«Δεν έχουμε εχθρική πρόθεση εναντίον της Αιθιοπίας»

Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν δήλωσαν ότι δεν είχαν εχθρική πρόθεση απέναντι στην Αιθιοπία, όπου βρισκόταν ένταση στη συνοριακή γραμμή.

“Οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν συνεχίζουν τις επιχειρήσεις ασφαλείας στα σύνορα με την Αιθιοπία προκειμένου να σώσουν περισσότερους από 2.500.000 feddans (10.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα) γεωργικών εκτάσεων εκτός του ελέγχου μας, στα ανατολικά σύνορα με την Αιθιοπία. “Δράζει υπεύθυνα εντός των συνόρων του Σουδάν εδάφους και εκτελεί τακτικές εργασίες σύμφωνα με το σύνταγμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων.” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο στρατηγός Sabir τόνισε ότι δεν είχαν εχθρική πρόθεση απέναντι στην Αιθιοπία.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΑΡΧΩΝ ΩΣ “ΣΥΝΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ”

Μετά την επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας του Σουδάν, υπό την προεδρία του στρατηγού Abdulfettah al-Burhan, προέδρου του Συμβουλίου Κυριαρχίας για να συζητήσει τις εξελίξεις στα ανατολικά σύνορα χθες το βράδυ, επαινήθηκαν οι προσπάθειες του στρατού για την προστασία των σουδανικών εδαφών στην περιοχή της Φασκά και για τη διασφάλιση των συνόρων.

Ο αναπληρωτής αρχηγός του γενικού επιτελείου του Σουδάν, υπολοχαγός Halid Abidin al-alami, δήλωσε στο Anadolu Agency (AA) χθες ότι ανέλαβαν τον έλεγχο της γης που έχασαν πριν από 20 χρόνια στα ανατολικά.

Στη δήλωση του σουδανικού στρατού στις 19 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ότι εστάλη μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή για να πάρει τα εδάφη που καταλαμβάνουν οι αιθιοπικές πολιτοφυλακές στην περιοχή της Φάσκας.

Αιθιοπικοί αξιωματούχοι θεωρούν τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Σουδάν ως “παραβιάσεις των συνόρων” και απειλούν να ξεκινήσουν αντεπίθεση εάν δεν σταματήσουν τα βήματα της διεύρυνσης.

Η κυβέρνηση του Σουδάν κατηγορεί επίσης τους Αιθιοπικούς πολίτες να καλλιεργούν στη γη τους. Αναφέρεται επίσης ότι οι πολιτοφυλακές της Αιθιοπίας που διεισδύουν στην περιοχή λεηλατούν τις καλλιέργειες αγροτών του Σουδάν και υπέστησαν ζημιές στα χωράφια.

.Source