Δεν παρουσιάστηκε αλλεργική αντίδραση λόγω του εμβολίου Sputnik V

πανό99

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Gamaleya στη Ρωσία, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί σοβαρή αλλεργική αντίδραση λόγω του Sputnik V, του πρώτου καταγεγραμμένου εμβολίου κοροναϊού στον κόσμο.

Ο Γκίντσμπουργκ, ο οποίος έκανε μια δήλωση στην τηλεόραση Rossiya-24 στο πλαίσιο αλλεργικών αντιδράσεων σε μερικούς ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο κοραναϊού της Pfizer, δήλωσε: “Δεν υπήρχε σοβαρή αλλεργική αντίδραση κατά την πρώτη, δεύτερη, τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών και την κυκλοφορία των πολιτών στα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Sputnik V.”

Ο Γκίντσμπουργκ δήλωσε ότι το Sputnik V εφαρμόζεται επί του παρόντος σε περισσότερα από 700 χιλιάδες άτομα, και εμπειρογνώμονες του ρωσικού Υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Υγείας (Roszdravnadzor) παρακολουθούν στενά όλες τις παρενέργειες.

πανό134

Ο Γκίντσμπουργκ τόνισε ότι κανείς δεν έχει νοσηλευτεί για το εμβόλιο Sputnik V μέχρι στιγμής.

Αναφέρθηκε ότι ένας από τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έλαβε το εμβόλιο Kovid-19 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ εμφάνισε «σοβαρή αλλεργική αντίδραση» στο εμβόλιο.

Σε δήλωση του Περιφερειακού Νοσοκομείου Bartlett στο Juneau της Αλάσκας, αναφέρεται ότι το εμβόλιο Kovid-19 προκάλεσε «ακραία αλλεργική απόκριση» εντός 10 λεπτών μετά τη χορήγηση σε 2 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι ερευνά τις αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech και την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Source