Δεν θέλουμε οι πολίτες μας να βιώσουν κάποιον απόγονο μας.

Συμβούλιο της Ένωσης χωρών στην τουρκική γλώσσα (τουρκικό συμβούλιο) Υπουργοί και υπουργοί αρμόδιοι για τα μέσα ενημέρωσης και τις πληροφορίες · Με τη συμμετοχή της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Krgzistan, του Ουζμπεκιστάν και της Ουγγαρίας, η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν οργανώθηκε στο Μπακ.

Η συνάντηση, την οποία φιλοξένησε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Μαβίρι Χικμέτ Χέσεεφ, υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του τουρκικού Συμβουλίου Βαγδάτη Αμρέγιεφ, διοργανώθηκε από τον Krgzistan Cltr, Υπουργό Πληροφοριών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Kairat Manaliev, τον Υπουργό Υπηρεσίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών του Παρευρέθηκαν επίσης η Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν Asadjon Hodjayev, ο Υπουργός Πληροφοριών και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Καζακστάν Ασχάτ Οράλοφ και ο Υπουργός Εξωτερικών για την Ουγγρική Πολιτική Ασφάλειας Πίτερ Στζατάι.

Στην τρίτη συνάντηση, η τουρκική αντιπροσωπεία υπηρέτησε ο Υπουργός Επικοινωνιών, Φαχρετίν Αλτούν. Στην αντιπροσωπεία ήταν ο υπουργός και Γενικός Διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκίας Bak Bakkelisi Erkan zoral και του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Anadolu (AA), Serdar Karagz.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλτούν είπε ότι η πρώτη σύνοδος του Τουρκικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στο Αλμάτι του Καζακστάν για περίπου 12 χρόνια και ότι το Συμβούλιο θεσμοθετήθηκε γρήγορα και έγινε μια σημαντική πλατφόρμα στη διεθνή σκηνή.

Ο Altun τόνισε ότι τα 12 χρόνια που άφησαν πίσω ήταν εξαιρετικά απαιτητικά και ότι ο κόσμος προήλθε από μια ταχεία και ολοκληρωμένη διαδικασία αλλαγής και μετασχηματισμού και δήλωσε ότι η καταγωγή τους αντιμετώπισε υπαρξιακές απειλές σε τέσσερα μέρη του τουρκικού κόσμου.

Τονίζοντας ότι έχουν υπογράψει μια συστηματική εκστρατεία για να διαγράψουν τα ίχνη των Τούρκων, ειδικά από τη Συρία, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Altun είπε:

“Ο στόχος αυτών των επιθέσεων δεν περιορίστηκε μόνο στη φυσική μας παρουσία. Περιλαμβάνει επίσης το όνομα και τη φήμη μας. Οι ανόμοιες προσπάθειες, αν και προέρχονται εξωτερικά, συνεχίστηκαν δυστυχώς με τις συνεισφορές των εσωτερικών ενώσεων. Σε αυτήν την περίοδο, η οποία ονομάζεται” post – αλήθεια, αυτοί οι τύποι των φυκών επιτέθηκαν επίσης.

– “ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ BRBRMZ”

Επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας ενάντια στις απειλές νέας γενιάς, ο Altun είπε: «Πρέπει να προστατεύσουμε και να παρακολουθούμε ο ένας τον άλλον και να ενισχύσουμε τη φροντίδα μας. Πρέπει να προσαρμόσουμε τόσο την αντίληψή μας για απειλή όσο και την κατανόηση της συνεργασίας και της αντοχής στις συνθήκες της ημέρας Αυτή είναι η απαίτηση της νύφης μας. Έρχεται το Fetullah Terr rgt, γνωστό ως FET. Αυτό το rgt έχει μολύνει το κράτος μας σαν καρκίνο για περίπου 40 χρόνια, έχει διεισδύσει στα αιμοφόρα αγγεία των πιο ευαίσθητων ιδρυμάτων μας. ” κατοικεί.

