Δεν θα δεχτούμε το εμβόλιο εάν δεν προέρχεται από την ΕΕ.

Σε συνάντηση με την Elizabeth Spehar, η Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Elizabeth Spehar, Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, δήλωσε ότι εάν τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέσω της «Κυπριακής Δημοκρατίας», δεν θα το αποδεχτούν και ότι το εμβόλιο πρέπει να προέρχεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τατάρ βασίζοντας το ζήτημα του εμβολιασμού στη συζήτηση περί κυριαρχίας στο Κυπριακό, ήθελε τους συνομιλητές του να είναι η «Ευρωπαϊκή Ένωση» και όχι η «Ελληνική Διοίκηση».

Ο Τατάρ δήλωσε ότι εργάζονται σε αρκετές προσπάθειες για να επιτρέψουν στις δικοινοτικές τεχνικές επιτροπές να λειτουργήσουν και ότι συζήτησαν επίσης το θέμα του εμβολιασμού από την ΕΕ, ζήτησαν από τον ΟΗΕ τον απαραίτητο λόγο για αυτό το θέμα, και τελικά οι αποδέκτες τους ήταν η ΕΕ, όχι η ελληνική διοίκηση.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι στην έκθεση που τους παρουσίασε σήμερα η αρμόδια τεχνική επιτροπή, δήλωσαν ότι τα εμβόλια μπορούν να παραδοθούν μέσω της ελληνικής διοίκησης, αλλά δεν θα το αποδεχτούν και ότι εάν αυτό το εμβόλιο θα χορηγηθεί, θα πρέπει να γίνει απευθείας μέσω της ΕΕ.

.Source