Δεν ήταν δυνατός ο προσδιορισμός της πηγής του Covid-19

Η αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία πήγε στο Γουχάν της Κίνας, η οποία είναι γνωστή ως το σημείο εκκίνησης της επιδημίας, για να προσδιορίσει την πηγή του Covid-19, ολοκλήρωσε τις εξετάσεις και έκανε δηλώσεις.

Σε μια δήλωση της ομάδας με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία διερεύνησε την προέλευση του Covid-19, είπε ότι η έρευνα αποκάλυψε νέες πληροφορίες, αλλά δεν άλλαξε σημαντικά την εικόνα της επιδημίας.

Ο ειδικός του ιού της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας Peter Ben Embarek δήλωσε ότι οι μελέτες για τον προσδιορισμό της προέλευσης του ιού της κορώνας δεν έδειξαν κανένα ζώο και ότι τα ευρήματα δεν εντοπίστηκαν στο Wuhan της Κίνας πριν από τον Δεκέμβριο του 2019.

Αναφέροντας ότι ο ιός μπορεί αρχικά να είναι σε νυχτερίδες και παγκολίνες, αξιωματούχοι της ΠΟΥ δήλωσαν ότι μπορεί επίσης να έχει εξαπλωθεί από αιλουροειδή και σκύλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ WUHAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Ο κόσμος ενημερώθηκε για πρώτη φορά για το ξέσπασμα Covid-19 όταν ανέφερε στον ΠΟΥ ότι “μυστηριώδης αναπνευστική ασθένεια άγνωστης προέλευσης” εμφανίστηκε στην πόλη Wuhan της επαρχίας Hubey στις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Η ασθένεια πρωτοεμφανίστηκε σε άτομα που επισκέφτηκαν την αγορά τροφίμων θαλασσινών στο Γουχάν και ο πρώτος ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 17 Νοεμβρίου με το παράπονο «αναπνευστικής ασθένειας» του οποίου η αιτία ήταν άγνωστη.

Κατανοήθηκε ότι η ασθένεια που προκάλεσε φλεγμονή των πνευμόνων προκλήθηκε από έναν προηγουμένως άγνωστο τύπο ιού Corona, ο οποίος προβλέπεται να είναι μια μεταλλαγμένη εκδοχή ενός ιού βήτα Corona που βρίσκεται σε νυχτερίδες.

Έφτασαν στο Γουχάν στις 14 Ιανουαρίου

Η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ έκανε παρατηρήσεις στο Hubey China and Western Medicine Integrated Regional Hospital και στο Wuhan Jinyintan Hospital σε μελέτες πεδίου που άρχισε να διερευνά την προέλευση του ιού.

Η αντιπροσωπεία του ΠΟΥ πήγε για πρώτη φορά στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά έπρεπε να επιστρέψει αφού η κυβέρνηση του Πεκίνου προειδοποίησε ότι δεν είχαν ληφθεί έγκυρες θεωρήσεις.

Αργότερα, μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων και ερευνητών από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Αγγλία, τη Ρωσία, την Ολλανδία, το Κατάρ και το Βιετνάμ έφτασαν στην πόλη στις 14 Ιανουαρίου με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Source