«Δεν πρέπει να χάσουν το Σάββατο» – Η συμβουλή της παλιάς εταιρείας του Gary Caldwell για τον Celtic

Ο πρώην καπετάνιος της Σέλτικ Γκάρι Κάλντγουελ πιστεύει ότι είναι πιο ζωτικής σημασίας για τους πρωταθλητές της Σκωτίας να μην χάνουν τη σύγκρουση του τιτανικού Old Firm του Σαββάτου με τον Ρέιντζερς στο Ίμπροξ από το να ρισκάρουν όλοι για νίκη.

Ο εφηβικός Ρέιντζερς του Gerrard διαθέτει ένα τεράστιο πλεονέκτημα 16 πόντων σε μια σεζόν που βλέπει τον Σέλτιτς να κυνηγάει μια σειρά δέκα σε σειρά σκωτσέζικων τίτλων.

Οι Bhoys θα μπορούσαν να πλησιάσουν εντός τεσσάρων πόντων της Ρέιντζερς αν κερδίσουν το Σάββατο και επικρατήσουν και στα τρία από τα παιχνίδια τους στο χέρι, αλλά το επιτακτικό πρέπει να είναι να μην χάσουμε ή να τελειώσει ο αγώνας, σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του συλλόγου τους.

“Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε παιχνίδι Old Firm, η συλλογική νοοτροπία των ομάδων θα είναι το κλειδί και πώς θα προσεγγίσει κάθε ομάδα”, δήλωσε ο Caldwell, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο ως συμπαίκτης του Lennon στο Parkhead το 2006-07 και συνολικά τέσσερα τρόπαια στο Celtic, καθώς και ο Σκοτσέζος Παίκτης της Χρονιάς το 2008-09

“Ενώ η Σέλτικ είναι προς το παρόν πολύ πίσω και όλοι λένε ότι πρέπει να κερδίσουν, πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάσουν το Σάββατο. Αυτό είναι πιο σημαντικό.

“Ναι, φυσικά, θα θέλουν να βγουν έξω και να κερδίσουν το παιχνίδι αν είναι δυνατόν. Αλλά αν χάσουν, το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει.

“Αυτή είναι η πρόκληση. Η διατήρηση μιας νοοτροπίας ότι είναι δύσκολο να νικήσει και να παραμείνει επιθετική εκτός της κατοχής θα είναι απαραίτητη για τον Σέλτικ, ενώ προσπαθεί να διερευνήσει έναν τρόπο νίκης χωρίς να είναι gung-ho.”

Οι νίκες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της Σκωτίας χωρίς να παραχωρήσουν κανένα γκολ, ενώ αναδύθηκαν επίσης θριαμβευτικά στο πέναλτι που αποφάσισαν έναν καθυστερημένο και δραματικό τελικό του Σκοτσέζικου Κυπέλλου 2020, θα ενίσχυαν την εμπιστοσύνη του Σέλτικ.

Θα ξέρουν επίσης με ακρίβεια πώς θα παίξει αυτή η ομάδα Rangers – σε ένα σύστημα 4-3-3 που βγαίνει κατευθείαν από το εγχειρίδιο του Λίβερπουλ του Jurgen Klopp από το οποίο ο προπονητής της Rangers, Gerrard δεν παρεκκλίνει.

“Οι Rangers δεν αλλάζουν το παιχνίδι τους σε παιχνίδι, παίζουν με τον ίδιο τρόπο σε κάθε παιχνίδι, οπότε ο Celtic θα ξέρει ακριβώς τι θα αντιμετωπίσει και θα έχει στη διάθεσή του ένα πλάνο παιχνιδιού για να το καταπολεμήσει”, δήλωσε ο Caldwell.

“Στις τρεις τελευταίες συναντήσεις της Old Firm οι Ρέιντζερς κυριάρχησαν στη μέση του γηπέδου, έχουν ελέγξει αυτήν την περιοχή. Κρίσιμο για τον Σέλτικ θα γεμίσει την ομάδα με ενέργεια και όσο πιο γρήγορο μπορεί για να σταματήσει ο Ρέιντζερς να κατέχει και να προσπαθήσει να βλάψει τους σε επιθέσεις μετάβασης.

