Δεν υπάρχουν προσδοκίες στο δρόμο προς Ελληνοτουρκικά / προσδοκίες

Μητσοτάκης և Ο Αναστασιάδης συναντήθηκε χθες για να συμφωνήσει για το άτυπο πεντάγωνο για την Κύπρο

Ο ενθουσιασμός υποχώρησε γρήγορα με ένα ξέσπασμα ειλικρινής ειλικρίνειας στην Άγκυρα, μια στάση που «θλίβει» τον Mevlut av Avusoglu, όπως ομολόγησε στην τουρκική τηλεόραση. Και εξίσου γρήγορα, η Αθήνα επέστρεψε στην πιο έντονη αντίσταση των τουρκικών κινημάτων στο Αιγαίο, αποφεύγοντας για τέσσερις ημέρες την τουρκική φρεγάτα L’Atalante να συνεχίσει το γαλλικό ερευνητικό πλοίο σε μια περιοχή. Ελληνική δικαιοδοσία Ή εισάγοντας παράνομα ένα γαλλικό πλοίο που συνοδεύει μια ελληνική φρεγάτα σε μια περιοχή πάνω από την τουρκική ηπειρωτική χώρα, όπως ισχυρίστηκε ο av avogoglu, κάλεσε τους Έλληνες και Γάλλους πρεσβευτές στο υπουργείο.

Για τρεις ημέρες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε αποκλειστικά για το «γαλλικό ζήτημα» και ο υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στις πληροφορίες και εξηγήσεις. Αντ ‘αυτού, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε χθες τον Γιώργο Κόργκο Κατρουγκάλο για ψεύτικες ειδήσεις, παραδέχοντας τελικά χθες ότι η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα είχε καταγγείλει στην τουρκική πλευρά για το πρόβλημα του πλοίου L’Atalante. Προφανώς, περίμενε το av avusoglu να πει πρώτα ότι είχε καλέσει τους πρεσβευτές και, εν τω μεταξύ, για να βγει από μια δύσκολη θέση, εξέφρασε τη φωνή του εναντίον της … αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το av avusoglu, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν ο «φίλος» του Νίκος τον προσκαλέσει στην Αθήνα, ενώ ο Dendias, με τη σειρά του, μαζί με τον Σλοβάκο ομόλογό του Ιβάν Κόρτσκοκ, δήλωσε χθες ότι ήταν αποφασισμένος να «δοκιμάσει ό, τι είναι δυνατόν “για την Τουρκία. να βελτιώσει τις σχέσεις με Φυσικά, ο αναφερόμενος στόχος σε σχέση με την Τουρκία είναι η «απο-κλιμάκωση», απέχει πολύ από την εξεύρεση στρατηγικών λύσεων.

Διάσημη γραμμή:

Ωστόσο, η επόμενη συνάντηση του Dendya-av Avusoglu είχε προγραμματιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, που συγκλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στις 27-29 Απριλίου. Κατά την πορεία προς αυτό το συνέδριο, τα τουρκοκυπριακά κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν στο τραπέζι τη λύση των δύο κρατών με τα οποία φλερτάρουν – μερικοί νέοι δεξιοί διανοούμενοι στην Αθήνα. Ωστόσο, η γραμμή που υιοθετήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κυπριακή Δημοκρατία και στις πέντε πλευρές είναι γνωστή. Ο στόχος είναι μια διμερής δικοινοτική ομοσπονδία, ενώ, όπως είπε χθες ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Αθήνα, το πλαίσιο που θα διαπραγματευτεί ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επανάληψη “Ο κ. Άκιντσι του ΟΗΕ.” Ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η λύση είναι «μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μία διεθνής εκπροσώπηση», βρίσκεται σε ένα τέτοιο κύμα. Και, φυσικά, με την απόσυρση ελκυστικών στρατών, αλλά και με την εξάλειψη του αναχρονιστικού πλαισίου εγγυήσεων. “

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν περιμένει τίποτα από αυτήν την πενταήμερη συνάντηση, εκτός από το επόμενο ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα, και όχι για άλλα τρία χρόνια.

,Source