Ο Altun συνέχισε με τη θέση του, υπογραμμίζοντας ότι η συνωμοσία εναντίον της Τουρκίας έγινε συγκεκριμένη στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016:

“Αυτή η εξέγερση, που είναι σχεδόν μια απόπειρα εισβολής, παρεμποδίστηκε από την ισχυρή ηγεσία του Αξιότιμου Προέδρου μας και τη σύνεση του έθνους μας. Ωστόσο, η εξάλειψη αυτού του ιού, παρά τη βούληση του έθνους μας, κράτησε για χρόνια. Ο εν λόγω ιός Δυστυχώς εξαπλώθηκε σε άλλα μέρη του τουρκικού κόσμου και εμφανίστηκε με διαφορετικούς τρόπους.

Δεν θέλουμε οι συμπολίτες μας να βιώσουν κάποιον απόγονο μας. Για αυτόν τον λόγο, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τις εκστρατείες παραπληροφόρησης και τις απόπειρες των τουρκικών κρατών κατά της επιχρίσματος εκ μέρους ξένων υπηρεσιών. Μαζί, πρέπει να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα των πολιτών μας σε αυτές τις δραστηριότητες. “

– “ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ BRL ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΡΑΤΗ”

Ο Altun επεσήμανε τη σημασία της καλύτερης εξήγησης του ιστορικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου πλούτου του τουρκικού κόσμου στον κόσμο και να λάβει υποστηρικτικά βήματα στους τομείς του επιχειρηματικού τουρισμού, του πολιτισμού και των τεχνών.

Τονίζοντας ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρκικός κόσμος είναι η παραπληροφόρηση, ο Altun σημείωσε ότι είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο για την αύξηση της ικανότητας των ιδρυμάτων των μέσων ενημέρωσης και των περιοχών Τύπου στην καταπολέμηση αυτού και για τη διάδοση του γραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας.

Ο Altun, αναφερόμενος στο ζήτημα του ψηφιακού ενδιαφέροντος, ανέλαβε το απαραίτητο μονοπώλιο μιας παγκόσμιας εταιρείας αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της παγκόσμιας κυκλοφορίας πληροφοριών.

Σημειώνοντας ότι αυτές οι εταιρείες έδωσαν δωρεάν μαθήματα στον κόσμο, αλλά λογοκρίθηκαν ιδέες που δεν ταιριάζουν στα κέρδη τους, ο Altun είπε:

“Ως Δημοκρατία της Τουρκίας, έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του ψηφιακού ενδιαφέροντος. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε καταστήσει υποχρεωτικές τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να γίνουν αντιπρόσωποι στην Τουρκία. Στο σημείο που φτάσαμε, αυτές οι εταιρείες έχουν αρχίσει να συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα για να μην ολοκληρωθούν. Οι κυβερνήσεις μας, σε συνεργασία, υποχρεούνται να αναλάβουν τον έλεγχο αυτών των παγκόσμιων εταιρειών που επιβάλλουν τη μυστική τους ατζέντα με ανθρώπους με το όνομα της αμεροληψίας.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά ότι εμείς, ως Δημοκρατία της Τουρκίας, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα τουρκικά κράτη στον τομέα της επικοινωνίας. Ας εκμεταλλευτούμε όλοι τις ευκαιρίες αυτής της νέας εποχής. Ας αντιμετωπίσουμε τις υβριδικές, νέες απειλές που έχουμε κερδίσει συνδυάζοντας τον εαυτό μας στα μέσα ενημέρωσης και στους τομείς της πληροφόρησης. Αναμφίβολα, η αντοχή και η συνεργασία που πρότειναν η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στη Μάχη της Καράμπα επέτρεψαν να ανακοινωθούν οι νόμιμες θέσεις μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Έδειξε ότι όταν ενώσαμε τα χέρια, δεν αποτρέψαμε την αποτυχία μας. “

Υπενθυμίζοντας ότι δημιουργήθηκε μια κοινή πλατφόρμα μέσων επικοινωνίας μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, ο Altun δήλωσε ότι ήθελαν να επεκτείνουν και να ενεργοποιήσουν αυτήν τη δομή με τα μέλη του τουρκικού Συμβουλίου.

Ο Fahrettin Altun δήλωσε ότι θεωρεί σημαντική την προστασία των δικαιωμάτων και των νόμων των Κυπριακών Φορτηγών.

Source