Δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν τα ίδια πράγματα στην Κύπρο.

Αξιολογώντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ για μαθήματα Κορανίου, ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι είπε ότι η ανακοίνωση μιας τέτοιας απόφασης κατά τις πρώτες μέρες του Ραμαζανιού δεν ήταν καλή πίστη ως χρονοδιάγραμμα.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει διακοπή και ότι τα μαθήματα θα συνεχιστούν ως αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, τον Πρωθυπουργό Ersan Saner και τους αρμόδιους υπουργούς, ο Οκτάι είπε ότι απαιτείται νομικός κανονισμός για την εγγύηση αυτής της κατάστασης.

Ο Οκτάι συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Όταν αυτό εξηγείται με έμφαση στον κοσμικό, φυσικά, έχουμε στο παρελθόν πολύ σοβαρά προβλήματα, και αυτό λύθηκε υπό την ηγεσία του Προέδρου μας. Υποφέραμε από τον μετασχηματισμό του κοσμισμού, ο οποίος θα έπρεπε να εφαρμοστεί ως εγγυητής τις πεποιθήσεις του έθνους, σε ένα εργαλείο που θα χτυπήσει μια αλυσίδα στην αντίθετη συνείδηση. Αυτό το έθνος έχει διωχθεί πολύ σε αυτήν τη χώρα.

Απλώς θυμηθείτε 28 Φεβρουαρίου, υπήρξαν πολλά προβλήματα. Θυμηθείτε τις διαδικασίες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1960. Δηλώσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν τα ίδια πράγματα στην Κύπρο. Μιλάμε για μια ένωση στην οποία είναι μέλη των εκπαιδευτικών. Τα χέρια και το στόμα της Τουρκίας για να οριστεί ως αιματηρός κατακτητής δεν μπορούν να αφεθούν στο έλεος μιας ένωσης που φτάνει μέχρι τις θρησκευτικές, εθνικές και πολιτιστικές αξίες. Δεδομένου ότι έχουμε διανύσει αυτούς τους δρόμους πολλές φορές, γνωρίζουμε καλά πού να πάμε. Επομένως, είπαμε ξεκάθαρα ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδο και κανείς δεν πρέπει να εισέλθει σε αυτόν τον αδιέξοδο. Δεν το επιτρέπουμε αυτό. “

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ΤΔΒΚ, ο Οκτάι είπε: «Υπάρχει μια διάσταση όπου μπορούμε να συζητήσουμε μια λύση σε αυτήν την πλατφόρμα βάσει μιας δομής όπου η Ομοσπονδία και οι ομόλογοι της δεν θα είναι πλέον λύση, δύο ίσες κοινωνίες και δύο ισότιμα ​​κυρίαρχα κράτη. ” μίλησε.

.Source