“Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι ο κοροναϊός θα τελειώσει το 2021.

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ghebreyesus, ο νέος παγκόσμιος τύπος Κορωνοϊός Τόνισε ότι οι περιπτώσεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα μετά από μείωση 7 εβδομάδων.

Αναφέροντας ότι η αύξηση των περιπτώσεων έλαβε χώρα στην Αμερική, την Ευρώπη, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ghebreyesus τόνισε ότι η κατάσταση αυτή ήταν απογοητευτική για αυτούς, αλλά δεν εκπλήχθηκε από την αύξηση.

Ghebreyesus, στις χώρες “Κορωνοϊός Ζήτησε να μην χαλαρωθούν τα μέτρα.

Αναφέροντας ότι οι μελέτες εμβολιασμού έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά στη Γκάνα και την Ακτή του Ελεφαντοστού στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού της ΠΟΥ COVAX, ο Ghebreyesus δήλωσε ότι θα παρέχει 237 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε 142 χώρες μέλη της COVAX από σήμερα έως τα τέλη Μαΐου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΕΙ “SPLASH”

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου AA σχετικά με την πορεία της επιδημίας, ο διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Mike Ryan είπε: “Είναι πολύ νωρίς και μη ρεαλιστικό να περιμένουμε το τέλος της επιδημίας στο τέλος του 2021”. είπε.

Τονίζοντας ότι ο παγκόσμιος αγώνας κατά της επιδημίας ήταν καλύτερος πριν από 10 εβδομάδες όταν ξεκίνησαν οι αιτήσεις εμβολιασμού, ο Ryan προειδοποίησε ότι ήταν πολύ νωρίς για να πει ότι ο ιός άρχισε να ελέγχεται.

Ο Ryan, δηλώνοντας ότι ο ΠΟΥ επικεντρώνεται στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, “Το ζήτημα είναι ότι ελέγχουμε τον ιό, αλλά τώρα ο έλεγχος είναι πάρα πολύ από τον ιό.” μίλησε.

ΤΟΥ ΠΟΥ ΚορωνοϊόςΗ Μαρία Βαν Κέρχοφ, ηγέτης της ομάδας αγώνα, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να προβλέψουν πότε θα τελειώσει η επιδημία.

Ο Κερχόφ προειδοποίησε ότι πρέπει να ακολουθούνται όλες οι γνωστές προφυλάξεις κατά της επιδημίας, διαφορετικά ο ιός θα “πηδήξει” ξανά.

.Source