδιστεί από τον αγώνα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων μαζών, το τέλος του κόσμου μας θα είναι μια κατάρρευση της βαρβαρότητας!

Το καθήκον μας στη νέα χρονιά είναι να παλέψουμε για έναν νέο κόσμο, για έναν σοσιαλιστικό κόσμο. Το καθήκον μας στη νέα χρονιά είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την οικοδόμηση του πρωτοποριακού κόμματος της εργατικής τάξης. Είναι να παλέψουμε για έναν κόσμο που κυριαρχείται από την ελεύθερη εργασία και όχι από την εκμετάλλευση.

Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ!

Οι κυβερνήτες ισχυρίζονται ότι ο κομμουνισμός είναι πολιτικά νεκρός. Αυτός ο ισχυρισμός δεν συμπίπτει με τα σημερινά γεγονότα. Ποια είναι αυτά τα γεγονότα;

Βρισκόμαστε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης. Βρισκόμαστε σε ένα ολοκαίνουργιο στάδιο τεχνολογικής ανάπτυξης όπου η παραγωγή πραγματοποιείται μέσω μικροτσίπ. Ο καπιταλισμός πρέπει να χρησιμοποιεί μικροτσίπ στην παραγωγή. Αυτό πρέπει να το κάνει λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ μονοπωλίων. Όμως, η πλήρης χρήση μικροτσίπ στην παραγωγή σημαίνει αυτοματοποίηση στην παραγωγή, μεταφορά και επικοινωνία και απαιτεί συνεργασία. Η εφαρμογή μικροτσίπ στην παραγωγή καθιστά τους εργαζόμενους περιττούς υπό τον καπιταλισμό, καθώς ακόμη και με μια εξαιρετικά περιορισμένη χρήση του χρόνου εργασίας θα οδηγήσει σε αφθονία παραγωγής. Δεν μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός χωρίς την υπεραξία παραγωγής των εργαζομένων.

Δηλαδή, ο κομμουνισμός είναι πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για την κοινωνία από ποτέ, ακριβώς λόγω των μικροτσίπ. Ο καπιταλισμός είναι επίσης πιο καταστροφικός και περιττός από ποτέ.

Τα μικροτσίπ αποτελούν αδυναμία για τον καπιταλισμό. Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν χωρίς αυτούς, δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την υπεραξία μαζί τους.

Ποιο είναι λοιπόν νεκρό; Κομμουνισμός ή καπιταλισμός;

Είναι σαφές ότι η αστική τάξη δεν θα παραδοθεί εθελοντικά. Αντιθέτως, αυτή η επιταγή του θανάτου που παράγεται από μικροτσίπ τα έχει μετατρέψει σε ακόμη πιο έντονα τέρατα. Βλέπουμε όλοι σε ποια περιοχή χρησιμοποιούνται τα μικροτσίπ στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους σήμερα: όχι για παραγωγή αλλά για καταστροφή!

Η κατάσταση που εμφανίστηκε σε μια εποχή που φώναζαν ενάντια στον κομμουνισμό ότι ήταν νικηφόροι και πολύ ισχυροί είναι ότι η μπουρζουαζία βρίσκεται στο δρόμο της εξαφάνισης!

Γι ‘αυτό είμαστε πιο δυνατοί σήμερα από ποτέ!

Ως Κυπριακό Σοσιαλιστικό Κόμμα, γιορτάζουμε τη νέα χρονιά όλων των μελών του κόμματός μας, όλων των επαναστατικών και κομμουνιστών συντρόφων μας, των εργαζομένων και των προλετάριων στη χώρα μας και στον κόσμο και τους ευχόμαστε ένα ελεύθερο και λαμπρό μέλλον.

Η παγκόσμια αστική τάξη θα νικηθεί!

Το μέλλον είναι κομμουνισμός!

Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου

Κεντρική επιτροπή

.Source