Δεν ξεχάσαμε τη φωτιά στο Tepebaşı

πανό8

Η αλυσίδα καταστροφών που σημειώθηκε στην ΤΔΒΚ το 2020 δεν σταμάτησε ποτέ.

Τον Μάιο του 2020 Τεπεμπάσι βγαίνοντας από το χωριό σας Φωτιά Έφτασε στο Καλκάνλι. Το Kalkanlı Yaşam Evi εκκενώθηκε λόγω πυρκαγιάς. Ελικόπτερο πυρόσβεσης παρενέβη στην Τουρκία και από την Κύπρο.
Υπολογίζεται ότι 7.500 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων των ελαιώνων Anıt, κάηκαν στη φωτιά που ξεκίνησε στη δασική περιοχή στο χωριό Tepebaşı και επεκτάθηκε μέχρι το Kalkanlı.

Τι συνέβη τον Απρίλιο;

Την 1η Απριλίου, ένα άλλο άτομο πέθανε στην ΤΔΒΚ κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κοροναϊού και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε δύο.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Faiz Sucuoğlu ανακοίνωσε ότι το Τμήμα Ταμείου Προνοίας άρχισε να παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες στις θυγατρικές του.
Ο υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Ünal Üstel ανακοίνωσε ότι 28 Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε θεραπεία για κοροναϊό και των οποίων η περίοδος 14 ημερών καραντίνας έληξε, στάλθηκαν στις χώρες τους στις 02:00.
Το άτομο που δραπέτευσε από την Κεντρική Φυλακή τον Φεβρουάριο του 2018 αναγνωρίστηκε και συνελήφθη ενώ διέρρευσε από την Πύλη Beyarmudu προς την ΤΔΒΚ.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει παραταθεί για άλλη μια εβδομάδα σε 15 χωριά στην περιοχή Karpaz.
Το Συμβούλιο Υπουργών επέβαλε περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών, εξαιρουμένων εκείνων που εργάζονται σε βασικές υπηρεσίες και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Τα κτήρια της αποθήκης στην εκθεσιακή περιοχή της Λευκωσίας έχουν κηρυχθεί ως Corona Virus Center
Η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών για την απαγόρευση των ταξιδιών μεταξύ περιοχών έχει εφαρμοστεί. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν υπήρχε είσοδος ή έξοδος μεταξύ επαρχιών για 5 ημέρες. Ο 74χρονος Ümit Tilki (E), ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία για COVID 19 σε εντατική θεραπεία στο Κρατικό Νοσοκομείο Λευκωσίας Burhan Nalbantoğlu, πέθανε. Η γραμμή ειδοποιήσεων ALO 102 και η γραμμή υπηρεσίας Whatsapp του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ενεργοποιήθηκαν για κάθε είδους ερωτήσεις, πληροφορίες και παράπονα σχετικά με την επαγγελματική ζωή.
Στις 9 Απριλίου, λόγω της επιδημίας του κορανοϊού, τα τελευταία αεροσκάφη που μετέφεραν 163 άτομα έφτασαν στη χώρα στο πλαίσιο των προσπαθειών να φέρουν τους πολίτες της ΤΔΒΚ στην Αγγλία στη χώρα. Το Συμβούλιο των Υπουργών επέκτεινε τα μέτρα κοροναϊού. Τα σχολεία και οι μη απαραίτητοι χώροι εργασίας θα παραμείνουν κλειστοί έως το τέλος του μήνα. Οι κλειστές επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα παρέμειναν κλειστές για άλλη μία εβδομάδα. Τα χωριά στην Καρπά όπου επιβλήθηκε πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας, μειώθηκαν από 15 σε 3. Η απαγόρευση συνεχίστηκε στα Yenierenköy, sipahi και Dipkarpaz.
Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι το πρώτο βήμα έγινε για το νέο πανδημικό νοσοκομείο. ανακοίνωσε ότι το κοινοτικό έργο του νοσοκομείου προετοιμάστηκε και το κτίριο είχε στόχο να ολοκληρωθεί σε 45 ημέρες Ο Mehmet Uur Kaya, 54 ετών, ο οποίος υποβλήθηκε σε εντατική θεραπεία στο νοσοκομείο με τη διάγνωση του Covid-19 και ζει στο Alsancak, πέθανε.
Το Συμβούλιο Υπουργών έλαβε νέες αποφάσεις. Προσέφερε έκπτωση δέκα τοις εκατό σε ιδιοκτήτες οχημάτων που πλήρωσαν τα τέλη άδειας χρήσης του αυτοκινήτου τους στο διαδίκτυο εγκαίρως. 567 Τούρκοι πολίτες, θα επιστρέψουν με τρεις ειδικές πτήσεις στην ΤΔΒΚ προς την Τουρκία.
Η Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης της Δημοκρατίας συγκλήθηκε με την ημερήσια διάταξη «Coronavirus» μετά από περίπου ένα μήνα. Το Συμβούλιο Υπουργών απαγόρευσε την έξοδο χωρίς μάσκα.
Ο Πρόεδρος της περιόδου Μουσταφά Ακίτσι γιόρτασε την Ημέρα του Παιδιού της 23ης Απριλίου με ένα βίντεο μήνυμα.
Η Τράπεζα Ανάπτυξης έχει κάνει μια συμφωνία που μπορεί να παρέχει επιπλέον ευελιξία όσον αφορά τα κριτήρια εγγυητή στα πακέτα δανείων της τράπεζας για επιχειρήσεις.

