Δεν μπορούσαν να μάθουν να μιλούν χωρίς να λένε «το τέλος των Μενδέρων». δεν γίνονται πιο έξυπνοι, δεν θα γίνουν πιο έξυπνοι

Επικεφαλής συντάκτη Hürriyet Αχμέτ Χακάν, Αναπληρωτής Πρόεδρος CHP Group Engin Altay »Πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρώην πρωθυπουργό Adnan Menderes Όσον αφορά τα λόγια του για, “Δεν είναι σοφοί, δεν είναι σοφοί, δεν θα είναι σοφοί” είπε.

Στο άρθρο του με τίτλο “Δεν μπορούσαν να μάθουν να μιλούν χωρίς να λένε” Το τέλος των Μεντερές “”, είπε ο Χακάν, “Ο Engin Altay από το CHP είναι μια πλήρης αντίφαση για μένα. Μερικές φορές κάνει περίεργες δημοκρατικές, περίεργες εκπλήξεις, περίεργες δηλώσεις. Για παράδειγμα …” ΗΠΑ! Δεν χρειαζόμαστε το μάθημά σας για το νόμο και τη δημοκρατία “. Αμερική από την ανατολική Μεσόγειο της Τουρκίας, το Αιγαίο, την Κύπρο, λέγοντας ότι θέλει παραχωρήσεις στη Συρία …” Ποτέ δεν πρέπει να παραχωρούνται “, λέει. Όλα αυτά φαίνονται …” Χαχα εδώ! Αυτή είναι η εθνική αντιπολίτευση “ή κάτι, ελπίζω. Και όμως, ο ίδιος Engin Altay … Μερικές φορές κάνει δηλώσεις που με κάνουν να νιώθω επικεφαλής. Για παράδειγμα … “Εάν αυτή η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο έργο στον κόσμο, δεν θα μπορούσαμε να χειροκροτήστε αυτήν την κυβέρνηση. “ χρησιμοποίησε την έκφραση.

Χακάν «Η τελευταία βόμβα ήταν του Engin Altay: Σε μια τηλεοπτική οθόνη κοντά στο CHP, ο Ερντογάν υπενθύμισε το« τέλος των Menderes »ενώ ασκούσε κριτική. Και … Έπρεπε να εκφράσει πόσο κακό ήταν να εκτελέσει Menderes. Με το τέλος των Menderes, Οι φοβισμένοι πολιτικοί είναι το εθνικό άθλημα της πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας. Υπενθύμισαν στον Ντεμιρέλ αυτό το τέλος, υπενθύμισε στον Σάλλ, υπενθύμισε στον Ερμπακάν. Πάνω απ ‘όλα, υπενθύμισαν στον Ερντογάν.“υπερασπίστηκε τη γνώμη του.

Μετά την εγκληματική καταγγελία του Προέδρου Ερντογάν, ξεκίνησε έρευνα εναντίον του αναπληρωτή προέδρου της Ομάδας CHP Altay.

Τι συνέβη?

Ο Engin Altay, αναπληρωτής πρόεδρος του Ομίλου CHP, παρακολούθησε ένα πρόγραμμα στο KRT, «Μην είσαι σαν αναλογία, (προς τον συντονιστή)« Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της Δημοκρατίας; » Ρωτήστε μου μια ερώτηση. Επιτρέψτε μου να το απαντήσω. Είναι η εκτέλεση των Menderes. Είναι το μεγαλύτερο λάθος. Είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για την τουρκική δημοκρατία. Αλλά οι αείμνηστοι Menderes έδωσαν επίσης πολλά πρόσωπα στους θρησκευτικούς κύκλους για μια περίοδο, και έκαναν παραχωρήσεις. Είχαν προχωρήσει με τη δύναμη και το πρόσωπο που έλαβαν από τους Menderes… Τι έπρεπε να κάνει μετά τους Menderes. Έπρεπε να κάνει τον νόμο προστασίας του Atatürk. Ελπίζω ότι ο Ερντογάν, «δεν μοιάζει με το τέλος», στον Menderes… Θα του στείλουμε ακριβώς όπως το κάλπη ». χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Παρέμβαση του Altay Journalist mailsmail Saymaz, “Εάν το ανοίξετε, μην το κάνετε λάθος, γιατί η φράση σας” μπορεί να μην τελειώνει όπως “” Ο Αλτάι μίλησε ως εξής αφού είπε:

“Φυσικά, η εκτέλεση των Μεντερές και των φίλων του είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχει γίνει στην Τουρκία. Η Δημοκρατία” είναι η μεγαλύτερη προσβολή που μπορεί να γίνει στη δημοκρατία είναι λάθος. Εάν ο Ερντογάν κάνει επίσης παραχωρήσεις σε αυτούς, αναγκάζεται να κάνει νέο νόμο Φυσικά, κανένας από εμάς δεν πρέπει να είναι σαν το τέλος, δεν θα είναι σαν εμένα, είναι εντάξει; ”

Αυτή η δήλωση του Αλτάι κόπηκε και δημοσιεύθηκε από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης κοντά στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εσωτερικών. Suleyman SoyluΟι υπουργοί και οι υποστηρικτές του AKP κατηγορήθηκαν επίσης για «βυθισμό» εναντίον του Altay.

Ο Altay μοιράστηκε ολόκληρη την ομιλία του στη δήλωσή του στο Twitter, “Το IQ εκείνων που αντιλαμβάνονται τον αντίκτυπο χωρίς αυτήν την ομιλία είναι τόσο υψηλό όσο το μέγεθος των παπουτσιών τους.” Είχε κάνει την εξήγηση.

Ο Ερντογάν, χωρίς να δώσει το όνομα του Αλτάι στη σημερινή ομαδική συνάντηση, “Αντιμετωπίσαμε πολλές παράνομες και ανήθικες ενέργειες από την υπόθεση κλεισίματος έως τις δηλώσεις των μεσάνυχτων. Τώρα, ένας ανήθικος λέει ότι η μοίρα μου θα είναι σαν Menderes. Ξεκινήσαμε φορώντας το κάλυμμα μας. Δεν φοβόμασταν τον θάνατο. Θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι έτσι. Είστε ένας από αυτούς που ήδη αναζητούν τρύπες για να ξεφύγουν από το θάνατο. Είστε ικανοποιημένοι με τη μοίρα των Menderes; Ήσουν αυτοί που προετοιμάσατε αυτήν τη μοίρα. Μας θυμίζετε την ίδια μοίρα; Είδαμε τις 15 Ιουλίου, τα θάψαμε. “ Είχε κάνει την εξήγηση.

Ο Ερντογάν υπέβαλε αργότερα ποινική καταγγελία εναντίον του Αλτάι με το αιτιολογικό ότι αναφερόταν στον “Αντνάν Μεντερές”.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Engin Altay με την κατηγορία της «απειλής».

Source