«Δεν μπορούσα να κινηθώ στο κρεβάτι, νόμιζα ότι είμαι παράλυτος

Ο 50χρονος Mekikli, ο οποίος εργάζεται σε νοσοκομείο στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημόσιων Παροχών, είχε δοκιμαστεί πριν από 3 μήνες μετά τις θετικές δοκιμές κάποιου προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης στο τμήμα όπου εργάστηκε ήταν θετικά. Ο Mekikli, του οποίου το τεστ ήταν θετικό, ανάρρωσε μετά τη θεραπεία που έλαβε στο σπίτι για 14 ημέρες.

Ο Mekikli, ο οποίος εγκατέλειψε τη δουλειά του λόγω ασθένειας και φροντίζει τα δύο παιδιά του, φροντίζει να μην βγει εκτός εάν είναι απαραίτητο.

Ο Gamze Mekikli, ο οποίος μοιράστηκε τις εμπειρίες του για την καταπολέμηση της νόσου με τον δημοσιογράφο AA, δήλωσε ότι πήρε τον ιό ενώ εργαζόταν στο νοσοκομείο και είπε, “Δεν είχα συμπτώματα. Αφού πήρα το Kovid-19, η προσέγγισή μου για την ασθένεια άλλαξε. Πλησίασα τους ασθενείς με φόβο και φοβισμένοι, αλλά αφού αρρώστησα, ήταν μια πολύ κακή διαδικασία. Σκέφτηκα.” μίλησε.

“Οι άνθρωποι ενεργούν σαν να μην πάρουν αυτόν τον ιό”

Εκφράζοντας ότι παρατήρησε ότι οι άνθρωποι δεν έλαβαν αρκετές προφυλάξεις, ο Mekikli συνέχισε ως εξής:

«Είδα ότι όλοι συμπεριφέρθηκαν πολύ άνετα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ότι οι μάσκες τους ήταν κάτω από τη μύτη τους και φορούσαν αυτές τις μάσκες για να πουν« λέξη προς λέξη ». Αυτό δεν είναι καθόλου γεγονός, είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Οι άνθρωποι ενεργούν σαν να μην θα πάρουν αυτόν τον ιό. Είδα πώς ανησυχούσαν μετά τη σύλληψή τους. Αφού αρρώστησα, περιπλανήθηκα γύρω από το σπίτι με μάσκα. Είχα μια 15χρονη κόρη που ζούσε μαζί μου εκείνη την εποχή, ήταν πολύ δύσκολο να ζήσω στο ίδιο σπίτι χωρίς να την μολύνω. Ήμασταν όλοι ξεχωριστοί. “

Ο Mekikli είπε ότι δεν υπήρχαν συμπτώματα στην αρχή της νόσου, αλλά οι πόνοι στις αρθρώσεις άρχισαν την 4η ημέρα της θεραπείας στο σπίτι του, “Δεν μπορούσα να κινηθώ στο κρεβάτι, σκέφτηκα ότι είμαι παράλυτος. Γνωρίζω ότι δεν μπορούσα να περπατήσω λόγω πόνου στις αρθρώσεις. Ευτυχώς, οι πνεύμονες και οι τιμές του αίματος μου είναι καθαροί, αλλά οι πόνοι στις αρθρώσεις μου συνεχίζονται. Kovid- Μετά τα 19 αισθάνομαι ότι το σώμα μου κουράζεται πολύ γρήγορα. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Το λεωφορείο καλεί όλους να τηρήσουν τους κανόνες, λέγοντας, “Πρέπει να δώσουν προσοχή στις μάσκες και την κοινωνική απόσταση έξω. Κανείς δεν δίνει προσοχή στην απόσταση στις ουρές των τραπεζών. Οι πολίτες μας θα πρέπει να καλύψουν τις μύτες τους με μάσκα, να καθαρίσουν τα χέρια τους. Δίνοντας προσοχή, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου είναι πολύ μικρότερος.” μίλησε.

Πηγή: Anadolu Agency

Source