“Δεν πήραμε την απόφασή μας για την Ανατολική Μεσόγειο σε μια μέρα”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Mevlut Cavusoglu, έκανε μια ζωντανή δήλωση στην ημερήσια διάταξη που συμμετείχε.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την πολιτική της Ανατολικής Μεσογείου Αναφέρθηκε στο θέμα “Είμαστε υπέρ της ανταλλαγής δίκαιων”.

Ο Cavusoglu, η ανατολική Μεσόγειος της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια, τα μέτρα που ελήφθησαν, ανέφερε τις παρανοήσεις ορισμένων χωρών.

Τα κυριότερα σημεία του Çavuşoğlu, ο οποίος δήλωσε ότι οι εργασίες γεώτρησης ξεκίνησαν το 2018, έχουν ως εξής:

* Αποφασίσαμε σε μια μέρα, το αντιλαμβάνονται σαν να προσγειώσαμε τα πλοία μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα το λέει έτσι. Ωστόσο, από το 2001, τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η Ελλάδα. διπλά, τριπλά, τετραπλά παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και οι συμφωνίες της ΤΔΒΚ, έχει δημιουργήσει μπλοκ. Βρισκόμαστε επίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, η έλλειψη της Τουρκίας μιας πλατφόρμας όπου μας είπαν δεν θα λειτουργούσε ποτέ, αλλά αποδείξαμε ότι τα βήματα που κάνουμε στο πεδίο που ακούν την υπόσχεσή μας.

* Είμαστε για δίκαιη κοινή χρήση. Ωστόσο, δημιουργήστε την πλατφόρμα στην οποία ο υδρογονάνθρακας, εάν υπογράψετε τη συμφωνία με την οποία το προϊόν θα είναι εδώ αν ο πλούτος των υδρογονανθράκων με την Τουρκία να πάει σε διεθνή συνεργασία για να κάνει την υπόθεση. Η Τουρκία πρέπει να περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας για να πάει έξω χωρίς δρομολόγιο. Πρέπει να πάρουν την άδειά μας.

* Αλλά δεν είναι όλες οι πλατφόρμες, καμία από τις συμφωνίες δεν είναι οικονομική. Αυτές είναι πολιτικές συμφωνίες, οι ίδιοι το αποδέχονται. Αυτή η διαδρομή είναι εφικτή (εάν υπάρχει), πρέπει να περάσει από την Τουρκία για να μεταφερθεί στις διεθνείς αγορές για αυτά τα προϊόντα.

“ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ TRNC;

* Γιατί ο αποκλεισμός της Τουρκίας και των ανθρώπων της ΤΔΒΚ που κάνετε άλλες κινήσεις. Βλέπετε ότι δεν θα είναι στο πεδίο, δεν είναι μια λογική προσέγγιση. Αυτή η αντίθεση της Τουρκίας, ως αποτέλεσμα της αφαίρεσης της λογικής αυτής της χώρας ή του ελληνικού τμήματος. Διαφορετικά, τρεις ή τέσσερις από αυτούς συγκεντρώνονται, δεν είναι πρόβλημα, τι μπορούν να κάνουν εναντίον μας.

* Δεν μπορούν να το κάνουν στο γήπεδο, ανεξάρτητα από το τι μιλάνε στο τραπέζι. Λέμε, «Ανεξάρτητα από αυτά, ας καθίσουμε με την Ελλάδα και να συζητήσουμε όλα τα θέματα». Το ονομάζουμε «πολυμερή διάσκεψη», λέμε συνεχώς ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλες χώρες. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης προστατεύοντας τα δικαιώματά μας. Δεν έχουμε ούτε κανέναν.

Ο Çavuşoğlu είπε τα ακόλουθα σχετικά με τις δηλώσεις παραβίασης του διεθνούς δικαίου από την Ελλάδα:

* Υπάρχει ο λεγόμενος χάρτης της Σεβίλλης, τον οποίο η Ελλάδα ονομάζει διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη. Η Τουρκία, ένα λιβάδι στον Κόλπο της Αττάλειας, παίρνει μια ανάσα. Δεν μπορεί να πάει πουθενά στο Αιγαίο.