“Ένα άλλο μεγάλο στοιχείο θα είναι τα κομμάτια, τα κόρνερ και τα ελεύθερα λάκτισμα και τα ελεύθερα ελεύθερα λάκτισμα. Τα ανόητα ελεύθερα λάκτισμα μέσα και γύρω από την περιοχή του πέναλτι θα τιμωρηθούν, οπότε πρέπει να είναι προσεκτικοί γι ‘αυτό.

“Από την άλλη πλευρά, οι Ρέιντζερς πρέπει να παίξουν στο μπροστινό πόδι και να πάρουν το παιχνίδι στη Σέλτικ, παρόλο που η ισοπαλία θα ήταν καλό και για αυτούς. Πρέπει να είναι προληπτικοί και να προσπαθήσουν να κερδίσουν το παιχνίδι, να ασκήσουν πίεση και να παίξουν τα δυνατά τους. Το να έχεις αμυντική νοοτροπία μπορεί να αποδειχθεί δαπανηρό.

“Ο συναισθηματικός έλεγχος κάθε μεμονωμένου παίκτη θα είναι ζωτικής σημασίας. Κοιτάζοντας πίσω στα παιχνίδια Old Firm που έχω παίξει, ήμασταν πάντα καλύτερα όταν μπορούσαμε να δείξουμε ένα επίπεδο συναισθηματικού ελέγχου που ήταν πάνω από το επίπεδο της αντιπολίτευσης. Ήμασταν πάντα επιθετική με και χωρίς τη μπάλα, αλλά όταν διατηρήσαμε την εστίαση και τον έλεγχο μας στα 90 λεπτά που μας επέτρεψε να αποδώσουμε στο μέγιστο.

«Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, αυτό το παιχνίδι θα ήταν μια διαφορετική πρόταση, αλλά η Celtic κατάφερε να βάλει μαζί ένα νικηφόρο σερί και μερικά καθαρά φύλλα και θα είναι σε πολύ καλύτερο μυαλό.

“Το Ibrox θα είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τη Celtic χωρίς πλήθος στο γήπεδο, αλλά ακόμη και μια ισοπαλία θα κρατήσει τον Celtic στο κυνήγι με δύο ακόμη συναντήσεις με την Old Firm πριν από το τέλος της σεζόν.”

Ο Caldwell έχει δημιουργήσει τη δική του συμβουλευτική συμβουλευτική ενός προς έναν και παραμένει πρόθυμος να επιστρέψει στη διοίκηση και την καθοδήγηση, έχοντας οδηγήσει τον Wigan σε έναν τίτλο στην League One, ενώ είχε επίσης τη διαχείριση των Chesterfield και Partick Thistle.

«Η πανδημία το έκανε μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για όλους και ο κόσμος έχει γίνει πολύ διαφορετικός τόπος, αλλά έχω συνεργαστεί με αρκετούς παίκτες σε όλα τα αγγλικά πρωταθλήματα σε ατομική βάση και καθοδηγώ μερικούς νέους παίκτες της Ακαδημίας και απολαμβάνω αυτό πάρα πολύ », είπε.

“Έχω αναπτυχθεί ως άτομο και ως προπονητής και ελπίζω να βοηθήσω τους παίκτες με τους οποίους συνεργάζομαι και να επηρεάσω το παιχνίδι τους.

“Πρόσφατα κατάφερα να βγω για να δω όλο και περισσότερα παιχνίδια και αυτό ήταν ευχάριστο και είμαι έτοιμος για την επόμενη προπονητική ή προπονητική πρόκληση στο ποδόσφαιρο.

“Ο χρόνος που είχα στα χέρια μου έχει προσφερθεί σε πολύ αυτο-προβληματισμό για την καριέρα μου ως προπονητής και διοίκησης, οπότε έχω χρησιμοποιήσει τον χρόνο καλά, ελπίζω. Έχει παγώσει πολλά πράγματα στο μυαλό μου ως προς το πώς θέλω να προσεγγίσω την επόμενη πρόκληση, όπου κι αν είναι. “

Συντάκτες στο Διαδίκτυο

Source