“Δεν υπάρχει άδειο κρεβάτι … Ο νεότερος ασθενής είναι 28 ετών”, λέει η Amalia Hatsgianin για νοσοκομείο παραπομπής

Ένας 28χρονος ασθενής αντιμετωπίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο παραπομπής κοραναϊού, ενώ η απασχόλησή του εξακολουθεί να είναι 100%, για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες.

Όπως ανέφερε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δρ. Amalia Hatzigiani, Επιστημονικός Διευθυντής Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμόχωστος “, և σήμερα, από την Τρίτη, το νοσοκομείο αναφοράς έχει φτάσει το 100% της πληρότητάς του, καθώς 75 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία και 6 βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. “Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κενό κρεβάτι, αλλά αναμένεται ότι θα γίνουν 6-7 εκκρίσεις σε ασθενείς των οποίων οι διπλές εξετάσεις για κοροναϊό είναι αρνητικές έως τις 2 το απόγευμα.”

Πρόσθεσε ότι «δύο νέοι ασθενείς αναμένεται να γίνουν δεκτοί στις δύο το απόγευμα, οπότε τα κρεβάτια θα απασχοληθούν αργά».

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ο Δρ. Ο Χάτζιγκνι είπε, “Το νοσοκομείο σανατόριου είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα. Ωστόσο, οι εκπομπές πρέπει να δίδονται μέχρι το μεσημέρι, ώστε να υπάρχουν κενά κρεβάτια τη νύχτα. “

Όσον αφορά τη μέση ηλικία των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με Covid-19 στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, είπε: «Είναι 59 ετών, αλλά όλες οι ηλικίες εκπροσωπούνται σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο νεότερος ασθενής είναι 28 ετών και η ηλικιωμένη γυναίκα είναι 86 ετών, η οποία δεν είχε χρόνο να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι σκόπευε να το κάνει.

Πρόσθεσε: «Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι σοβαρή, φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της επιδημιολογικής κρίσης στο νησί μας. “Το χειρότερο είναι ότι, δυστυχώς, οι νέοι είναι σοβαρά άρρωστοι με τον ιό, γεγονός που θα πρέπει να ενημερώσει όλους, δηλαδή αύριο μπορούμε να πούμε στον πόνο.

Πρέπει να συνεχίσουμε να «προστατεύουμε τα μέσα προστασίας, αλλά και να προχωρούμε με εμβολιασμούς για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Δρ. Ο Χατσιγιάννη “κάλεσε τους συγγενείς των ηλικιωμένων, που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις ή υπολογιστή, να τους βοηθήσουν να κάνουν ραντεβού εμβολιασμού για να αποφύγουν να αρρωστήσουν σοβαρά με τον ιό”

Πηγή: KYPE

Source