Δεν αποσυνδέομαι ποτέ χωρίς να βλέπω δεδομένα

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı είπε σε μια ζωντανή εκπομπή που παρακολούθησε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, “Δεν θα αποχωρήσω χωρίς να δω επιστημονικά δεδομένα.”

Ο Arıklı μίλησε εν συντομία ως εξής:

«Ρώτησα τους φίλους στο Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας στο Συμβούλιο Υπουργών. «Δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση ψαλιδίσματος μαντεύοντας. Πρέπει να μας πείτε ποιες αποφάσεις πήρατε, τους λόγους για τους οποίους πήρατε, πρέπει να αποκαλύψετε τα δεδομένα. Πρέπει να παρουσιάσετε τα επιστημονικά δεδομένα όπως απαιτείται από το νόμο. Θα έπρεπε να υπήρχαν 3 επιτροπές υπό την ανώτατη επιτροπή, επιτροπή επιτήρησης, επιτροπή εργαστηρίου, επιτροπή μολυσματικών ασθενειών Οι αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν με τα δεδομένα που πρέπει να ληφθούν από αυτές τις επιτροπές.

“Οι αριθμοί της ΝΕΕ και του κρατικού νοσοκομείου δεν ταιριάζουν”

Ποιος είναι ο αριθμός κύκλων που εφαρμόζονται στα κιτ δοκιμής στο εργαστήριο; Ποιος είναι ο αριθμός που ετοίμασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας; Ο ΠΟΥ λέει ότι μεταξύ 20-25 είναι φυσιολογικό. Καθηγητής Δρ. Η παράνυμφος Serakıncı είπε. “Αν υπερβεί το 40, δίνει 100 τοις εκατό θετικό”, είπε. Τον ρώτησα πόσες φορές έχουμε, είπε «δεν ξέρω», ρώτησα τον Αλί Πίλι, δεν ξέρει ούτε. Είπα ότι πρέπει να λάβουμε υπηρεσία από ιδιωτικά νοσοκομεία και πρέπει επίσης να κάνουν δοκιμές. Τις τελευταίες 3-4 ημέρες, το νοσοκομείο NEU έχει πραγματοποιήσει περίπου 5.000 εξετάσεις και ο αριθμός των περιπτώσεων είναι 9. Αλλά δεν είναι κάτω από 50 στο κρατικό μας νοσοκομείο. Αλλά το να μιλάμε για τον αριθμό των κύκλων είναι ένα από τα ζητήματα. Πρέπει να το αμφισβητήσω αυτό. Το NEU κάνει λάθος, είναι το νοσοκομείο μας; Πρέπει να το ξέρουμε αυτό. Υπάρχει ένα ερωτηματικό στη μέση. Είναι 50 στις δοκιμές που διεξήγαγε το Υπουργείο Υγείας και 9 στις δοκιμές που διεξήχθησαν στη ΝΕΕ. Υπάρχει μια σοβαρή διαφορά. Κάποιος πρέπει να το εξηγήσει αυτό!

Ρώτησα τη Nedime Hanım σχετικά με τον αριθμό RO (το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε διαιρώντας τον αριθμό των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν με τον αριθμό των περιπτώσεων)… της ρώτησα έναν κόκκινο συναγερμό και η απάντησή της ήταν 3. Είμαι ο επικεφαλής της οικονομίας. Η οικονομία είναι παράλυτη. Το πλήρες κλείσιμο παραλύει την οικονομία. Ας κλείσουμε αν οι αριθμοί είναι σωστοί, αλλά αν αναφέρετε το κλείσιμο όταν υπάρχουν ερωτήσεις, πρέπει να το ρωτήσω ως Υπουργό Οικονομίας. Χρειάζομαι επιστημονικά δεδομένα. Σύμφωνα με τα δεδομένα, είναι κλειστό για 30 ημέρες εάν είναι απαραίτητο. Αυτό που έχει σημασία είναι αν ο αριθμός των περιπτώσεων είναι φυσιολογικός ή ανώμαλος, όχι δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα φόβου και πανικού.

Γιατί κλείνουμε μέρη με μηδενικές θήκες;

Είμαστε πολύ μακριά από τη γραμμή κινδύνου, ας πάρουμε προφυλάξεις και ελέγξουμε. Αλλά δεν υπάρχει λογική να σηκωθείτε και να κλείσετε στο İskele, την Αμμόχωστο, το Güzelyurt και το Lefke, όπου δεν υπάρχουν περιπτώσεις. Κανείς δεν μπορεί να μου πει αυτό. Η Λευκωσία και η Κερύνεια, όπου υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να κλείσουν. Αυτή τη φορά πρέπει να χωρίσω το κέικ στο χέρι μου σε κάθε σημείο.

Θα κάνουν φασαρία για να πουν αυτά τα πράγματα, θα μου δείξουν ως λάτρη της κορώνας, αλλά δεν μπορούσα να βρω απαντήσεις στις ερωτήσεις στο μυαλό μου. Αν θέλετε να υπογράψω μια απόφαση, λέω ότι πρέπει να δω τα δεδομένα. Πρέπει να εξηγήσετε γιατί κλείνετε τις ζώνες με μηδενικά συμβάντα. Εάν υπάρχει πρόβλημα στη Λευκωσία, κλείστε τις μεταβάσεις μεταξύ των περιοχών. Αλλά κάποιος πρέπει να μου πει γιατί έκλεισε μέρη με μηδενικά περιστατικά. Αυτή τη φορά, δεν θα έπαυζα ποτέ χωρίς να βλέπω τα επιστημονικά δεδομένα.

Source