* Ακριβώς απέναντι από το Kaş, απαιτεί επίσης 40 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας δικαιοδοσίας στο νησί Meis. Όταν μπαίνουμε εδώ λένε «ενεργείτε κατά του διεθνούς δικαίου». Ποιο δικαστήριο παρέχει ναυτική δικαιοδοσία σε ένα τέτοιο νησί σε μια τέτοια κατάσταση.

“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ”

Λέγοντας ότι έκανε εποικοδομητική κριτική ως οικοδεσπότης πριν από τη συνέντευξη τύπου, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά και ο Dendias δεν ενεργούσαν ειλικρινά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, Ελλάδα για την πολεμική του ζωή με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς θα ηγηθεί “Δεν ενήργησα ειλικρινά. Ή να πω ότι έχουν τα πάντα για να απαντήσουν. Χρησιμοποίησε τη συνέντευξη τύπου όπου όλες οι ρητορίες που χρησιμοποιούν εναντίον της Τουρκίας” αυτός είπε.

Δηλώνοντας ότι εξέφρασε ορισμένα προβλήματα σε μια πολιτική γλώσσα, ο Çavuşoğlu έκανε την ακόλουθη δήλωση:

* Πιέσεις στο Αιγαίο, για παράδειγμα. Πράγματι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε έρευνα. Άνθρωποι από αλλού έριξαν επίσης τους τελευταίους 7 Αφρικανούς με πλαστικές χειροπέδες, 3 από αυτούς πέθαναν. Υπάρχουν θεραπείες που η ανθρωπότητα δεν μπορεί να δεχτεί. Δεδομένου ότι τα μιλήσαμε μέσα, τα είπαμε σε μια διπλωματική γλώσσα εκεί.

* Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι ο προσωπικός μου φίλος. Ο βοηθός είναι ο ίδιος. Δεν ήταν ειλικρινείς και ειλικρινείς εδώ. Αυτό είναι το σημείο που με κάνει λυπημένο. Διαφορετικά, έχουμε μια απάντηση σε ό, τι λένε. Εκφράζουμε τη δικαιοσύνη μας κάπως, δεν φοβόμαστε αυτό, αλλά πρέπει να είμαστε ειλικρινείς.

* Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει όλη τη ρητορική που χρησιμοποιούν ενάντια στη συνέντευξη τύπου εδώ. Είναι το δεύτερο γεγονός που έχουμε ζήσει. Πρώτα απ ‘όλα, αμφιλεγόμενα ζητήματα ήρθαν στο προσκήνιο τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Υόρκη κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρό μας Μικοτάκη. Αργότερα, ο κ. Πρόεδρος υπέβαλε μια πρόταση ως εξής: “Έλα, αφήστε τους υπουργούς Εξωτερικών μας να εργαστούν για τα προβλήματα και στις δύο πλευρές, ελάτε με μια πρόταση.”

Μιλώντας για τον διάλογό του με τον Dendias στη Γενεύη, ο Çavuşoğlu είπε:

* Είχαμε μια διμερή συνάντηση. Ο Dendias είπε τότε ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να συζητήσει αυτά τα θέματα. Του το είπα. «Πρέπει να το αξιολογήσουμε, ναι καταλαβαίνω ότι δεν είστε τόσο άνετοι και αυτοπεποίθηση όσο είμαστε όσον αφορά την κοινή γνώμη.

* Το κοινό μας είναι φυσικά ευαίσθητο. Αλλά μας υποστηρίζει επίσης όταν κάνω τα σωστά βήματα. Η κατάστασή σας είναι λίγο πιο δύσκολη. Ας μην καθυστερούμε πάρα πολύ, ας συναντηθούμε. Εάν αυτό είχε συμβεί, οι περισσότερες εντάσεις ενδέχεται να μην είχαν υποστεί. Παρά τα πάντα, το είπαμε εκείνη την ημέρα, κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου.

* Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις, να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό που μπορούμε να λύσουμε και να λάβουμε μέτρα για την επίλυση άλλων ζητημάτων. Είμαστε ειλικρινείς σε αυτό το θέμα.

Πηγή: έδωσε

.Source