Δεν κοινοποιήσαμε ούτε ένα byte των ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών μας σε τρίτους

Ιδρυτής της Telegram Pavel durovΔηλώνοντας ότι έχουν παρατηρήσει μια έντονη αύξηση των χρηστών του Telegram τις τελευταίες 3 ημέρες, είπε, “Σε αντίθεση με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, το Telegram δεν έχει μετόχους ή διαφημιζόμενους για λογαριασμό. Δεν έχουμε κοινοποιήσει ούτε ένα byte των ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών μας με τρίτους από την κυκλοφορία μας.”

Ο Durov δήλωσε σε δήλωση του Telegram ότι ο αριθμός των χρηστών του Telegram την πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος έτους ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια.

Επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των χρηστών του Telegram συνεχίζει να αυξάνεται, ο Durov είπε, “25 εκατομμύρια χρήστες έχουν ενταχθεί στο Telegram τις τελευταίες 72 ώρες. “8 προήλθαν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, όταν 1,5 εκατομμύρια νέοι χρήστες εγγράφηκαν κάθε μέρα.”

“Δεν θα σας απογοητεύσουμε”

Δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν πλέον να παραδώσουν το απόρρητό τους σε αντάλλαγμα για δωρεάν υπηρεσίες, ο Durov είπε, “Οι άνθρωποι δεν θέλουν να κρατούνται όμηροι από τεχνολογικά μονοπώλια που πιστεύουν ότι όσο οι εφαρμογές τους έχουν σημαντικό αριθμό χρηστών, μπορούν να ξεφύγουν από τα πάντα. Με μισό δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, το Telegram αναζητά μια πλατφόρμα επικοινωνίας αφιερωμένη στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. “Λαμβάνουμε αυτήν την ευθύνη πολύ σοβαρά. Δεν θα σας απογοητεύσουμε.”

Υποστηρίζοντας ότι οι χρήστες του είναι η πρώτη προτεραιότητα για το Telegram, ο Durov είπε:

“Σε αντίθεση με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, το Telegram δεν έχει μετόχους ή διαφημιζόμενους για λογαριασμό. Δεν ασχολούμαστε με εμπόρους, ανθρακωρύχους δεδομένων ή κυβερνητικές υπηρεσίες. Από την κυκλοφορία του τον Αύγουστο του 2013, δεν έχουμε κοινοποιήσει ούτε ένα byte των ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών μας σε τρίτους. Έτσι δουλεύουμε. Επειδή δεν βλέπουμε το Telegram ως οργανισμό ή εφαρμογή. Για εμάς το Telegram είναι μια ιδέα, η ιδέα ότι όλοι σε αυτόν τον πλανήτη έχουν το δικαίωμα να είναι ελεύθεροι. “

.Source