“Δεν ήταν απαραίτητο για την πρόωρη εκλογική κυβέρνηση να πάρει τον Πίλι από το υπουργείο”

Πρόεδρος των Νέων Δυνάμεων του Σοσιαλιστικού Απελευθερωτικού Κόμματος (TKP-YG) Καθ. Δρ. Ο Μεχμέτ Τσακίτσι δήλωσε ότι ήταν μια λανθασμένη απόφαση για μια κυβέρνηση που ανακηρύσσεται πρώιμη εκλογική κυβέρνηση για την απόλυση του υπουργού Υγείας Αλί Πίλι.

Ο Μεχμέτ Τσακίτσι έκανε σημαντικές δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις που αντικατοπτρίζονται στην ημερήσια διάταξη. Ο Τσακίτσι είπε ότι η κυβέρνηση UBP-DP-YDP, η οποία ιδρύθηκε αποκαλώντας τον εαυτό της ως πρώιμη εκλογική κυβέρνηση, έφερε τη χώρα σε χάος τόσο με την αλλαγή υπουργών, εσωτερικές μάχες εξουσίας όσο και με τη σύμβαση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όταν ο Τουρκοκύπριος λαός αγωνιζόταν με την πανδημία Covid-19 και αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες. Ο Τσακίτσι δήλωσε ότι δυστυχώς και τα 3 κόμματα είναι υπεύθυνα για αυτή τη σύγχυση και δήλωσε ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση στο Νόμο για τις Εκλογές και την Ψηφοφορία των Λαών και ότι πρέπει να διεξαχθούν αμέσως εκλογές. Ο Çakıcı συνέχισε: «Το εκλογικό σύστημα των 3 περιφερειών μου παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο το 2017 και δυστυχώς απορρίφθηκε από τις ψήφους των UBP, CTP και DP. Εκείνη την εποχή, αυτός ο διεφθαρμένος εκλογικός νόμος, ο οποίος ψήφισε το κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ και ισχύει σήμερα, υπερασπίστηκε με οργή τα ίδια κόμματα, προκαλώντας το 12% των ψήφων να είναι άκυρες στις εκλογές του 2018. Λέγοντας ότι αυτό το εκλογικό σύστημα δεν θα λειτουργούσε, μια εκλογική πρόταση 3 ζωνών υποβλήθηκε στη Συνέλευση της ΤΔΒΚ από εμένα. Σε αυτήν την πρόταση, η Κερύνεια-Γκιζέλουρτ και ο Λεύκη εκπροσωπήθηκαν ως η 1η Περιφέρεια με 16 βουλευτές, η 2η Περιφέρεια Λευκωσία με 16 Αναπληρωτές και η 3η Περιφέρεια Αμμοχώστου και Προβλήτα με 18 βουλευτές. Το κάρμα και το σύστημα προτιμήσεων δεν άλλαξαν ούτε στην πρότασή μου. Ελπίζω ότι θα διορθώσουν τα λάθη που έκαναν το 2017 και θα πάμε στις πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2021 το αργότερο με έναν νόμο εκλογών και δημοψηφισμάτων που οι αξιοπρεπείς άνθρωποι θα κατανοήσουν και θα ψηφίσουν εύκολα ».

Ο Τσακίτσι δήλωσε ότι η κυβέρνηση UBP-DP-YDP δεν είναι κατάλληλη κυβέρνηση για αυτή τη δύσκολη περίοδο, και δήλωσε ότι η δυναμική του εσωτερικού κόμματος και των τριών κομμάτων δεν έχει την εξουσία να διαχειριστεί αυτήν την περίοδο κρίσης. Προφανώς, μερικά από τα εσωτερικά και εξωτερικά τμήματα του Mr. Στις προεδρικές εκλογές του Ersin Tatar, έπρεπε να δοθεί δίαιτα στον πρώην πρόεδρο του UBP Derviş Eroğlu. Κύριος. Η κόρη του Έρογλου, κ. Ο Canaltay δοκιμάστηκε για πρώτη φορά για την Προεδρία της Συνέλευσης. Όταν δεν μπορούσε να εκλεγεί Πρόεδρος της Συνέλευσης, αυτή τη φορά ο κ. Προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για το Canaltay, κύριε Ο Ünal Üstel μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Υγείας και ο κ. Ο Canaltay έγινε υπουργός. Ως εκ τούτου, ο Ali Pilli απολύθηκε προσπαθώντας να εμφανιστεί ως αποδιοπομπαίος τράγος. Στο δρόμο προς τις εκλογές, κύριε. Τίποτα δεν προέκυψε που θα απαιτούσε την απόλυση του Ali Pilli. Η περίοδος έναρξης και λήξης αυτής της περιόδου χρησιμοποιήθηκε επίσης ως δικαιολογία. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει μη εξουσιοδοτημένα μέτρα από την κυβέρνηση της Τουρκίας. Επομένως, όλα αυτά τα γεγονότα πίσω από τη διατροφή με τα υπόλοιπα που επιδιώκουν την αποπληρωμή της τελευταίας διαδικασίας προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, έχουν βιώσει ανασχηματισμό κυβερνητικών αξιωματούχων του υπουργικού συμβουλίου. Στην πραγματικότητα, με την υπουργική αλλαγή εντός 7 μηνών πριν από τις γενικές εκλογές, ο κ. Δεν είναι λόγος να δημιουργηθεί σύγχυση σχετικά με την απόλυση του Ali Pilli. “Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μια κυβέρνηση μπορεί να κυβερνάται από τη λογική και τη διατροφή”.

Σημειώνοντας ότι η κρίση στην κυβέρνηση δεν τελείωσε με αυτό, ο Τσακίτσι δήλωσε ότι το περιβάλλον κρίσης στην κυβέρνηση έφερε ένα άλλο χάος μετά την έναρξη της διαδικασίας του συνεδρίου στο YDP. Εκφράζοντας ότι η διαδικασία του Κογκρέσου στο YDP έχει φτάσει στο σημείο να χωρίσει το κόμμα σε δύο, ο Τσακίκι τόνισε ότι είπε ακόμη και στον Τύπο ότι οι προεδρικοί υποψήφιοι δεν θα συνεχίσουν καν την πολιτική αν χάσουν και, δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνηθεί με αυτή η νοοτροπία. Mehmet Çakıcı, κ. Ο κ. Fikri Ataoğlu Δήλωσε ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν μπορούσε να απαλλαγεί από την επιρροή του και ότι υπήρχε επίσης ένα χαοτικό περιβάλλον εντός του DP, και ότι το DP δεν μπορούσε επίσης να σκεφτεί και να διαχειριστεί τα κυβερνητικά προβλήματα.

Ο Τσακίτσι δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέχει πολύ από το σημείο να αναλάβει δράση με αυτό το κράτος και ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει να γίνουν αμέσως πρόωρες εκλογές.

Source