“Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να καταφύγουμε στη βούληση των ανθρώπων.

Πρόεδρος του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Tufan erhürmanέκανε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες, ο πρωθυπουργός που κάλεσε «πρόωρες εκλογές» από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης Έρσαν ΣανέρΟ Erhürman, ο οποίος επέκρινε «Δεν είναι κάτι», είπε «Εάν αυτή η έκκληση έγινε λόγω της απογοήτευσης των βουλευτών που ανήκουν στην κυβέρνηση, είναι ακόμη πιο σημαντικό».

Ο Erhürman δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση σημαίνει ότι οι βουλευτές που είναι μέλη της κυβέρνησης αποκαλύπτουν τη δυσπιστία τους στην κυβέρνηση και ότι ο πρωθυπουργός έχει δείξει τη δυσπιστία του για τη δική του κυβέρνηση και τους βουλευτές που ανήκουν στην κυβέρνηση.

Υπογραμμίζοντας ότι η απαίτηση μιας τέτοιας κυβέρνησης να συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι τίποτα άλλο παρά το να απαιτήσει την εμβάθυνση του χάους υπό τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται από την πανδημία, ο πρόεδρος του CTP Erhürman είπε: “Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόζουμε τη βούληση των ανθρώπων σε μορφή και ώρα που δεν επιτρέπει τον χρόνο να το κάνει!” είπε.

Πρόεδρος CTP Tufan erhürman Στη δήλωσή του είπε:

«Δεν είναι ασυνήθιστο ένας πρωθυπουργός να καλεί πρόωρες εκλογές από την έδρα του Κοινοβουλίου όταν η κυβέρνησή του είναι μόλις ενός μηνός. Αυτή η πρόσκληση είναι ακόμη πιο σημαντική αν έγινε λόγω της απογοήτευσης των Αντιπροσώπων στην εξουσία σχετικά με την εκλογή της Προεδρίας της Συνέλευσης.

Σε αυτήν την περίπτωση, ενώ οι βουλευτές που είναι μέλη της κυβέρνησης αποκαλύπτουν τη δυσπιστία τους στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός σημαίνει ότι έχει δείξει τη δυσπιστία του για τη δική του κυβέρνηση και τους βουλευτές που ανήκουν στην κυβέρνηση.

Η απαίτηση μιας τέτοιας κυβέρνησης να συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να απαιτήσει την εμβάθυνση του χάους στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία. Για αυτόν τον λόγο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να καταφύγουμε στη βούληση του λαού σε μορφή και ώρα που θα διασφαλίζει την περάτωση του προϋπολογισμού, τις προετοιμασίες για τις εκλογές και δεν θα δώσει στην κυβέρνηση το χρόνο να εκτελέσει “δράσεις” για εκλογικούς σκοπούς! “

.Source