Δεν υπάρχει διέξοδος στην Κύπρο εκτός από λύση δύο κρατών

Επίσκεψη εργασίας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Αντιπρόεδρος Fuat Oktay, Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin TatarΜίλησε στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντησή του με.

Ο Οκτάι είπε, “Ως η πατρίδα και η εγγυητική χώρα, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον τουρκοκυπριακό λαό στον αγώνα για δικαιώματα και νόμους, και να κάνουμε το ρόλο μας, όπως έχουμε προηγουμένως. Δώσαμε πλήρη υποστήριξη στην κυβέρνηση της ΤΔΒΚ για την ζήτημα της Βαρόσα. Θα συνεχίσουμε την υποστήριξή μας σε όλες τις συνθήκες. Χαιρετίζουμε την απόφαση συνεργασίας με την κυβέρνηση. Είμαστε ενάντια στο αδιέξοδο, την αβεβαιότητα και την αδικία. Η τουρκική πλευρά ήταν πάντα υπέρ μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης Κύπρος. ” τόνισε.

“Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να αφήσουμε την ΤΔΒΚ μόνη μας”

Ο Οκτάι, δηλώνοντας ότι είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα, είπε: “Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να αφήσουμε την ΤΔΒΚ μόνη. Υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και δύο ξεχωριστά κράτη στο νησί.” μίλησε.

Υπογραμμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση βάσει μιας ομοσπονδίας, μακριά από το πνεύμα του χρόνου και της κοινωνίας, δεν θα χρησιμεύσει παρά μόνο χάσιμο χρόνου για τον κυπριακό λαό, είπε ο Οκτάι, “Δεν υπάρχει διέξοδος στην Κύπρο εκτός από μια λύση δύο κρατών, εμείς είναι σαφές σε αυτό το ζήτημα. Μια λύση δύο κρατών βασισμένη στην κυριαρχία της ισότητας για μια λύση. πρέπει να διαπραγματευτεί. ” είπε.

Τα νέα που παρουσιάζονται στους συνδρομητές μέσω του AA News Flow System (HAS) δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Anadolu Agency με συνοπτικό τρόπο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε για εγγραφή.

.Source