πανό134

Η Κεντρική Τράπεζα της ΤΔΒΚ έχει επαναπροσδιορίσει τα επιτόκια που εφαρμόζονται στους τουρκικούς λογαριασμούς καταθέσεων λιρέτας και τους νόμιμους αποθεματικούς λογαριασμούς και τα ετήσια επιτόκια για τις εκ νέου εκπτώσεις, τις εκπτώσεις και τις προκαταβολικές τουρκικές λιρέτες.
Το επιτόκιο που εφαρμόζεται στους τουρκικούς λογαριασμούς καταθέσεων λιρέτας που υπόκεινται σε επιτόκιο με την Κεντρική Τράπεζα μειώθηκε από 6,50% σε 5,00% ετησίως και το επιτόκιο που εφαρμόζεται στα νομικά αποθεματικά της τουρκικής λίρας από 2,25% σε 1,00% ετησίως.

Τι συνέβη τον Μάιο;

Ο πρωθυπουργός Ersin Tatar σώζει την τηλεφωνική του συνομιλία με την μη εξουσιοδοτημένη κοινοποίηση βίντεο που υπέβαλε ένα ήσυχο άτομο, δύο άτομα συνελήφθησαν στην Τουρκία για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.
Η «μερική» απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται στις 23 Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας του κοροναϊού, έληξε.
Με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, καταργήθηκαν οι διακρατικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Η περίοδος κλεισίματος χώρων όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, αίθουσες διδασκαλίας και κέντρα μελέτης έχει παραταθεί έως τις 15 Μαΐου. Έκπτωση 0,40 kurus πραγματοποιήθηκε σε βενζίνη, ντίζελ και Eurodisel.
Ο Selim Gökbörü διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκικής Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (KIB-TEK), το οποίο αδειάστηκε με την παραίτηση του Erdal Onurhan.

Σπίτι φωτιά στην Αμμόχωστο …

Η Zehra Molding, 76 ετών, πέθανε σε πυρκαγιά στο σπίτι της στην Αμμόχωστο.
Ανθοπωλεία, με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα μπορούν να λειτουργούν με τη μορφή παράδοσης στη διεύθυνση την Ημέρα της Μητέρας, αλλά δεν θα μπορούν να δέχονται πελάτες και να πωλούν στο κατάστημα.
Στο πλαίσιο των επιδημικών μέτρων για κοροναϊούς, εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, επιδόρπια, κεμπάπ, δωρητές, πίτα, πίτσες, κεμπάπ και καταστήματα σάντουιτς σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία έκλεισαν από τις 14 Μαρτίου, ξεκίνησαν την παράδοση και επιτόπου υπηρεσία παράδοσης.
Λευκωσία Dr. Ο τελευταίος ασθενής Covid 19, ο οποίος υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο Burhan Nalbantoğlu Devle, απολύθηκε από το 83χρονο Zekai Night με χειροκροτήματα.
Ο Ahmed Mohamed Hassan Youssef, 23 ετών, από την Αίγυπτο, και ο Hosin Alothman, ένας 26χρονος Σύριος υπήκοος, επί του φορτηγού Anakin, αγκυροβολημένο από το λιμάνι της Αμμοχώστου, πέθανε όταν καθαρίζονταν με νερό στο κατάστρωμα του πλοίου λόγω του παράνομου ηλεκτρικού ρεύματος στο πλοίο.
Υπογράφηκε συμφωνία οικονομικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας. Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει 2 δισεκατομμύρια 288 εκατομμύρια 976 χιλιάδες TL σε επιχορηγήσεις και δάνεια, στοχεύει να θεραπεύσει τις πληγές που προκλήθηκαν από την επιδημία Covid-19 στην οικονομία της ΤΔΒΚ.
Τα μέτρα COVID-19 συνεχίζουν να αρθούν σταδιακά στην ΤΔΒΚ. Ανοιχτές αθλητικές αίθουσες.
29 Μαΐου, οι προσευχές της Παρασκευής, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά από μια μακρά παύση.

.Source